Loading

Να είσαι η αφορμή που κάποιος θα εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους.

Ένα ψέμα, μια μικρή απόκρυψη όλης της αλήθειας, μια παραπλάνηση, μια ψεύτικη αγκαλιά, μια λανθασμένη ελπίδα, ένα ψυχρό βλέμμα τη στιγμή που χρειάζεσαι συμπαράσταση περισσότερο από ποτέ. Όλα αυτά και πολλά ακόμα είναι ικανά να διαλύσουν την εμπιστοσύνη που χρόνια έχτιζες με ένα άτομο και να τη φτάσει πάλι στο μηδέν.

Η εμπιστοσύνη είναι μια κατάσταση που δύσκολα χτίζεται και εύκολα γκρεμίζεται. Οι άνθρωποι νιώθουμε χαμένοι και εκτεθειμένοι όταν δεν υπάρχει αυτό το αίσθημα ασφάλειας στις μεταξύ μας σχέσεις.

Η καχυποψία και η επιφυλακτικότητα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που αποτελούν σήμα κατατεθέν στις κοινωνίες του σήμερα. Δύσκολα θα εμπιστευτούμε κάποιον ο οποίος θέλει να μας προσφέρει κάτι αφιλοκερδώς, ακόμα και αν αυτό είναι μια απλή ανθρώπινη πράξη ή μια μικρή στιγμή χαράς.

Προσωπικά θεωρώ πως αυτή η στάση που έχουμε πλέον στους άνθρωπους γύρω μας είναι τόσο περιοριστική, που κάποια στιγμή θα μας πνίγει. Πόσο άσχημο είναι να ζούμε τη ζωή μας με έναν φόβο προδοσίας ή κίνησης βάσει κέρδους στο πίσω μέρος του μυαλού μας με όσα άτομα γνωρίζουμε ; Τι κι αν δε θέλουμε τα ίδια πράγματα; Τι κι αν εκείνος θέλει να κερδίσει κάτι από εμένα με τη συμπεριφορά του; Τι κι αν αυτή η κοπέλα μου χαμογελάει μόνο και μόνο επειδή θέλει να μου ζητήσει κάτι μετά;

Αυτές είναι σκέψεις που αν αρχίσουν να γεμίζουν το κεφάλι σου δε φεύγουν ποτέ. Θα μείνουν για πάντα εκεί και θα αυξάνονται με αποτέλεσμα να σε κατακλύσουν και να σε εξουθενώσουν. Η λύση είναι μια: «γίνε η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο».

Οτιδήποτε θες να ζήσεις, να νιώσεις και να δεις στον κόσμο το έχεις μέσα σου. Όλη η δύναμη βρίσκεται στις σκέψεις και στις πράξεις σου. Όταν το συνειδητοποιήσεις αυτό, η ζωή σου σταδιακά θα αρχίσει να γίνεται πιο όμορφη. Μόλις αρχίζεις να αλλάζεις μικρά πράγματα στη συμπεριφορά σου προς το καλύτερο θα ανακαλύψεις ότι ο κόσμος σε βλέπει διαφορετικά.

psychology.gr

Ένα χαμόγελο σε έναν περαστικό, μια καλή πράξη χωρίς προσωπικό κέρδος, η προσφορά σου σε όποιον τη χρειαστεί, η ανιδιοτελής στήριξη στους φίλους και στην οικογένεια σου, είναι μερικές πράξεις που σιγά σιγά γίνονται μεταδοτικές. Οι άνθρωποι έχουμε την τάση να υιοθετούμε συνήθειες από τα κοντινά μας άτομα οι οποίες μας αρέσουν και μας προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα.

Η εμπιστοσύνη είναι το βασικό συστατικό για κάθε ανθρώπινη επαφή. Αν με εμπιστευτείς, θα σε εμπιστευτώ. Κάνε το πρώτο βήμα. Κάνε την αρχή για την εξέλιξη των σχέσεων στη ζωή σου. Σύντομα θα δεις πως τα άτομα γύρω σου θα αλλάξουν και αυτοί προς το καλύτερο.

Όταν μπορείς να βασιστείς σε κάποιον που έχεις δίπλα σου τότε αυτομάτως νιώθεις μια ασφάλεια, άρα βρίσκεσαι σε μια πιο οικεία κατάσταση. Αυτό είναι το κλειδί για να δημιουργηθούν και να εκφραστούν αργότερα ακόμα πιο όμορφα συναισθήματα.

Κάνε την αλλαγή. Γίνε η αφορμή που κάποιος θα εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους. Ακόμα και ένα άτομο να επηρεάσεις με την συμπεριφορά σου, ακόμα και ένα αληθινό χαμόγελο ή μια ζεστή αγκαλιά να χαρίσεις σε κάποιον, θα έχεις κάνει ήδη το πρώτο βήμα για την εξέλιξη των ανθρώπινων σχέσεων σε μια εποχή που σχεδόν όλα βασίζονται στην καχυποψία και την επιφυλακτικότητα.

Τι πιο όμορφο θα μπορούσες να κάνεις για τον εαυτό σου και για τα άτομα που αγαπάς ;


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου:metaximas.org

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Να είσαι η αφορμή που κάποιος θα εμπιστευτεί ξανά τους ανθρώπους.