Loading

Να έχεις το θάρρος να αποχωρείς.

svg12 Ιανουαρίου, 2022LovebeezΙΩΑΝΝΑ ΑΝΔΡΕΟΥ

Να έχεις το θάρρος να αποχωρείς.

Να αποχωρείς όταν κάτι δεν σε κάνει πια ευτυχισμένο.

Να αποχωρείς από εκεί που νιώθεις ότι πλέον σιγά σιγά χάνεις τον εαυτό σου.

Να αποχωρείς από ανθρώπους που ένιωσες πολλά και για σένα δεν ένιωσαν τίποτα.

Να μάθεις να αποχωρείς, έχε το θάρρος και η ζωή θα σου το επιστρέψει.

Για κάθε φορά που η καρδιά σου νιώθει ότι φτάνει στον πάτο, μην προσπαθήσεις να την σώσεις. Δεν πρέπει να ξαναπέσει στο ίδιο λάθος. Αρκετά ένιωσες, αρκετά πόνεσες, αρκετά έκλαψες. Ήρθε η ώρα να πεις αντίο σε κάποιες καταστάσεις. Πάει πια, ξεθώριασε, χάλασε, δεν ξανακολλάει.

Έχε το θάρρος να βάλεις για πρώτη φορά τον εαυτό σου και την ψυχική σου υγεία σε προτεραιότητα. Άσε τα «μα χρωστάω εξηγήσεις», το παρόν είναι εδώ για να το αλλάξουμε και να οραματιστούμε ένα «αύριο» που να μας αξίζει. Όποιος αναρωτιέται το «γιατί», να ψάξει και θα το βρει μόνος του.

Γιατί φοβάσαι; Τι έχεις να χάσεις; Από κάτι που δεν σου προσέφερε απολύτως τίποτα, γιατί στεναχωριέσαι που το αφήνεις; Μήπως έπρεπε να το κάνεις εδώ και καιρό και δεν τολμούσες;

Σταμάτα να ελπίζεις ότι οι άνθρωποι κάποτε θα αλλάξουν, ότι ξαφνικά θα νοιαστούν για σένα και θα σε ψάξουν. Μην γελιέσαι. Έτσι έμαθαν οι άνθρωποι, να παίζουν με συναισθήματα και να θεωρούν τα πάντα δεδομένα.

pinterest.com

Είναι αυτές οι φορές που η κατάσταση φτάνει στα άκρα και νιώθεις πως θα εκραγείς. Πιέζεις καταστάσεις και ανθρώπους, να νιώσουν, να μιλήσουν, να σε ψάξουν, να ρωτήσουν αν είσαι καλά, να κάνουν τα αυτονόητα.. και όμως δεν αλλάζει κανένας από την μια μέρα στην άλλη.

Μάθε λοιπόν ότι η σιωπή σου είναι πιο δυνατή από την φωνή σου. Φύγε και θα δεις ότι δεν θα σε ψάξουν. Εκεί είναι που θα νιώσεις ότι η αποχώρηση σου τελικά έκανε θόρυβο για σένα αλλά για τους άλλους μάλλον ήταν για ακόμη μια φορά μια πράξη σου που πέρασε απαρατήρητη. Εκεί θα νιώσεις ότι άξιζε 1000 φορές τον κόπο να πληγωθείς προσωρινά και να λυτρωθείς για πάντα.

Ξέρω, πονά, αλλά είναι καθήκον σου. Το οφείλεις στον εαυτό σου και μόνο.

Όποιος ενδιαφέρεται θα σε ψάξει, όποιος θέλει να μάθει αν είσαι καλά θα σου τηλεφωνήσει και όποιος θέλει να αποτελείς κομμάτι της ζωής του, της καθημερινότητας του, θα φροντίσει να σου το αποδεικνύει καθημερινά.

Όλοι οι άλλοι είναι περαστικοί.. οι δήθεν «άνθρωποι» σου πάνε και έρχονται. Τα λόγια, οι στιγμές, το γέλιο και η λύπη, είναι όλα προσωρινά.

Αυτό που μένει είναι οι αληθινοί άνθρωποι, αυτοί που σε αγαπούν αγνά και αληθινά και δεν ήταν δίπλα σου ποτέ για το συμφέρον. Σε αυτούς οφείλεις να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά και να απομακρυνθείς από τους «δήθεν», σαν κύριος. Το πιο τολμηρό δεν είναι ούτε ο καβγάς ούτε και η λογομαχία, ποιος έφταιξε και ποιος όχι.

«Το πιο γενναίο «αντίο» είναι αυτό που δεν ειπώθηκε ποτέ με λέξεις»

Δεν έκανε φασαρία και όμως ήταν το πιο σπουδαίο πράγμα που έκανες ποτέ για σένα. Απάντα στην ψευτιά και στην κακία με καλοσύνη. Να είσαι ανώτερος, πάντα.

pinterest.com

Να μένεις μόνο με αυτούς που θα αγαπήσουν την αλήθεια σου.. να μάθεις να ξεχωρίζεις ανάμεσα στους πολλούς για όλα αυτά που αφήνεις και όχι για αυτά με τα οποία βολεύεσαι.

Στόχος: Όταν πας για ύπνο να καταφέρεις να μετράς στα δάχτυλα ποιους κρατάς και μετά να κοιμάσαι ήσυχα.

https://www.youtube.com/watch?v=u8XYLzZUIcI

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thepowerofsilence.co

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Να έχεις το θάρρος να αποχωρείς.