Loading

Μόνη μου στο Βιετνάμ! (PART 3)

Αγαπημένοι μου travelbeez,

To Βιετνάμ είναι μια τεράστια χώρα και πέρα από τη Σαιγκόν και το Ανόι υπάρχουν και άλλες πανέμορφες πόλεις που είχα την ευκαιρία να γνωρίσω. Σήμερα λοιπόν το ταξίδι μας στο Βιετνάμ δυστυχώς τελειώνει με την ξενάγηση μας στη Ντα Νανγκ, στη Χοι Αν και στη Χουέ.

3 mustdo αξιοθέατα

(α) Μαρμάρινα βουνά

Τα μαρμάρινα βουνά βρίσκονται κοντά στη Ντα Νανγκ. Σε αυτή την πόλη εντύπωση μου έκανε η γέφυρα που έχει το σχήμα χρυσού δράκου καθώς και οι υπέροχες παραλίες με χρυσή άμμο και καταγάλανα νερά (που πολύ θα ήθελα να περάσω εκεί την ημέρα μου, δυστυχώς όμως ο χρόνος δε μου το επέτρεψε).

Tα μαρμάρινα βουνά κρύβουν σπηλιές με γλυπτά, παγόδες και υπέροχα φυσικά τοπία. Το βουνό που εμείς επισκεφτήκαμε (που δυστυχώς δεν θυμάμαι πιο από τα 5 είναι) είχε περίπου 100 μαρμάρινα σκαλιά τα οποία ανεβήκαμε και στην κορυφή τους βλέπεις απέναντι σου ένα τεράστιο άγαλμα του βούδα και την είσοδο σε μια κρυμμένη παγόδα. Το τοπίο είναι πραγματικά μαγευτικό, παντού υπάρχουν πολύχρωμα γλυπτά ζώων, η παγόδα είναι εντυπωσιακή και δίπλα της πάνω σε ένα πανέμορφο “κιόσκι” υπάρχει το άγαλμα της γυναίκας-βούδα, και όλα αυτά τα αξιοθέατα περιτριγυρίζονται από ένα καταπράσινο φυσικό τοπίο. Επίσης εκεί βρίσκεται και μια σπηλιά στην οποία κρύβεται ένας μικρός (αναλόγως) βούδας.

 Tip: Στην περιοχή υπάρχουν διάφοροι τόποι όπου κατασκευάζουν αγάλματα που μπορείτε να επισκεφτείτε εάν σας ενδιαφέρει να δείτε την διαδικασία κατασκευής τους και για να αγοράσετε και κανένα (μικρό) σουβενίρ.

(β) Μαυσωλείο του βασιλιά Khai Dinh

Το μαυσωλείο βρίσκεται κοντά στη πόλη Χουέ σε ένα υπέροχο καταπράσινο τοπίο. Όταν ακούμε την λέξη μαυσωλείο λογικό είναι να σκεφτεί κανείς ότι είναι ένας καταθλιπτικός χώρος όπου είναι θαμένος κάποιος, καμία σχέση όμως! Πάνω σε ένα ύψωμα θα δείτε εντυπωσιακές γκριζόμαυρες πύλες με ανάγλυφα σχέδια και στην είσοδο υπάρχουν αγάλματα των στρατιωτών του βασιλιά. Το κτήριο εξωτερικά είναι επιβλητικό και εσωτερικά πάρα πολύ εντυπωσιακό. Το άγαλμα του βασιλιά βρίσκεται πάνω σε ένα θρόνο και η αίθουσα είναι πολύ ιδιαίτερη, αφού οι κολώνες και οι τοίχοι είναι σκαλισμένοι με πολύχρωμα σχέδια (πραγματικά δεν υπάρχει ούτε ένα απλό στοιχείο σε αυτή την αίθουσα).

(γ) Αυτοκρατορική ακρόπολη στη Χουέ

Σε αυτή την προστατευμένη από τείχη πόλη διέμενε η βασιλική οικογένεια των Nguyen και εννοείται απαγορευόταν η είσοδος στον απλό κόσμο (γι’ αυτό είναι και γνωστή ως η “απαγορευμένη πόλη”). Στο χώρο υπάρχουν υπέροχοι κήποι και λίμνες (γεμάτες με νούφαρα) και διάφορα μνημεία όπως τα παλάτια, το θέατρο και πολλά άλλα. Η ξενάγηση σας θα κρατήσει αρκετή ώρα καθώς η περιοχή είναι μεγάλη σε έκταση αλλά θεωρώ ότι είναι μια ιδιαίτερη εμπειρία που αξίζει το χρόνο σας.

Fundo

(α) Κρουαζιέρα στον ποταμό Huong

Μετά από την επίσκεψη στην παγόδα Thien Mu εισηγούμαι να πάτε μια μικρή κρουαζιέρα στον ποταμό Huong με ένα από τα πλοιάρια σε σχήμα δράκου. Αν βολεύει το πρόγραμμα σας συνιστώ την κρουαζιέρα να την κάνετε το ηλιοβασίλεμα. Στη διαδρομή θα δείτε ωραίες γέφυρες, καταπράσινα τοπία και μια πανοραμική θέα της πόλης.

(β) Περιπλάνηση στη Χοι Αν

 Η Χοι Αν είναι μια τουριστική παραθαλάσσια πόλη την οποία χαρακτηρίζουν τα πολύχρωμα φανάρια τα οποία διακοσμούν τους δρόμους της. Στην περιήγηση σας θα περάσετε από την τοπική αγορά και θα διασχίσετε την γνωστή ιαπωνική γέφυρα. Εάν θέλετε μπορείτε να επισκεφτείτε και ένα παραδοσιακό αρχαίο σπίτι.

Tip: Η ξενάγηση μας περιλάμβανε και ένα εργοστάσιο όπου επιδεικνύουν πως φτιάχνουν το μετάξι από μεταξοσκώληκες αλλά επειδή είχα δει κάτι παρόμοιο παλιά δεν με ενθουσιάσε και ιδιαίτερα.

Going out

Δυστυχώς δεν διανυκτερεύσαμε στη Ντα Νανγκ και τη μία νύχτα που μείναμε στη Χουέ ήμασταν πολύ κουρασμένοι από το πρόγραμμα της ημέρας. Στη Χοι Αν σίγουρα συνιστώ μια βόλτα την νύχτα όπου θα δείτε τα φωτισμένα φανάρια και να απολαύσετε το δείπνο σας σε ένα από τα εστιατόρια που βρίσκονται στον ποταμό.

Where to stay

Στη Χοι Αν μείναμε σε ένα υπέροχο resort, το Vinh Hung Riverside (4 αστέρων) το οποίο βρίσκεται στις όχθες μιας λίμνης. Δυστυχώς μείναμε μόνο 1 νύχτα σε αυτό τον υπέροχο χώρο όπου υπάρχουν τεράστιοι κήποι και πισίνες. Τα δωμάτια βρίσκονται σε μικρά διαμερίσματα/ σπιτάκια τα οποία είναι πολύ καθαρά και έχουν μοντέρνα στοιχεία.

Στη πόλη Χουέ μείναμε στο πιο αριστοκρατικό ξενοδοχείο που είδα ποτέ, το Eldora, που αν και ήταν 4 αστέρων εγώ θα έλεγα ότι άνετα περνά για 5στερο. Στο δωμάτιο ένιωσα σαν βασίλισσα αφού, εκτός του ότι ήταν τεράστιο (όσο ήταν το δωμάτιο άλλο τόσο ήταν το μπάνιο), παντού υπήρχε γρανίτης και ήταν πραγματικά πανέμορφα διακοσμημένο με αριστοκρατικό στυλ. Επίσης το ξενοδοχείο έχει μια μεγάλη πισίνα απο όπου η θέα είναι πραγματικά υπέροχη (πάλι δεν είχαμε χρόνο να την χρησιμοποιήσουμε δυστυχώς).

Άλλες beez details

  • Για να πάμε στη Ντα Νανγκ πήραμε εσωτερική πτήση από την Σαιγκόν.
  • Η διαδρομή από την Ντα Νανγκ στη Χοι Αν είναι πραγματικά μαγευτική οδικώς αφού θα περάσετε από βουνά και θα δείτε κρυμένες παραλίες.
  • Από τη Χοι Αν μεταβήκαμε με το λεωφορείο στη πόλη Χουέ. Η διαδρομή ήταν υπέροχη αφού είδαμε πολλές πανέμορφες παραλίες που περιτριγυρίζονταν από καταπράσινα τοπία.

Γενικά το Βιετνάμ, πέραν από απίθανα φυσικά τοπία, είναι και μια χώρα η οποία έχει κινεζικές, ιαπωνικές και άλλες επιρροές και εκεί θα δείτε πάρα πολλά ιδιαίτερα αξιοθέατα – γι’ αυτό το λόγο ενθουσιάστηκα στο ταξίδι μου αυτό! Σίγουρα θα ήθελα να το επισκεφτώ ξανά για να επισκεφτώ και τα υπόλοιπα μαρμάρινα βουνά και να δω τα αξιοθέατα που κρύβουν, και για να απολαύσω τις υπέροχες παραλίες στη Ντα Νανγκ, στη Χοι Αν και στη Χουέ.

Ελπίζω να σας «κέντρισα» το ενδιαφέρον για ένα ταξίδι στο υπέροχο Βιετνάμ.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μόνη μου στο Βιετνάμ! (PART 3)