Loading

Νύφες & πεθερές: Αυτά που δεν λέγονται

Κλείσαμε συνάντηση με τις φίλες. Η ώρα 6 στο γνωστό καφέ. Επιτέλους, ευκαιρία να πούμε τα δικά μας, να βγάλουμε τα σώψυχα μας. Υπάρχουν λογής θέματα. Χαρούμενα και άσχημα. Για το σύζυγο, τα παιδιά, τους γνωστούς κι άγνωστους. Μα το πιο δημοφιλές θέμα, που ποτέ δεν παραβλέπεται είναι η αγαπητή μας πεθερούλα. Νυφούλες ή κατ’ εκείνες… «νυφίτσες»… μαζευτείτε‼ Γιατί μόνο εσείς καταλαμβαίνετε!!!

Περιμένει η μια την άλλη να κάνει την αρχή, να τα πει να ξεθυμάνει. Να δει στα μάτια σου την κατανόηση. Να πει τα παράπονα της, χωρίς να κατακριθεί.

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι οι σχέσεις πεθεράς- νύφης είναι περίπλοκες. Όσα χρόνια κι αν περάσουν δεν παύουν να είναι επικριτικές, προκλητικές και καχύποπτες απέναντι στις νύφες τους. Οι εξαιρέσεις λίγες, τα κακά παραδείγματα, αμέτρητα.

ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΟΥ!

Και ειδικά χωρίς να τους ζητηθεί. Έχουν άποψη για τα πάντα και “τυχαία” αντίθετη από τη δική σου. Από το πόσα άτομα θα καλέσεις στο γάμο σου, ποια θα σε χτενίσει, από που θα αγοράσετε τις βέρες και ποιος θα είναι ο φωτογράφος. Έλεοοοος‼

Ανακατεύονται συνεχώς στο νοικοκυριό σου, επεμβαίνουν στο μεγάλωμα των παιδιών σου και στο δικό σου χώρο ελέγχοντας το καθετί. Κι όμως όλα αυτά μπορούν να σε οδηγήσουν στη παράνοια.

ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΕΠΙΚΡΙΤΙΚΑ

Εκτός απο ενοχλητικές κάποιες, είναι και επικριτικές. Πολλές σχολιάζουν υποτιμητικά την εξωτερική εμφάνιση. Το χρώμα στα μαλλιά σου, (αν αυτό δεν τους αρέσει), τον τρόπο που βάφεσαι, τις μαγειρικές σου ικανότητες (ή τέλος πάντων αυτές που δεν έχεις), αφού σαν το φαγητό εκείνων δεν έχει), τα παραπανίσια κιλά σου που δεν λεν να φύγουν. Πάνω απ’ όλα αυτοπεποίθηση και να μαστε ο εαυτός μας. Γιατί κι ο γιος τους δεν είναι κι ο Brad Pitt! -τον συναφέρνουμε συχνά στο beezdom, αχ Brad ελπίζουμε να αψιουρίζεσαι για χάρη μας!-

ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ

Ένα ενοχλητικό (περισσότερο απ’ τα υπόλοιπα) χαρακτηριστικό τους είναι όταν κάνουν διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά τους. Αυτό μια νύφη μπορεί να το διακρίνει όσο κι αν προσπαθείς να το κρύψεις. Άλλωστε είπαμε, νυφίτσες… Γι αυτό μην μας υποτιμάτε‼

Μια μητέρα που κάνει διακρίσεις στα παιδιά της σίγουρα θα κάνει και στα εγγόνια της (να μην πω κι ως προς τις νύφες της. Όχι αυτό θα το πω σίγουρα).

Αν δεν θυμάστε τα γενέθλια ΟΛΩΝ των εγγονών σας, αν δεν παίρνετε τηλέφωνο για να τους ευχηθείτε στη γιορτή τους, αν γεννιέται το εγγόνι σας και λείπετε απ’ αυτή την ιερή στιγμή, μάλλον  ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ και σαν γιαγιάδες και σαν πεθερές. Και πίστεψε με ο γιός σας το αναγνωρίζει, έστω κι αν δεν το παραδέχεται.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΩΡΑΡΙΟ

Όταν πλέον αποκτήσετε το δικό σας σπίτι, ακόμα και οι επισκέψεις μπαίνουν σε πρόγραμμα. Ένα τηλεφώνημα πριν είναι ότι καλύτερο για να μην δημιουργηθούν οι παρεξηγήσεις. Μπορεί να θέλεις να ξεκουραστείς, να κάνεις το μπάνιο σου για να ηρεμήσεις μιας και τα παιδιά θα είναι στο σχολείο, να θέλεις να μείνεις για λίγο μόνη μετά από μια κουραστική μέρα. Τσουπ! Πάντα στην πιο ακατάλληλη στιγμή κι εσύ να προσπαθείς να παραμείνεις ψύχραιμη, για να μην βγει στην επιφάνεια ο άσχημος εαυτός σου -βέβαια εδώ που τα λέμε, ίσως αυτές να στον βγάζουν!-

ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ

Είτε να κρατήσουν τα παιδιά για λίγο, είτε να βοηθήσουν στο σιδέρωμα ή ακόμη και να μαγειρέψουν για το βράδυ σίγουρα είναι μια βοήθεια ανεκτίμητη για μια νύφη. Φτάνει να υπάρχει  θέληση για βοήθεια και όλα γίνονται!

Νυφούλες, μαζευτείτε για θάψιμο!!

Σίγουρα τα πιο πάνω δεν ισχύουν για όλες. Το ιδανικό είναι να υπάρχουν σε όλα όρια που να τηρούνται, ίσως έτσι να υπάρξει μια ισορροπημένη σχέση μεταξύ των δύο. Προτεραιότητα  μας πρέπει να έχει  η ηρεμία και η γαλήνη στην οικογένεια μας.

Γι’ αυτό η κάθε νύφη, πρέπει να παίρνει τη σωστή θέση απ’ την αρχή. Και τότε μόνο μπορεί να την φωνάξει “μητέρα” και να το εννοεί. Αλλιώς μέχρι τότε θα την φωνάζει μη-ΤΕΡΑΣ και αυτό θα το εννοεί περισσότερο!

https://youtu.be/ouyM_gStIkc

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Νύφες & πεθερές: Αυτά που δεν λέγονται