Loading

«Νύφη με άππαρο είδαμε, νύφη με βάρκα είδαμε, νύφη με λεωφορείο, με μοτόρα είδαμε, νύφη πάνω σε διπλοκάμπινο… είδαμε;»

Ξημέρωσε λοιπόν η 26η Οκτωβρίου, η μέρα του γάμου μας. Ο καιρός συννεφιασμένος . Αν μας τη χάριζε χωρίς βροχές θα ήταν τέλεια ! Ε ας έβαζε το χέρι του και ο Άγιος Δημήτριος -μεγάλη χάρη του- αλλά Άγιε μου ξέρεις πόσο κοντά μου σε νιώθω, τι βάφτιση, τι γάμο, τη μέρα που γιορτάζεις διάλεξα .

 Κλασικοί Κύπριοι και προερχόμενοι από χωριό, βάζαμε όλοι ευχές να μας την χαρίσει τουλάχιστον στ’ αλλάματα. Η εκκλησιά που πάει δηλαδή να μην καταφέρουμε να πετάξουμε μια ανθοδέσμη ???

Η ώρα του αλλάματος πλησίαζε και φυσικά αναφέρομαι  στα δικά μου αλλάματα γιατί ως συνήθως για τα δικά του γαμπρού χε…. εεεε όσο και να πεις όλοι την νύφη θέλουμε να δούμε. Θέλεις φίλους, φίλες, συγγενείς όλοι να είναι παρόντες στην μέρα που αποφασίσαμε να πορευτούμε και επίσημα  στο κοινό μας μέλλον. Και όσο τυπικό και αν ακούγεται νιώθεις όμορφα που κάποιος αφιέρωσε χρόνο να έρθει  στα αλλάματα, εκκλησία, γιατί ως συνήθως μόνο στο φαί πάει .

Ένα από τα όνειρα μου ήταν να πάω στο γάμο με το αυτοκίνητο-αντίκα  του θείου μου, αλλά επειδή η τύχη μου είναι κάττα (γάτα) μαύρη, λίγο καιρό πριν κάτι έτυχε και  έπρεπε να πάει  για επισκευή . Ο θείος μου όμως κανόνισε- για να μη με έχει πάς την τζεφαλήν του- και μου βρήκε ακριβώς την ίδια κουτσουκούτα (έτσι την λέω εγώ) αλλά σε μπλε. Γεια σου ρε Κούλλη.

Τελειώνουν τα αλλάματα μου ,μετά που το χειροκρότα χειροκρότα που τζίνο το πανέρι πόσες το χορέψαν έχασα και το λογαριασμό.

Μπαίνουμε στην κουτσουκούτα να κάμουμε τα κλασικά πριν την είσοδο μας στην εκκλησία και  κάποιες φίλες μου για να αποθανατίσουν την άφιξη μου έχασαν τους πρώτους πανηγυρισμούς . Γκράντε γεγονός εγώ αν το ξέρα εφάκκουν γυρούς νομίζετε?

Εμείς με τις αεροπουρούδες παιθκιά να κάμουμε το παναήρι μας φτάνουμε σε ένα από τα πολλά αλτ του χωριού και μπροστά σε ένα καφενείο, σύσσωμο από μιτσιούς, αποφάσισε η κουτσουκούτα να τα μείνει. Ντάξει λέω του θείου μου έσβησέν σου, θα φκάλεις νάμιν. Γυρίζει πάνω μου με ένα παγωμένο βλέμμα και μου λέει μου «Δεν ξεκινά». Λαλώ του κάνει ρε Κούλλη ,επαναλαμβάνει ο θειος, ααα λαλώ, η τύχη μου δεν είναι με κόκκινη κουτσουκούτα, ούτε με μπλε . 

Ε  εντάξει, τουλάχιστον ενεν τον γαμπρό που χάσαμε, άρα εμείς στην εκκλησιά θα πάμε. Ψύχραιμα!!!

Κατεβαίνω άρον άρον από τον προδότη-αυτοκίνητο (Κάνε και μια εικόνα μια νύφη να κατεβαίνει από το αυτοκίνητο πίσω ουρά  με άλλα αυτοκίνητα, να αναρωτιούνται τι συμβαίνει. Και τον καφενέ μην τον ξεχνάτε α)… Ε πως θα πίεννα; Πίσω  μου ήταν μια τρελή φίλη μου με διπλοκάμπινο αλλά ήταν κούκλα! Το διπλοκάμπινο το είχε στολίσει παραπάνω και από το αυτοκίνητο της νύφης ως τζαι τττενεκκούθκια φρόντισε να βάλει.  Λέω της έσπασεν το αυτοκίνητο θα φκώ πας στην κάσσια, τζίνη  χάζι να κάμει «έφκα» λέει μου .

Ε οι πείτε μου: νύφη με άππαρο είδαμε, νύφη με βάρκα είδαμε, νύφη με λεωφορείο, με μοτόρα, είδαμε, νύφη πας το διπλοκάμπινο… είδαμε;

Στην εκκλησία οι φίλες μου που θα αποθανάτιζαν το γεγονός όταν είδαν που ήμουν πρέπει επάθαν και 3 εγκεφαλικά , κάποια έχει και το βίντεο που έλεγε εν πας το διπλοκάμπινο ?? Κοπέλες δεν το βρίσκω btw. Ό άντρας μου η αλήθκεια ήταν ψύχραιμος, λαλεί σου ο πέλλος για να έφκηκεν τζιπάνω κάτι θα έγινε , γιατί ευτυχώς έμπηκεν στην εκκλησιά ελεύθερος και βγήκε παντρεμένος… Άντεξε το και τούτο η αγάπη μου μπράβο σου !!

Περιττό  να σας πω  εχάρησεν  μας την ως την εκκλησία μετά καρεκλοπόδαρα, ζημιές, κακά μέχρι και το ρεύμα στην δεξίωση έσβησε! Αυτοκίνητα έπαθαν ζημιές από το χαλάζι ευτυχώς κανένας δεν μας ζήτησε αποζημίωση .

Και το τελευταίο  έφτασε η χάρη μας Παγκύπρια! Η νύφη με το διπλόκαμπινο! Πρόκειται για μια που τα κοκκινοχώρια. Ακούσαμε και τις κακές γλώσσες ακούσαμε και τις καλές.

Εμάς δεν μας έριξε καθόλου περάσαμε καλά, δεν πιάσαμε τα κλάματα και τα κλασικά μιας νύφης εκάμαμε και την ανατροπή επίσης! Περάσαμε  μια όμορφη μέρα, ξεχωριστή που την απολαύσαμε στο έπακρο παρά τις αντιξοόητές της!

Το πιο δύσκολο στις μέρες μας δεν είναι ο γάμος και η όλη τελετή. Αντίθετα είναι ποιον θα διαλέξεις να είναι δίπλα σου και εγώ νιώθω πως αυτός που διάλεξα είναι τα πάντα μου. Και όταν αυτός που είναι δίπλα σου σε γεμίζει νιώθεις ότι έχεις τα πάντα πια, και άλλες τόσες τέτοιες αναποδιές να μου συμβούν νιώθω τυχερή και δυνατή να τις ξεπερνώ μαζί του!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    «Νύφη με άππαρο είδαμε, νύφη με βάρκα είδαμε, νύφη με λεωφορείο, με μοτόρα είδαμε, νύφη πάνω σε διπλοκάμπινο… είδαμε;»