Loading

Μωρή Κατακουζήνααααααα!

Δε χρειάστηκε να σκεφτώ αρκετή ώρα για να βρω κάτι που θέλω να γράψω ως 1ο άρθρο σε αυτό το υπέροχο ταξίδι που ξεκινά με τις μέλισσες μας!  Έπρεπε να βρω κάτι που αγαπώ, κάτι που μπορώ να μιλώ ώρες γι αυτό (οκ όχι και να γράφω όμως, μην κλείσετε ακόμα το link), κάτι που οι περισσότεροι θα ξέρετε για ποιο πράγμα μιλώ. 

Κωνσταντίνου και Ελένης!

Μπορείτε να καταλάβετε πόσο μανιακοί είναι πολλοί με αυτή τη σειρά, όταν το 1ο πράγμα που σκέφτονται όταν σχολάσουν το μεσημέρι, είναι να προλάβουν να ετοιμάσουν κάτι να φάνε, έτσι ώστε να είναι έτοιμοι στις 14:00 απέναντι από την τηλεόραση για να ακούσουν πάλι αυτό τον μαγικό ισπανικό ήχο εισαγωγής της σειράς. 

Δεν υπάρχουν πολλές σειρές που στο πέρασμα του χρόνου, όσα εκατομμύρια (χωρίς υπερβολή) φορές κι αν έχεις δει μια σκηνή, ΠΑΝΤΑ θα γελάσεις πριν ακόμα παιχτεί η συγκεκριμένη φάση στην τηλεόραση.  Σκηνές οι οποίες μέσα στην τόση απλότητα τους και χωρίς κάποιο ευφάνταστο σενάριο με υπερπολυτελή σκηνικά, εξωτερικά γυρίσματα και διάσημους πρωταγωνιστές (αφού διάσημοι οι περισσότεροι έγιναν μέσω αυτής της σειράς), κατάφεραν να μας προσφέρουν αμέτρητες ώρες γέλιου.

Το μυστικό θεωρώ ήταν πως όλοι οι χαρακτήρες έμοιαζαν σαν να είναι στη δική μας παρέα. 

Ποιος δεν έχει κάποια αθυρόστομη γκαρσόνα (ή άλλο επάγγελμα δεν είναι αυτό το θέμα μας) που να ανοίγει το στόμα της και να βγαίνει ο αχόρταγος;

Ποιος δεν έχει κάποιο ψώνιο, που νομίζει πως χωρίς ταλέντο θα καταφέρει να διαπρέψει στον τομέα του και από ατάλαντη θεατρίνα θα γίνει θιασάρχης;

Όλοι μας έχουμε ένα ταπεινό χαμομηλάκι που παλεύει να γίνει αλανιάρα μπιγκόνια μπας και βρει κανένα γκόμενο.  Όλοι μας έχουμε κάποιο φίλο που κάθε βδομάδα βρίσκει και μια καινούρια μοναδική του αγάπη.  Και φυσικά όλοι έχουμε κάποιον γλυκούλη, κουκλάκι με γυαλιά, σπαζαρχί.  Ο καθένας σίγουρα έχει τον ρόλο που του αναλογεί στη δική του παρέα.  Αυτή είναι και η μεγάλη επιτυχία του Κωνσταντίνου και Ελένης. 

Χαρακτήρες που βγαίνουν από την τηλεόραση και βρίσκονται στον καναπέ δίπλα μας βλέποντας τη σειρά.  Χαρακτήρες που ξεφεύγουν από τα στερεότυπα των κλισέ ρόλων των ελληνικών σειρών (δηλαδή ένα ζευγάρι που χωρίζει 20 φορές και τα ξαναβρίσκει μέσα σε 15 επεισόδια, υπερπροστατευτικές μάνες και αχώνευτες πεθερές) και δεν ξέρεις αν προτιμάς να βλέπεις εσύ τη σειρά ή να συμμετείχες κι εσύ ο ίδιος στην πλοκή της.  Αν εξαιρέσουμε το τέλος της σειράς, που σε 2 επεισόδια αποκαταστάθηκαν όλοι και ζήσαμε αυτοί καλά κι εμείς καλύτερα, όλα τα προηγούμενα επεισόδια ήταν γεμάτα τρελές καταστάσεις, ανεξήγητες φάσεις και πλοκή που μόνο γέλιο σου προκαλούσε.

Ταυτόχρονα, ήταν ίσως από τις λίγες σειρές, που σχεδόν όλοι οι guest χαρακτήρες έμειναν κι αυτοί στην ιστορία.  Κανένας μας δεν πρόκειται να ξεχάσει την τρελαμένη Θεία Μάρω, την γκαντέμω Ουρανία την ασφαλίστρια, τον Λάκη-Λάκα, την Πόπη τη μασατζού, τον Χλέμπουρα, τη Νίτσα μου Νίτσα μου και τόσες άλλες θεϊκές παρουσίες.

Θεϊκά guest, που μαζί με τους θεϊκούς κύριους ρόλους της σειράς, μας χάρισαν θρυλικές ατάκες που, τουλάχιστον εγώ σίγουρα, χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα μεταξύ μας.  Δε νομίζω να μην έτυχε ποτέ να ρωτήσετε κάποιο φίλο ή φίλη σας που αρρώστησε αν έχει Τακαμούρι!  Σίγουρα είπατε κάπου Χρόνια πολλά μοναδική μου αγάπη! Και ασφαλώς, όλοι μάθαμε απ’ έξω το Ω! τάφε μου, κρεβάτι νυφικό!

Σίγουρα όλοι εμείς οι φανατικοί της σειράς ακούσαμε από άλλους την φράση «Καλά, δεν βαρέθηκες ακόμα να το βλέπεις;» Η απάντηση είναι ασφαλώς μία και μοναδική: ΟΧΙ!

Και ασφαλώς δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθούμε να το βλέπουμε. Μεγαλώσαμε μαζί της και όπως φαίνεται, θα γεράσουμε μαζί της.  Θα κτυπά το κινητό υπενθύμιση για το χάπι της πίεσης στις 14:30 και θα το πίνουμε ακούγοντας στο βάθος το Μωρή Κατακουζήνααααααα!

Μέχρι τότε, ραντεβού στις 14:00 στους δέκτες μας!

Κωνσταντίνος Παναγιώτου

Αν νομίζεις είμαι σοβαρός, έχασες. Αν νομίζεις είμαι αστείος, πάλι έχασες. Για να καταφέρεις να με γνωρίσεις πραγματικά, πρέπει να με γνωρίσεις σε όλες μου τις όψεις. Αν βέβαια μπορείς να το αντέξεις!

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μωρή Κατακουζήνααααααα!