Loading

Νομική like υποκριτική;

svg27 Ιουνίου, 2019Bee freeΜΑΡΙΑ ΚΑΠΠΑΗ

Αν είσαι τελειόφοιτος και θέλεις να σπουδάσεις Νομική.. ξανασκέψου το!

Αν πάλι διανύεις το δεύτερο έτος των σπουδών σου, κάπου σε ένα πανεπιστήμιο του εξωτερικού, και εν μέσω εξεταστικής διερωτάσαι εάν ήρθε η στιγμή “να τα παρατήσεις όλα και να γίνεις πριγκίπισσα”… Μείνε εκεί που είσαι! Δύσκολος καιρός για πρίγκιπες!

Ποια άλλη ειδικότητα νομίζεις πως έχει να σου προσφέρει τόσους “ευφημιστικούς” τίτλους και χαρακτηρισμούς; (Να σου πω εγώ που ξέρω) Καμιά!

Υποκριτές μας ανεβάζουν…

Καταρχάς, αν είχαμε ένα ευρώ κάθε φορά που κάποιος μας έλεγε “δηλαδή είσαι καλός στο να λες ψέματα; ”, όταν λέγαμε πως σπουδάζουμε Νομική, τότε τα δισέγγονα μας θα ήταν

εξασφαλισμένα οικονομικά εφ όρου ζωής!

Λοιπόν, για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα και ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του. Ναι, πολλοί δικηγόροι έχουν ταλέντο και στην υποκριτική!! (Είμαστε πολυτάλαντοι. Φταίμε;) Με την καλή, αρχέγονη σημασία.

Όχι δεν είναι αυτό που νομίζετε! Το επάγγελμα του δικηγόρου, δεν απαιτεί ψεύδος. Τουλάχιστον όχι όπως το έχετε συνδεδεμένο στο μυαλό σας. Οι δικηγόροι καλούνται να είναι ευέλικτοι για να μπορούν να βρίσκουν τα “παραθυράκια” στις νομοθεσίες, αλλά πέρα από αυτό, δεν μπορούν να κάνουν πολλά, εφόσον οι νομοθεσίες είναι προϋπάρχουσες και δεν αλλάζουν, παρά μόνο εάν θελήσει ο νομοθέτης!

Ξερόλες μας κατεβάζουν..

Εκφέρουμε την άποψη μας για τα πάντα. Παρόλο που δεν είμαστε φωτεινοί παντογνώστες,  στον πιο “ Αδύναμο Κρίκο”, ένα προβάδισμα θα το είχαμε!

Οι δικηγόροι κατά κανόνα, βασίζουν τα λεγόμενα τους σε γεγονότα και έχουν αδιάσειστους ισχυρισμούς. Συχνά μεταφέρουμε, ασυνείδητα  την τεχνική αυτή και στην καθημερινότητα μας. Αναλύουμε τα πάντα μέχρι τελικής πτώσεως (κυρίως του συνομιλητή μας).

Υπερόπτες

Για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχει ένα γόητρο στο επάγγελμα του δικηγόρου. Ένα πρεστίζ.. Για κάποιο λόγο όμως πολλοί μας θεωρούν ψηλομύτες και ξιπασμένους..Επιτρέψετε μας να διαφωνήσουμε. Δεν είναι δα και τόσο εύκολο να πάρεις το πολυπόθητο πτυχίο!

Αφήστε μας να χαρούμε το υψηλό μορφωτικό μας επίπεδο..Ασχέτως αν η πλειοψηφία από εμάς μετά τις σπουδές πιθανόν να ζει με τα λεφτά του παπάκι, γιατί δεν θα μπορεί να βρει δουλειά.

Χειραγωγοί- συμφεροντολόγοι

Πρόσφατα μου είπαν ότι είμαι ικανή “να πουλήσω air-condition σε εσκιμώο”. Είμαι σίγουρη πως δεν είμαι η μοναδική που άκουσε κάποιο σχόλιο ή επίθετο παρόμοιας φύσης.

Υπάρχει αυτή η εσφαλμένη αντίληψη πως οι δικηγόροι πατούν επί πτωμάτων για να πετύχουν τους στόχους τους, μη σκεπτόμενοι τις συνέπειες.

Σκεφτήκατε ποτέ γιατί ο καημένος ο εσκιμώος μπορεί να χρειάζεται κλιματισμό; Ίσως να ζεστάθηκε λόγω του λιωσίματος των πάγων.(Οι περιβαλλοντιστές παρακαλώ όπως αγνοήσετε το παραπάνω σχόλιο )

Και βέβαια σκεφτόμαστε τις συνέπειες κύριοι. Εμείς βρίσκουμε λύσεις για υπάρχοντα προβλήματα.

Δυστυχώς εσείς μας κρίνετε βιαστικά!

Αυτά και άλλα πολλά ακούμε όσοι σπουδάζουμε Νομική. Ακόμα περισσότερα όσοι ασκούν το επάγγελμα… Ακούμε τα εξ αμάξης, αλλά όταν πάει το μωρό μας να σπουδάσει Νομική αλλάζει η ρητορική…. “Ένας δικηγόρος χρειάζεται μέσα στην οικογένεια…” Εξάλλου “ποιός νομίζεις θα σε βγάλει από την φυλακή;”

Μετά από βαθύ αναλογισμό το δικαστήριο αποφάσισε:

Αθώοι οι κατηγορούμενοι! Είναι όλα φήμες!

Ή μήπως όχι..;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Νομική like υποκριτική;