Χθες ανακοινώθηκε το ολικό lockdown στην Ελλάδα, ως δραστικό μέτρο καταστολής της επιδημίας του κορωνοϊού, ακολουθώντας το μοντέλο της Γαλλίας που όπως όλα δείχνουν μέχρι στιγμής, τα πάει αρκετά καλά σε σχέση με τη χαλαρότητα των μέτρων που έχουν πάρει άλλες χώρες.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Το lockdown κυβέρνησης Μητσοτάκη προνοεί μεταξύ άλλων περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων. Για μετακινήσεις οι οποίες ορίζονται ως απαραίτητες, οι πολίτες θα πρέπει να εξασφαλίζουν ειδικές βεβαιώσεις για να τις κάνουν και τις οποίες θα πρέπει να φέρουν πάντα μαζί τους.

Αναλυτικά, η μετακίνηση πολιτών θα επιτρέπεται στις πιο κάτω περιπτώσεις, με την ειδική φόρμα και ταυτότητα ή διαβατήριο:

-Μετάβαση από και προς την εργασία

-Μετάβαση σε φαρμακείο και γιατρό

-Μετάβαση σε κατάστημα προμηθειών

-Μετάβαση στην τράπεζα

-Μετάβαση σε τελετή (γάμο, κηδεία, στην βάση όσων προβλέπονται για αυτή την περίοδο) 

-Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή ασκηση με κατοικίδιο κατά μόνας ή ανά δυο άτομα

-Εφάπαξ μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας  

– Για την μετακίνηση με αυτοκίνητο θα επιτρέπονται μόνο δύο άτομα ανά όχημα.

Βέβαια, αυτά ανακοινώθηκαν χθες, γιατί σήμερα άρχισαν εντατικά οι έλεγχοι της αστυνομία στους ελληνικούς δρόμους και ήδη καταγράφονται τα πρώτα πρόστιμα εναντίον των παραβατών, που δεν τήρησαν τις οδηγίες του πρωθυπουργού της Ελλάδας. Το πρόστιμο ορίστηκε στα 150 ευρώ ανά άτομο. Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα τηρηθεί από τον ελληνικό λαό ή αν θα φέρει αποτελέσματα.

Από την άλλη εντείνονται οι φωνές στην Κύπρο που φωνάζουν για lockdown, ακολουθώντας το πρότυπο άλλων χωρών, όπως η Ελλάδα, ειδικά μετά τις περιπτώσεις ανυπακοής των Κυπρίων που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Οι Κύπριοι απειθαρχούν στην εντολή «Μείνετε σπίτι» γιατί έτρεξαν ανεύθυνα στις λαϊκές μαζώξεις ή σε χώρους εξοχής για πικ νικ, εκμεταλλευόμενοι την ηλιόλουστη μέρα χθες.

Παράλληλα στο διαδίκτυο κινήματα μαζεύουν υπογραφές για να αναγκάσουν τον Πρόεδρο να εφαρμόσει άμεσα το lockdown. Δείτε πιο κάτω:

Νέα διυπουργική σύσκεψη είναι σε εξέλιξη πάντως αυτή τη στιγμή στο Προεδρικό για να εξεταστούν νέα μέτρα. Η κυβέρνηση παρουσιάζεται θορυβημένη από τα χθεσινά περιστατικά και αφού τα κρούσματα στην Κύπρο πολλαπλασιάζονται αντί να μειώνονται, οι ειδικοί πιέζουν επίσης για lockdown. Αυτό που απομένει είναι να περιμένουμε τη συνέχεια.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
3
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!