*** Το κείμενο ανανεώνεται συνεχώς.

Σε νέο διάγγελμα προχώρησε απόψε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, ενημερώνοντας για νέα μέτρα που αποφάσισε η κυπριακή κυβέρνηση στην προσπάθεια αντιμετώπισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού στη χώρα μας.

Ο Πρόεδρος ανέφερε ότι τα μέτρα αποδίδουν όπως τον ενημέρωσαν οι ειδικοί και υπάρχει ελπίδα για τη συνέχεια, άρα δεν μπορούν να αρθούν.

Σημείωσε επίσης πως έγινε εξουδετέρωση των κρουσμάτων που έρχονταν από το εξωτερικό, συνεχίζοντας όμως την προσπάθεια ενίσχυσης των φοιτητών που παρέμειναν στο εξωτερικό, με ευθύνη και του Υπουργείου Εξωτερικών, για σταδιακό επαναπατρισμό τους.

Θα ανακοινωθούν επιπρόσθετα μέτρα για στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, αλλά και των οικονομικά ευάλωτων ομάδων.

Πρώτο μέτρο: Παράταση στα υπάρχοντα μέτρα μέχρι και τέλος Απριλίου (30/4).

Δεύτερο μέτρο: Μερικός επαναπατρισμός Κυπρίων φοιτητών και κατοίκων της Κύπρου. Αποφασίστηκε να γίνει προσπάθεια ελεγχόμενου επαναπατρισμού φοιτητών που παραμένουν ακόμα στο εξωτερικό, με τρόπο που δε θα προκαλέσει ζημιά σε όλη τη μέχρι σήμερα προσπάθεια περιορισμού της εξάπλωσης του ιού, διασφαλίζοντας την ασφάλεια της δημόσιας υγείας. Ίδια προσπάθεια θα γίνει για επαναπατρισμό μονίμων κατοίκων Κύπρου, που βρίσκονταν στο εξωτερικό για λόγους εργασίας ή άλλων λόγων και η επιστροφή κρίνεται απαραίτητη. Θα επιτρέπεται η είσοδος στην Κύπρο ανεξαρτήτως εθνικότητας, που η παρουσία τους κρίνεται απαραίτητη στην προσπάθεια καταπολέμησης της εξάπλωσης του ιού.

Τρίτο μέτρο: Αποφασίστηκαν επίσης:

  • Οι δειγματοληψίες ανά επαρχία.
  • Διεξαγωγή 20.000 επιπλέον δειγματοληπτικών εξετάσεων, για άτομα τα οποία εξακολουθούν να εργάζονται.
  • Οι δειγματοληψίες σε όσους γίνει επαναπατρισμός.
  • Να συνεχιστεί η κρατική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων, στη βάση σχετικών κριτηρίων του Υπουργείου Οικονομικών αλλά και Εργασίας.
  • Η διάρκεια ισχύος των μέτρων, θα εξαρτηθεί από το πώς θα προχωρήσει η προσπάθεια αντιμετώπησης της Πανδημίας.

Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε θερμά τους συμπολίτες μας που πειθαρχούν στα μέτρα και κάλεσε ξανά να φανούμε το ίδιο δυνατοί για να προστατέψουμε τους εαυτούς και την οικογένεια μας, παραμένοντας στα σπίτια μας.

Ο Υπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως ο αριθμός των φοιτητών που βρίσκονται στο εξωτερικό ανέρχεται στις 16.668.

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: 24h.com.cy


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
1
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
3
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!