Loading

Να είσαι ερωτευμένος, όχι φυλακισμένος!

svg24 Σεπτεμβρίου, 2021LovebeezΡΑΦΑΕΛΑ ΞΙΟΥΡΟΥ

Ο έρωτας πολλές φορές συγχέεται με τον ενθουσιασμό και την τρέλα της στιγμής. Λεπτή η γραμμή ανάμεσα στο αν βιώνουμε τον κεραυνοβόλο έρωτα ή απλά έναν ενθουσιασμό. Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να μην ξεχνάς να πατάς τα πόδια σου στη γη, είτε είσαι στην αρχή αυτής, είτε στο τέλος. Όταν είσαι συνειδητοποιημένος, θα μπορέσεις να καταλάβεις αν είσαι έτοιμος, αν βιάζεσαι, αν πιέζεις, αν εξαναγκάζεις καταστάσεις και ανθρώπους ή και το αντίθετο. Θα μπορέσεις να δεις καθαρά, στον άνθρωπο που έχεις απέναντι σου, αν σε χειραγωγεί, αν ενδιαφέρεται πραγματικά για σένα, την αμοιβαιότητα – εάν αυτή υπάρχει, ή αν απλά ο «σύντροφός» σου, ικανοποιεί τον εγωισμό του μέσα από τις ανασφάλειες του. Θα μπορείς να δεις καθαρά, εάν βρίσκεσαι σε μια σχέση ερωτευμένος ή ερωτευμένος – φυλακισμένος. Αν είναι η αρχή μιας σχέσης, είναι η ώρα να επανέλθεις λίγο στη πραγματικότητα, να εντοπίσεις τυχόν red flags, προκειμένου «εξοικονομήσεις» τον χρόνο σου.

Έχεις ξαναδεί ποτέ «φυλακισμένα-ζευγάρια»; Πάντα χέρι-χέρι, εμφανίσεις μαζί και ποτέ ξεχωριστά ή μαζί με φίλους, απομακρυσμένοι από όλους και από όλα, η ζήλια που φωνάζει από μακριά. Τι έγινε ρε παιδιά, από πότε χάθηκε η εμπιστοσύνη στις σχέσεις; Είναι αυτά τα τέτοια ζευγάρια, που τα παρατηρείς και σκέφτεσαι, πότε πρόλαβαν να ζήσουν; Έχουμε δει ξανά το σενάριο με τα απωθημένα, όχι;

Όταν είσαι φυλακισμένος, σου στερεί συνήθως πως θα ήθελες εμφανισιακά να είσαι, τι να φοράς και τι όχι, με ποιους και που θα πηγαίνεις. Εάν εσύ που το διαβάζεις, βρίσκεσαι σε μια τέτοια σχέση, ε λοιπόν επίτρεψε μου να σου πω να βρεις τη δύναμη μέσα σου, γιατί καιρός είναι να απαλλαγείς από την τοξική αυτή σχέση.

Ακούω καμία φορά «μου απαγορεύει», και σκέφτομαι, αυτό δεν μας το έλεγαν οι γονείς μας όταν ήμασταν ανήλικοι; Αρά ίσως δεν θα έπρεπε να σταθείς στο ύψος σου, γιατί σαν να μπερδέψαμε τους ρόλους; Εμπιστοσύνη και όριο. Έχεις όρια, μπορείς να πεις όχι, και αν ο άνθρωπος που έχεις διπλά σου δεν μπορεί και δεν θέλει να σε ακούσει, τότε άνοιξε του τη πόρτα για να φύγει.  Αν βρίσκεσαι λοιπόν, σε μια σχέση που αντί να αισθάνεσαι όμορφα, νιώθεις πίεση και αρνητικά συναισθήματα, ώρα να απαλλαγείς από αυτήν.

Διάβασα κάπου, ότι η συναισθηματική κακοποίηση σε μια σχέση δεν είναι πάντα εύκολο να εντοπιστεί, και πράγματι. Μια τέτοιου είδους σχέση όχι μόνο σε κρατά πίσω, αλλά καταστρέφει «ύπουλα» την καθημερινότητά σου, τη ψυχολογία και ψυχική υγεία σου.

Εγώ ιδανική σχέση φαντάζομαι, αυτήν που θα νιώθεις τόσο ελεύθερος και τόσο όμορφα με αυτά που απορρέουν, λες και μπορείς να κατακτήσεις και τον κόσμο! Την σχέση που όλα είναι φυσικά, χωρίς δράματα. Άνθρωποι είμαστε, λογικό είναι να υπάρχουν εντάσεις, αλλά όταν υπάρχει αλληλοκατανόηση και θέληση, μέσω της επικοινωνίας, θα βρίσκεται πάντα, η μέση λύση. Μαθαίνεις, διορθώνεις, ωριμάζεις μέσα από λάθη και προχωράς παρακάτω. Υποτίθεται ότι στις σχέσεις πρέπει να παίρνουμε αγάπη, φροντίδα και υποστήριξη.

Κάθε άνθρωπος πρέπει να νιώθει ότι αγαπιέται χωρίς όρους και ότι είναι αποδεκτός γι’ αυτό που είναι. Σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα, να θυμάσαι πάντα να βρίσκεσαι εκεί και με ανθρώπους που φροντίζουν για την ψυχική σου υγεία. Ανθρώπους που φροντίζουνε να είσαι καλά. Φροντίζουνε να μην στερείσαι τίποτε, και δεν αναφέρομαι σε υλικά αγαθά. Να μην στερηθείς την ελευθερία σου, ακόμα και δεσμευμένος. Να είσαι χορτάτος από εμπειρίες, ελεύθερος να ζήσεις, ελεύθερος να είσαι χαρούμενος, και όχι παγιδευμένος στους 4 τοίχους μιας σχέσης.

Ξέρεις ότι είσαι σε μια υγιή σχέση, όταν είσαι με κάποιον που σε σέβεται, όταν δεν είσαι εκεί. Που αφιερώνει την προσοχή του για να ακούσει μικρά καθημερινά πράγματα που λες: πως ήτανε η μέρα σου, ή και πράγματα που αφορούν αποκλειστικά δικά σου ενδιαφέροντα. Να είσαι με κάποιον, που δεν φοβάται αν εκφραστεί επειδή «θα βαρεθείς», εκεί που υπάρχει το αμοιβαίο, ειδικά στις δύσκολες στιγμές σου. Στις εύκολες, όλοι σ ’αγαπάνε. Να είσαι με αυτόν που σε θέλει ακριβώς έτσι όπως είσαι, που αγαπά τα «ελαττώματά σου», που δεν σου απαγορεύει, δεν σε περιορίζει. Αν στερηθείς τα καλύτερα χρόνια της ζωής σου, αργά ή γρήγορα θα το μετανιώσεις. Επίλεξε να είσαι σε αυτή την σχέση, που δεν θα σε φυλακίζει, που δεν θα σου στερεί τη ζωή. 

Μην παρασύρεσαι στη φυλακή, νομίζοντας ότι είναι απλά έρωτας.

enfo.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: must.com.cy

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Να είσαι ερωτευμένος, όχι φυλακισμένος!