Είσαι ένας και μοναδικός στο είδος σου. Ένα μοναδικό σύμπλεγμα γενετικής ποικιλομορφίας σε καθιστά αναντικατάστατο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει άλλος σαν εσένα, και ούτε θα μπορεί να υπάρξει στο μέλλον. Αυτό λοιπόν, είναι το τεράστιό σου κίνητρο για να ανταγωνιστείς εσένα και να γίνεις ο καλύτερος που μπορείς, με αποτέλεσμα να αποδείξεις την αξία της μοναδικής σου ύπαρξης.
Σημασία δεν έχει να ανταγωνίζεσαι για να φτάσεις τους άλλους, αλλά για να ξεπεράσεις εσένα. Το να προσπαθείς να υπερβείς, να νικήσεις, ή να μειώσεις ανταγωνιστικά έναν αντίπαλο, δεν θα σε βοηθήσει σε κάτι, αλλά αντιθέτως, θα σε φέρει σε σύγκρουση και αδιάκοπη πάλη με τους γύρω σου, χάνοντας έτσι χρόνο για την αυτοβελτίωσή σου. Ο ανταγωνισμός αναπόφευκτα οδηγεί τον άνθρωπο στην αντιπαλότητα και στην έλλειψη στοργής. Σε εξιτάρει το να βρίσκεις τις αδυναμίες σου και να τις μετατρέπεις σε δυνάμεις, να βρίσκεις τα αδύνατά σου σημεία και να τα κάνεις δυνατά, να ανακαλύπτεις κρυφά ταλέντα, και γενικά να βρίσκεις τρόπους να γίνεσαι καλύτερος….εσύ!
content.thriveglobal.gr
Το να τα «βάλεις» με τον εαυτό σου, θα σε κάνει να ευδοκιμήσεις σε οτιδήποτε θεωρείς εσύ ο ίδιος πως υστερείς, θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις από το πλήθος, και θα είσαι ικανός να φτιάξεις τους δικούς σου κανόνες παιχνιδιού και οι άλλοι να κληθούν να «παίξουν» με αυτούς. Επίτρεψε στον εαυτό σου να φτιάχνει τους κανόνες και όχι απλά να τους ακολουθεί. Η στασιμότητα δεν οδηγεί πουθενά, αν παραμείνεις παθητικός και στάσιμος λόγω του ανταγωνισμού σου με τους «αντίπαλους», τότε οι ευκαιρίες βελτίωσης πάντα θα σε προσπερνούν. Για να πετύχεις πρέπει να ξεχωρίζεις, και αυτό απαιτεί συνεχή διάθεση για βελτίωση. Ο ανταγωνισμός όμως χωρίζεται σε δύο στυλ. Το παθητικό ή αλλιώς διπλωματικό και το επιθετικό. Καλό θα ήταν εσύ να υιοθετήσεις και τα δύο και να τα χρησιμοποιήσεις για σένα!
miro.medium.com
Αν είσαι παθητικός-διπλωματικός τότε ακολουθείς τον σίγουρο δρόμο ή αλλιώς το ρεύμα. Δεν αντιδράς εάν παρουσιαστεί κάτι που δεν σου αρέσει, δεν αναζητάς το νέο, το διαφορετικό, αυτό που θέλεις πραγματικά να κάνεις, και συμμορφώνεσαι με το επίκαιρο της φάσης που βρίσκεσαι. Είσαι μονίμως οκνός και αδρανής και αυτό συμβαίνει αρκετές φορές για να μην χάσεις τα σίγουρα που έχεις. Αυτό είναι το γνωστό σε όλους μας «safe position». Κανένας ανταγωνισμός, κανένα πρόβλημα. Η άλλη πλευρά τώρα, η επιθετική, είναι και αυτή που συνήθως ξεπερνά ό,τι παρουσιαστεί και στο τέλος παρ’ όλες τις θύελλες αντιδράσεων που προκύπτουν, είναι αυτός που επιτυγχάνει. Με το επιθετικό στυλ αποδεικνύεις στον ίδιο σου τον εαυτό ότι μπορείς να κάνεις αυτό που θέλεις με κάθε κόστος. Κι΄ ας τους άλλους να λένε!
c.stocksy.com
Με το να ανταγωνιστείς τους άλλους, στην τελική θα καταλάβεις πως το να νικάς ή να χάνεις με τρίτο ανταγωνιστή, εκτός του εαυτού σου δεν θα σε ωφελήσει και απλά θα σταματήσεις να αναζητάς εξωτερικούς ανταγωνιστές και θα κατασταλάξεις στον ανταγωνισμό με εσένα. Από τα εξωτερικά κίνητρα, θα οδηγηθείς στα εσωτερικά σου. Θα συνειδητοποιήσεις ότι ανταγωνίζεσαι τον εαυτό σου πρώτα απ’ όλα. Γι΄αυτό καλό θα ήταν ο μόνος ανταγωνιστής που θα έχεις να είναι αυτός που αντικρύζεις στον καθρέφτη σου κάθε πρωί, όταν ξυπνάς.
Και μην ξεχνάς τον υγιή ανταγωνισμό που πρέπει να υπάρχει ακόμη και με εσένα τον ίδιο. Αυτός ο ανταγωνισμός θα σε ωθήσει στο να διαβάζεις, να ερευνάς, να μαθαίνεις και να πράττεις ανάλογα με την κάθε περίσταση έτσι ώστε να καλυτερεύεις σε ό,τι προκύψει. Θυμήσου ότι κανείς δεν αποκτά εμπειρίες με το να αποφεύγει νέες καταστάσεις αλλά, το να είσαι ανταγωνιστικός σημαίνει ότι θα επιδιώξεις να πετύχεις αυτό που θες, όχι για τους άλλους αλλά για σένα!
tech4gamers.com
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: i.pinimg.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment