Ο κορονοϊός, είχε αρνητική επίδραση, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί στις προγραμματισμένες πτήσεις των αεροπορικών εταιρειών και ενίσχυσε τα προβλήματα που ήδη αντιμετώπιζαν κάποιες απ’ αυτές.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η βρετανική Flybe, η οποία κήρυξε χτες το βράδυ πτώχευση. Η εταιρεία εξυπηρετούσε πάνω από 8 εκατομμύρια πελάτες ετησίως σε 81 περιφερειακά αεροδρόμια. Η κατάρρευση της Flybe “θα είναι πιθανώς η πρώτη από τις πολλές το 2020“, σύμφωνα με τον αναλυτή των αερομεταφορών James Goodall.

 “Η δραματική μείωση της ζήτησης λόγω του Covid-19, επιτάχυνε την πτώση της και πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αναμένονται περαιτέρω πτωχεύσεις αεροπορικών εταιρειών τους προσεχείς μήνες“.

Η εταιρεία βέβαια βρισκόταν εδώ και μερικούς μήνες στα πρόθυρα της κατάρρευσης, αλλά αντιμετώπισε εν μέρει το πρόβλημα μετά από κρατικό δάνειο από την αγγλική κυβέρνηση, ύψους 100 εκ. λιρών, όμως η ραγδαία μείωση της επιβατικής κίνησης λόγω και του ιού, δυσχέραιναν κι άλλο την κατάστασή της. Μετά το κλείσιμο της εταιρείας, 2400 θέσεις εργαζομένων βρίσκονται στον αέρα.

Τα έσοδα που θα χάσουν οι αεροπορικές, των οποίων το επιβατικό κοινό μειώθηκε κατά πολύ το τελευταίο διάστημα, αναμένεται να φτάσουν μέχρι τα 113 δισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως, όπως επεσήμανε πρόσφατα η Διεθνής Ένωση Αεροπορικών Μεταφορών (ΙΑΤΑ).

Πρόκειται να επηρεατούν ιδιαίτερα οι αεροπορικές εταιρείες με έδρα το Χονγκ Κογκ, την Ταϊλάνδη, τη Νότια Κορέα, τη Νορβηγία, το Μεξικό και άλλες, των οποία εκτιμάται χαμηλός ο δείκτης της χρηματοοικονομικής ισχύος.

Αερογραμμές όπως η Emirates προέτρεψαν τους εργαζόμενους να λάβουν άδεια άνευ αποδοχών για ένα μήνα ενώ άλλες όπως η Singapore Airlines, πάγωσαν τις προσλήψεις ή κάνουν περικοπή μισθών μέχρι και 10% για να αντεπεξέλθουν των δυσκολιών που παρουσιάστηκαν.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
4
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
1
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!