Loading

Να επιμένεις!

svg20 Φεβρουαρίου, 2020Bee freeΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Επιμένω από τα συνθετικά ἐπί + μένω, που σημαίνει ότι δεν αφήνω κάτι στη μέση μιας προσπάθειας, εξακολουθώ να κάνω ή να επιδιώκω κάτι παρ’ όλες τις δυσμένειες ή αντιθέσεις που συναντώ στην πορεία μου.

Και κάπου εδώ, τίθεται το εξής ερώτημα. Άραγε τελικά ο επιμένων νικά ή ξενερώνει; Αξίζει να επιμένεις σε κάτι που πεισματικά αρνείται να σου παραδοθεί ή για κάτι που τελείωσε ή κάτι που απλά δεν ήρθε ποτέ;

Εσύ αποφασίζεις για το αν θα επιμείνεις. Το να επιμείνεις όμως, σε καθιστά νικητή αφού δεν εγκαταλείπεις τη μάχη, αλλά αντιθέτως συνεχίζεις κάτω από τις οποιεσδήποτε συνθήκες προκύψουν. Εξάλλου, το παιχνίδι δεν το κέρδισε ποτέ αυτός που ξενέρωσε πρώτος. Γι’ αυτό συνεχίζεις στο παιχνίδι το οποίο είναι χαμένο, συνεχίζεις στο θέατρο όπου η αυλαία έχει πέσει από καιρό.

Να μην φοβάσαι να διεκδικείς, να παίζεις, να χάνεις. Απλά μην προσπερνάς ανθρώπους και καταστάσεις, μην τα παρατάς, μην καταθέτεις τα όπλα όποιο κι αν είναι το κόστος, όποιο κι αν είναι το τίμημα. Σταμάτα να είσαι δειλός, αδιάφορος, μονότονος, υπερβολικός, απόλυτος, και πάντα ηττημένος επειδή δεν είσαι ανίκανος, απλά μερικές φορές λίγο διστακτικός ή και φοβισμένος. Εξοπλίσου με τα απαραίτητα εφόδια της αισιοδοξίας, της αυτοπεποίθησης, της ελπίδας και της σιγουριάς, και κάνε μια θριαμβευτική είσοδο που θα συζητηθεί, εξάλλου η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση, εάν δεν δοκιμάσεις τότε δεν θα μάθεις ποτέ, και στην τελική ξέρεις κάτι; Better an oops than a what if!!

«Γεμάτος» θα είσαι όταν κυνηγήσεις και διεκδικήσεις τα όνειρα, τις προσδοκίες, τα θέλω σου. Η ζωή «κυλά» σαν ένα ποτάμι, σαν ένα ρυάκι, μην την αφήσεις να ξεγλιστρήσει χωρίς να τη γευτείς, χωρίς να πιείς έστω μια γουλιά, καλύτερα να μετανιώσεις γι’ αυτό που έκανες, παρά γι’ αυτό που δεν έκανες ποτέ!! Να μην αρκείσαι σε τίποτα λιγότερο απ’ αυτά που σου αξίζουν και να μην συμβιβάζεσαι με τίποτα άλλο παρά μόνο με αυτά που αισθάνεσαι σημαντικά και τα θες με όλο σου το είναι. Όταν θες κάτι πολύ, μην σταματάς να το διεκδικείς. Να δείχνεις το ενδιαφέρον, τις προθέσεις σου. Μην πάψεις να το κυνηγάς και μην χάνεις την πίστη στον εαυτό σου. Αυτό που αισθάνεσαι μέσα σου, αυτό ακριβώς θα συμβεί και το ξέρεις. Αρκεί, να είσαι εκεί, να μην οπισθοχωρήσεις γιατί πολύ απλά, η επιμονή νικά οποιαδήποτε δυσκολία.

Αποζητάς το καλύτερο, το ξεχωριστό, το μοναδικό, η υπεροχή σε κάθε τομέα είναι αυτή που κάνει τη διαφορά και εσένα στόχος σου είναι να την κατακτήσεις.

Να προσδωκείς κάθε μέρα να κάνεις αυτό που μέχρι χθες φάνταζε ακατόρθωτο για σένα, και ξέρεις τι; Εάν συνδυαστεί η επιμονή σου με την υπομονή σου τότε θα αποκτήσεις υπερδύναμη, και τότε κανένας και τίποτα δεν θα μπορεί να σε λυγίσει για κανένα λόγο και σκοπό.  Τα καλύτερα κρατάνε λίγο, και τα πολύ ωραία, όσο προσπαθείς και επιμένεις. Και στην τελική, μη μετανιώσεις που επέμεινες, άσε τους άλλους να μετανιώσουν που δεν εκτίμησαν την επιμονή σου. Κάποιες φορές κερδίζεις, και κάποιες άλλες απλά μαθαίνεις. Και πριν φύγεις θυμήσου πως….η φυγή σημαίνει ήττα, και η επιμονή νίκη!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Να επιμένεις!