Ολοκληρώνεται σιγά-σιγά το παζλ με τις ομάδες που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το οποίο θα λάβει χώρα τους δύο τελευταίους μήνες του 2022. Κυρίως τα μπαράζ της Ευρώπης αλλά και της Αφρικής μας πρόσφεραν μεγάλες συγκινήσεις και εκπλήξεις γι΄αυτό πάμε να δούμε ποιες χώρες εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στην μεγαλύτερη γιορτή του ποδοσφαίρου.
Η διοργανώτρια χώρα
Το Κατάρ ως οικοδέσποινα χώρα έχει εξασφαλίσει την συμμετοχή του από τις 2 Δεκεμβρίου 2010 όταν και ανατέθηκε(αμφιλεγόμενα όπως ξέρουμε) η διοργάνωση στην αραβική χώρα.
Οι πρώτες της Ευρώπης.
Στους 10 ομίλους της Ευρώπης οι ομάδες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους ως πρώτες είναι οι εξής: Γερμανία, Δανία, Βέλγιο, Γαλλία, Κροατία, Σερβία, Ισπανία, Ελβετία, Αγγλία και Ολλανδία.

egypttoday.com
Οι Λατινοαμερικάνοι.
Στον μεγάλο όμιλο της Λατινικής Αμερικής, Βραζιλία και Αργεντινή έκλεισαν εισιτήριο σχετικά νωρίς και μαζί με το Εκουαδόρ και την Ουρουγουάη θα βρίσκονται στο μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού.

twimg.com
Οι Ασιάτικες.
Στην Ασία θέση για τα τελικά εξασφάλισαν το Ιράν, η Νότιος Κορέα, η Ιαπωνία και Σαουδική Αραβία.
Προ…τελευταίες, καταϊδρωμένες αλλά προκριμένες.
Τις δύο τελευταίες μέρες είχαμε το… March Madness του ποδοσφαίρου καθώς στα μπαράζ είδαμε αρκετές μάχες από τις διεκδικήτριες ομάδες. Καναδάς, Γκάνα, Σενεγάλη, Πορτογαλία, Πολωνία, Μαρόκο, Τυνησία και Καμερούν κατάφεραν τελικά να προκριθούν. Από τον καναπέ του σπιτιού τους θα παρακολουθήσουν την διοργάνωση μεταξύ άλλων η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία, η φιναλίστ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής Αίγυπτος, η Σουηδία του Ζλάταν(στην τελευταία ευκαιρία του για συμμετοχή στην διοργάνωση) και η παρούσα στις 3 τελευταίες διοργανώσεις Νιγηρία.

cloudfront.net
Τα 5 εναπομείναντα εισιτήρια.
Μόνο 5 θέσεις έχουν μείνει και αυτές θα μοιραστούν ως εξής: Μια στον νικητή του ζευγαριού Ουαλίας και νικητή Σκωτίας – Ουκρανίας(το παιχνίδι προγραμματίστηκε για τον Ιούλιο λόγω της γνωστής κατάστασης στην Ουκρανία), δύο ομάδες θα προκύψουν απόψε στα παιχνίδια στην Βόρεια Αμερική και ακόμη δύο στα διηπειρωτικά μπαράζ μεταξύ Νοτίου Αμερικής – Ασίας και Ωκεανίας – Βορείου Αμερικής.
***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: skysports.gr
What do you think?
Show comments / Leave a comment