Loading

Μύθοι και αλήθειες: Είναι το γάλα θρεπτικό για τους ανθρώπους;

Από πού να ξεκινήσω και που να τελειώσω…. Ετοιμαστείτε για την αλήθεια, ετοιμαστείτε να ρίξουμε φως στο σκοτάδι που αφορά το «γάλα» χαχα. Η αλήθεια είναι η ίδια για όλους, όσο κι αν δεν είστε όλοι σε θέση να την αντιληφθείτε.

Μύθος 1: Να πίνετε γάλα για να μην πάθετε οστεοπόρωση

Αλήθεια: Χμμμ… όντως ισχύει; Αν ισχύει, τότε γιατί ο Δυτικός πολιτισμός υποφέρει περισσότερο από κάθε άλλη φορά από οστεοπόρωση και οστεοαρθρίτιδες; Γιατί οι λαοί της Ανατολής (Κίνα, Ιαπωνία και Ινδονησία) που δεν καταναλώνουν σχεδόν καθόλου γάλα, έχουν τα λιγότερα κρούσματα οστεοπόρωσης;

Το γάλα δεν δίνει ασβέστιο (όπως μας έχουν μάθει), απεναντίας αφαίρει ασβέστιο από τα κόκαλα, τα δόντια για να μπορέσει να επαναφέρει την ομοιόσταση στον οργανισμό (οξεοβασική ισσοροπία). Το γάλα είναι όξινη τροφή, με αποτέλεσμα να δηλητηριάζει ολόκληρο το σώμα. Επομένως για να μπορέσει ο οργανισμός να φέρει σε ισσοροπία την όξινη και αλκάλικη χημεία θα χρειαστεί να πάρει το ασβέστιο από τα κόκκαλα και τα δόντια για να αλκαλοποιήσει την οξύτητα που προκάλεσε το γάλα. Το ασβέστιο είναι το χημικό στοιχείο που αλκαλοποιεί την όξινη χημεία.

Μύθος 2: Το γάλα είναι πλούσιο σε ασβέστιο

Αλήθεια: Ισχύει το γεγονός ότι έχει ασβέστιο. Σε ποιά μορφή όμως; Περιέχει ασβέστιο σε ανόργανη μορφή, το οποίο είναι μη αφομοιώσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς η βιοχημεία του ανθρώπου απαιτεί οργανικό ασβέστιο. Οργανικό ασβέστιο παίρνουμε άφθονο όταν καταναλώνουμε πράσινα φυλλώδη λαχανικά (ειδικά σπανάχι), μπρόκολο, μαρούλι, σουσάμι και αμύγδαλα.

Η καθημερινή κατανάλωση γάλακτος έχει επιβλαβή αποτελέσματα στην υγεία σου.

Εαν θες να μείνεις για πάντα παιδί (όπως καλή ώρα και ο Πίτερ Παν στην χώρα του Ποτέ), τότε βρες άλλο τρόπο. Απογαλακτίσου και γίνε άντρας/γυναίκα!

Μύθος 3: Η πρωτείνη του γάλακτος είναι ανώτερης βιολογικής αξίας

Αλήθεια: Το αγελαδινό γάλα περιέχει 300% περισσότερη καζείνη (είναι πρωτείνη) απ’ ότι το μητρικό γάλα του ανθρώπινου γένους. Αυτή η δόση θεωρείται τοξική για το ανθρώπινο σώμα. Η καζείνη σε τέτοιο υψηλό ποσοστό μαζί με την γλουτένη των δημητριακών ευθύνονται για ένα σωρό προβλήματα του πεπτικού συστήματος. Ακόμη η καζείνη είναι η πρωτείνη που χρησιμοποιείται ως ισχυρή κόλλα σε ξυλουργικές εργασίες και οι επιπλοποιοί την λατρεύουν ως συστατικό. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να κάνει στον ανθρώπινο οργανισμό! (μιλάμε για κόλλα!)

Όπως γράφει ο Σπάρτακο Μαρινάκης στο άρθρο του ‘Γάλα.. ο λευκός χρυσός’Το γάλα της αγελάδας είναι σίγουρα η καλύτερη τροφή αλλά όχι για εσένα άνθρωπε! Είναι η καλύτερη τροφή για το μοσχαράκι! Και αυτό ωμό και ανεπεξέργαστο, χωρίς παστερίωση και εννοείται κατόπιν θηλασμού από την μαμά του. Στην Αμερική κτηνοτρόφοι τάισαν παστεριωμένο γάλα τα μοσχαράκια τους ως αποκλειστική τροφή, όταν τα απομάκρυναν από τη μάνα τους, και ψόφησαν όλα μέσα σε 6 μήνες». Μαμάδες εκεί έξω θα μπορούσατε να φανταστείτε να συνέβαινε σε σας και στα μωρά σας, επειδή κάποιοι άνθρωποιοι προωθούν για συμφεροντολογικούς λόγους το γάλα σας και επειδή κάποιοι δεν λένε να μεγαλώσουν και να απογαλακτιστούν; Άνδρες, θα αντέχατε να βλέπετε τα άτομα που αγαπάτε να υποφέρουν, χωρίς να μπορείτε να κάνετε κάτι γι αυτό;

Ξέρω το έχεις κάνει εικόνα και μοιάζει άδικο, τρομακτικό και ανούσιο, όμως αυτό συμβαίνει στις αγελάδες και δεν είναι οι μόνες που υποφέρουν… Άλλη φορά θα μιλήσουμε και για τα υπόλοιπα ζώα που υποφέρουν εξαιτίας των ανθρώπινων συμφερόντων, της απληστίας, του εγωισμού, της αδηφαγίας…

Η πιο πάνω φωτογραφία παρουσιάζει ένα έργο τέχνης που δίχνει την τραγικότητα της κατάστασης, όπου ο άνθρωπος δεν έχει ακόμη απογαλακτιστεί. Το κατάλληλο γάλα για τον άνθρωπο είναι αυτό της μαμάς του και αυτό μέχρι την ηλικία των 3, διότι μετά αρχίζουμε να βγάζουμε δόντια και να μασάμε το φαγητό μας καθώς και για το γεγονός ότι σε αυτή την ηλικια δεν έχουμε πλέον το ένζυμο για να διασπάσουμε το γάλα.

Απλά σκέψου ξανά και μελέτησε για να μάθεις περισσότερα, δες πως οι αποφάσεις σου μπορούν να έχουν αντίκτυπο στη ζωή κάποιου άλλου ζώου, του περιβάλλοντος και ας μην ξεχνάμε στην ίδιά σου την υγεία. Άνθρωπε ξύπνα και προσευχήσου στο Θεό να σου φανερωθεί η αλήθεια!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μύθοι και αλήθειες: Είναι το γάλα θρεπτικό για τους ανθρώπους;