Loading

Μοναξιά, γιορτές και καραντίνα!

svg25 Δεκεμβρίου, 2020LovebeezΜΑΙΡΗ ΚΑΝΑΒΑΚΗ

Ήδη από τις τρεις λέξεις του τίτλου ξέρεις ή έστω έχεις μυριστεί, για το τι θα μιλήσω. Τρεις λέξεις που κουβαλάνε τόσα συναισθήματα, τόσες εμπειρίες και τόσες αναμνήσεις, που συνδέονται, αλλά ταυτόχρονα συγκρούονται. Όμως ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Μοναξιά! Η μοναξιά χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Η μια κατηγορία είναι η κατάσταση που ζεις μόνος σου, δηλαδή δεν έχεις κάποια επαφή με άλλο άτομο. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν ο ίδιος το έχεις επιλέξει. Θέλει δύναμη και τσαμπουκά για να καταφέρεις κάτι τέτοιο. Οι άνθρωποι από την ημέρα της γέννησής μας έχουμε μάθει να συναναστρεφόμαστε και να ζούμε με άλλους ανθρώπους. Επίσης, είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος είναι κοινωνικό ον, θέλει να συναναστρέφεται και να επικοινωνεί με άλλους, άλλοι σε μεγαλύτερο βαθμό και άλλοι σε μικρότερο. Η άλλη κατηγορία, νομίζω και η χειρότερη, είναι όταν νιώθεις μόνος παρόλο που συναναστρέφεσαι και μιλάς με πολλά άτομα. Δε σε γεμίζει κανείς, δε σε ολοκληρώνει κανείς. Θες να επικοινωνήσεις, να εκφραστείς, να πεις αυτά που σκέφτεσαι αλλά δεν έχεις κάποιον άνθρωπο να τα μοιραστείς… νομίζεις, τουλάχιστον, πως δεν έχεις. Θες να αγαπήσεις και να αγαπηθείς… θες να έχεις το άτομο σου να μιλάτε για ώρες. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο μόνοι νιώθουμε και λογικό… Έχουμε μάθει να μεταφράζουμε συμπεριφορές, αισθήματα, λόγια.. όλα και εν τέλει χάνουμε την ουσία και μένουμε μόνοι. Μόνοι σαν το λεμόνι που λένε και μερικοί.

pexels.com

Πάμε τώρα να δούμε την επόμενη λέξη… γιορτές και συγκεκριμένα τώρα Χριστούγεννα. Τα Χριστούγεννα όλοι τα έχουν συνδυασμένα με αγάπη, καλό φαγητό, σπίτι, οικογένεια, συγγενείς, φίλους και πολλά άλλα. Ο καθένας τα συνδέει με τις δικές του αναμνήσεις. Είναι μια από τις γιορτές που είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένη που πολλούς από εμάς μας κάνει να αγχωνόμαστε. Τι εννοώ; Ότι πρέπει να χαρούμε που είναι Χριστούγεννα, πρέπει να χαρούμε που σε λίγο αλλάζει ο χρόνος, πρέπει να μιλάμε σε όλους τους συγγενείς μας με χαρά, πρέπει, πρέπει, πρέπει… και καταλήγουμε να αναρωτιόμαστε ποιο το νόημα σε όλο αυτό. Δε συζητώ για τις ατελείωτες συγκεντρώσεις με οικογένεια, συγγενείς που μερικούς τους βλέπεις απλά κάθε χρόνο τέτοια εποχή και πρέπει να κάνετε τους στεναχωρημένους που χαθήκατε μέσα στο χρόνο ή το άλλο… που όλοι σίγουρα έχουμε εκείνη τη γιαγιά ή τον θείο που σώνει και ντε να θέλει να σας παντρολογήσει… λέω να μην συνεχίσω γιατί μπήκατε στο θέμα.

pexels.com

Και φτάσαμε στη τρίτη λέξη… και την πιο hot αυτή την εποχή… καραντίνα! Μόνο και μόνο που διαβάζεις αυτή τη λέξη σε πιάνει άγχος.. και το ερώτημα που μας κατέχει όλους.. Πότε θα τελειώσει; Δύσκολα τα πράγματα παιδιά… αναπάντητο ερώτημα. Αυτή η λέξη κρύβει τόσα πολλά συναισθήματα φόβο, απόγνωση, άγχος και άλλα τόσα «θετικά».

Τι γίνεται όμως τώρα που φτάσαμε σε αυτό τον καιρό που αυτά τα τρία συνδυάζονται; Κάτσε και θα σου πω εγώ.. Χαμός! Δε ξέρω τι να πιάσω και τι να αφήσω… γιορτές που θέλεις να τις περάσεις με τους ανθρώπους σου και εσύ βιώνεις τον απόλυτο εγκλεισμό μόνος σου. Πρέπει να είσαι χαρούμενος αν μένεις αυτό το διάστημα, έστω και με ένα άτομο μαζί και έχεις να ανταλλάξεις και μια κουβέντα βρε αδελφέ.

pexels.com

Είναι η ώρα να εκτιμήσεις αυτά που έχεις στη ζωή σου, τα άτομα που σε περιτριγυρίζουν. Μην θεωρείς τίποτα δεδομένο. Όλα αλλάζουν από τη μια στιγμή στην άλλη! Σκέψου πως ήσουν πέρυσι τέτοια εποχή, πως σε βρίσκει τώρα και δε μπορείς να φανταστείς πως θα είσαι του χρόνου, στο υπογράφω. Είναι η εποχή για τον λεγόμενο απολογισμό της χρονιάς. Συγκεντρώσου στα θετικά που σου συμβαίνουν, έστω και εν μέσω πανδημίας, σκέψου όσα έχεις κερδίσει μέσα από αυτό και προσπάθησε να γίνεις καλύτερος. Όλα περνάνε αν δουλέψεις λίγο παραπάνω… Έχε πίστη στον εαυτό σου και όλα θα καλυτερέψουν και όταν συμβεί αυτό να με θυμηθείς!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: pixabay.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μοναξιά, γιορτές και καραντίνα!