Loading

Ο αθλητισμός στη σημερινή εποχή.

svg25 Δεκεμβρίου, 2020SportybeezΠΑΝΤΕΛΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗ

Σήμερα ο αθλητισμός παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή των ανθρώπων, ειδικά των νέων που ασχολούνται με συγκεκριμένα αθλήματα. Κάποιοι είναι απλά οπαδοί, άλλοι αθλητές αλλά όλους μας ενώνει η αγάπη για τον αθλητισμό. Είναι όμως στην σημερινή εποχή ο αθλητισμός τόσο αθώος όσο νομίζουμε; Προέχει η αγάπη για το άθλημα στην σημερινή εποχή ή η ανάγκη για νίκη σπρώχνει τους αθλητές στο να προβούν σε επικίνδυνες πράξεις έτσι ώστε να φτάσουν στην νίκη;

https://cdn3.sbnation.com/imported_assets/1151667/20120805_lbm_am8_5022_extra_large.jpg

cdn3.sbnation.com

Τα τελευταία χρόνια εξαπλώνονται οι φήμες όσον αφορά τα αναβολικά και το ντόπινγκ. Πόσα νέα παιδιά πιέζονται για ένα μετάλλιο και καταλήγουν στις εύκολες λύσεις των αναβολικών για να το πετύχουν. Η χρήση μπορεί να γίνεται με γνώση τους ή χωρίς, όμως αυτό μας δείχνει ότι σιγά σιγά χάνονται οι «ρομαντικοί» του αθλητισμού και απομένουν αυτοί που διεκδικούν τη νίκη με όποιο τρόπο επέλθει αυτή.

Η δόξα επίσης των αθλητών είναι ένας παράγοντας που μπορεί να καταστρέψει έναν αθλητή στη σημερινή εποχή. Με το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί αθλητές βλέπουν τον αριθμό των «ακόλουθων» τους να ανεβαίνει καθημερινά και έτσι παίρνουν τα μυαλά τους αέρα. Αυτή η δόξα τους οδηγεί σε υπερβολές και καταχρήσεις, κάτι που την καθιστά τόσο ελκυστική αλλά και καταστροφική ταυτόχρονα.

Γιατί τα παιδιά παρατούν τον αθλητισμό; Οι ειδικοί εξηγούν πότε και γιατί  πρέπει να το αποδεχθείτε | BOVARY

images.app.goo.gl

 Οι επιχειρήσεις αποτελούν ένα άλλο τομέα που ωφελείται από τον αθλητισμό τη σημερινή εποχή. Εταιρείες και επιχειρήσεις χρησιμοποιώντας τη δόξα και τη φήμη μεγάλων αθλητών, τους προσεγγίζουν έτσι ώστε να διαφημίσουν τα προϊόντα τους και να αυξήσουν τα κέρδη τους. Αυτές οι ενέργειες επηρεάζουν τους αθλητές καθώς, όπως και τα κοινωνικά δίκτυα, κάποιοι μπορεί να μην είναι ικανοί να διαχειριστούν αυτή τη δημοσιότητα και να τους επηρεάσει αρνητικά στις αθλητικές τους επιδόσεις.

Στη σημερινή εποχή όμως, τα αρνητικά δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους απόλυτους πρωταγωνιστές του αθλητισμού που είναι οι αθλητές, αλλά και με τους οπαδούς, οι οποίοι αποτελούν επίσης ένα μελανό σημείο για τον σύγχρονο αθλητισμό. Σε όλα τα αθλήματα και σε όλες τις ομάδες, υπάρχουν οπαδοί οι οποίοι θα δημιουργήσουν προβλήματα είτε εντός αθλητικών χώρων, είτε εκτός αθλητικών χωρών, αλλά επίσης και αυτοί που κάνουν επιθέσεις σχολιάζοντας μέσω διαδικτύου. Οπαδοί που πάνε στα γήπεδα και καταστρέφουν όχι μόνο ξένη περιουσία, αλλά και τη διάθεση των υπολοίπων θεατών με την κακή τους συμπεριφορά. Οπαδοί που σκοπός τους είναι να μπουν στα κοινωνικά δίκτυα για να βρίσουν ένα αθλητή ο οποίος δεν απόδωσε όπως οι ίδιοι ήθελαν μία συγκεκριμένη μέρα ή απλά για να βρίζουν ο ένας την ομάδα του άλλου, δεν ανήκουν στον χώρο του αθλητισμού. Είναι ομάδες ανθρώπων που όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται για τον αθλητισμό, αλλά ούτε και για τους συνανθρώπους τους.

Η αξία του αθλητισμού στη ζωή μας - PatrisNews - Εφημερίδα Πατρίς Ηλείας

images.app.goo.gl

Συνεπώς, σήμερα ο αθλητισμός έχει ξεπέσει σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν. Οι βίαιες συμπεριφορές και το ντόπινγκ των αθλητών υπήρχε και παλαιότερα αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό. Με την είσοδο του διαδικτύου στα αθλητικά δρώμενα η κατάσταση δείχνει να επιδεινώθηκε. Ο αθλητισμός στην σημερινή εποχή έχει γίνει πλέον προϊόν εκμετάλλευσης από επιχειρήσεις και μέσο για να παρασύρονται αρκετά νέα παιδιά, που κάτω από άλλες συνθήκες θα είχαν ένα θαυμάσιο μέλλον. Ο αθλητισμός έχει υποβαθμιστεί αρκετά από την σύζευξη αυτών των παραγόντων, που περιλαμβάνουν τους άμεσα εμπλεκόμενους στον αθλητισμό, αθλητές αλλά και οπαδούς.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: philenews.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Ο αθλητισμός στη σημερινή εποχή.