Loading

Μήπως το βάρος επηρεάζει τη διάθεση για σεξ;

Όλοι μας σε κάποια στιγμή της ζωής μας, θέλαμε να απόκτήσουμε το ιδανικό κορμί. Αυτό που βλέπουμε να έχουν τα μοντέλα ή οι ηθοποιοί και οι περισσότεροι από μας καταλήξαμε περίπου στο ίδιο αποτέλεσμα. Την αποτυχία. Γιατί; Επειδή πολύ απλά το κάναμε για τους πιο λάθος λόγους με πρώτο και κύριο να κάνουμε εντύπωση στους άλλους. Δεν μας αρκούν τα πλούτη που μπορεί να αποφέρει η άσκηση γιατί ο δρόμος μέχρι την πηγή είναι μακρύς και εμείς ανίκανοι να περπατήσουμε μένουμε διψασμένοι. Η καθημερινή άσκηση έστω και για 30 λεπτά την μέρα και η σωστή διατροφή μπορεί να φέρει τεράστιες αλλαγές και βελτίωση στην γενική υγεία του ατόμου.

Πώς μπορεί όμως να επηρεάσει το σεξ; Η ερωτική επαφή αποτελεί τον ύψιστο τρόπο εκδήλωσης των συναισθημάτων του ανθρώπου είτε αυτά είναι μακροχρόνια είτε ειναι βραχεία. Έτσι λίγο πολύ όλοι θέλουμε να είμαστε επαρκείς και εξαιρετικοί σε αυτό το εγχείρημα.

i.insider.com

Ένας πολύ καλός τρόπος βελτίωσης λοιπόν είναι η άσκηση και η διατροφή. Με το που ξεκινούμε να αθλούμαστε πολλές διεργασίες ξεκινούν να συντελούνται στο σώμα μας. Πρώτη και κύρια είναι η βελτίωση της καρδιοαγγειακής λειτουργίας. Με αυτό θέλουμε να πούμε ότι μειώνονται τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα, πέφτει η πίεση, μειώνονται οι καρδιακές σφύξεις, αυξάνει την αιματική ροή στα όργανα και γενικότερα ολόκληρο το σύστημα λειτουργεί με πολύ καλύτερο τρόπο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλά θετικά για τον οργανισμό μας γενικά και πάρα πολλά στην ερωτική επαφή τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

aids.ch

Στους άνδρες βελτιώνει καταρχάς την στύση. Η στύση αποτελεί περισσότερο θέμα υγείας και λιγότερο θέμα ερωτικής διάθεσης. Όταν ένας άντρας γυμνάζεται έχει ισχυρότερη στύση άρα και μεγαλύτερη ερωτική ικανότητα. Έρευνες έχουν δείξει ότι οι γυναίκες που αθλούνται συστηματικά έχουν περισσότερη ερωτική επιθυμία ενώ φτάνουν στην ευχαρίστηση πιο εύκολα λόγω της αύξησης της αιματικής ροής στα γεννητικά όργανα. Φανερό είναι ότι ένα σώμα το οποίο είναι γυμνασμένο μπορεί να κινηθεί καλύτερα άρα και να αποδώσει και περισσότερο στην ερωτική πράξη.

goop.com

Στη σωστή διατήρηση του βάρους καθώς και στη γενικότερα ορθότερη λειτουργία του οργανισμού συμβάλει και η σωστή διατροφή. Όταν τρώμε σωστά και υγιεινά βελτιώνεται και η καρδιοαγγειακή λειτουργία  που επιφέρει τα απότελέσματα που αναφέραμε πιο πάνω. Επιπλέον όμως η σωστή διατροφή επιφέρει μια μεγάλη αλλαγή στην διάθεση και την ψυχολογία μας και όπως είναι επακόλουθο καλύτερη ψυχολογική κατάσταση επιφέρει καλύτερη σεξουαλική ζωή και στα δύο φύλα.

miro.medium.com

Όταν είμαστε πιο χαρούμενοι απολαμβάνουμε περισσότερο μια ερωτική πράξη και φτάνουμε στη libido με πιο εύκολο και ωραίο τρόπο. Επίσης στους άνδρες μέσα από έρευνες φανερώνεται οτι 40% των ανδρών που έχουν στυτική δυσλειτουργία οφείλεται στις κακές διατροφικές τους συνήθειες καθώς και στην κακή ψυχολογική κατάσταση που τους επιφέρει. Επιπλέον μπόνους αποτελεί και η ποιότητα των εκκρίσεων μας, η οποία βελτιώνεται όταν εμείς τρώμε καλύτερα. Σημαντική λοιπόν για την σεξουαλικότητα μας είναι η σωστή και υγιεινή διατροφή.

thenypost.files.wordpress.com

Και κάπως έτσι φτάνω στο τέλος του άρθρου. Αν πρέπει και θέλετε να απαντήσω στην ερώτηση του τίτλου και δεν το καταλάβατε μέχρι τώρα θα σας πω ότι, ναι η άσκηση και η διατροφή αποτελούν ένα από τους πιο σημαντικούς αν όχι τον πιο σημαντικό παράγοντα στην ποιότητα της σεξουαλικής μας ζωής. Η ερωτική συνύπαρξη αντικατοπτρίζει όπως είπα και πιο πάνω τον ανθό της αγάπης γι’ αυτό μην τον αφήσετε να πνιγεί στα λίπη και στη μιζέρια. Να αθλείστε, να τρώτε σωστά και να ζείτε τις πιο ωραίες στιγμές με τον σύντροφο σας.

media.phillyvoice.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: manofmany.com

ΦΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ

Είμαι ο Φώτης Κυριάκου, εργάζομαι στον τομέα της υγείας. Είμαι overthinker μέχρι αηδίας, τελειομανής, κάποιοι με λένε και αστείο. Τον ελεύθερο μου χρόνο σκέφτομαι και αναλύω διάφορες φιλοσοφικές σαχλαμάρες. Κάποτε τις γράφω και κάτω.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μήπως το βάρος επηρεάζει τη διάθεση για σεξ;