Loading

Μήπως το sex είναι λίγο υπερεκτιμημένο;

svg13 Φεβρουαρίου, 2023Bee's StoriesΚΥΡΙΑΚΗ ΙΩΑΝΝΟΥ

Ζούμε, πλέον, στην εποχή των «πολλών επιλογών», τις οποίες έχουμε ταυτίσει με την λέξη ελευθερία. Σε μια εποχή όπου όλα «ρέουν άφθονα», έχοντας τόσες πολλές επιλογές για τα πάντα, ποια μπλούζα θα αγοράσουμε, σε ποιο μπαράκι θα διασκεδάσουμε, σε ποιο εστιατόριο θα φάμε, ποιον σύντροφο θα επιλέξουμε ή κυρίως με ποιον θα κάνουμε σεξ.

Κανείς δεν αμφισβητεί ότι το σεξ κάνει όντως καλό τόσο στην υγεία όσο και στην ψυχολογία ενός ανθρώπου, αλλά μήπως το έχουμε υπερεκτιμήσει;

Καθότι είναι πολύ πιο έυκολο πλέον να βρει κάποιος το σεξ, παρά έναν άνθρωπο να έχει δίπλα του σε όλες τις φάσεις της ζωής του.  Ακούς πλέον τόσο τους άντρες όσο και τις γυναίκες να μιλούν με τόση ευκολία  για το πόσο πολύ θα ήθελαν να είχαν μια νύχτα με κάποιον, παρά με το ότι θα ήθελαν να περάσουν ίσως και το υπόλοιπο της ζωής τους μαζί του.

Αν το σκεφτείς καλά, είναι απλά τραγικό, διότι έχουμε φτάσει στα άκρα.

Αρκετοί προτιμούν μια νύχτα μόνο, παρά μια γνωριμία που ίσως να μείνει για το υπόλοιπο της ζωής τους, ειδικά μάλιστα όταν τα διάφορα sites αγιοποιούν το one night stand ή το παρουσιάζουν ως την πιο μοναδική εμπειρία! Ένα χάδι, μια αγκαλία, έναν άνθρωπο να μπορείς να μοιράζεσαι και να μοιράζεται μαζί σου τα πάντα, αλλά κυρίως απλές, μικρές και καθημερινές στιγμές. Το συμπέρασμα είναι ότι καταλήξαμε να χρησιμοποιούμε περισσότερο τους ανθρώπους, απ’ότι τα πράγματα.

Μήπως μας λείπει λίγη τρυφερότητα;  Ένα άγγιγμα, ένα χάδι. Να μην βιαζόμαστε τόσο και να θέλουμε μόνο το ψητό ..εδώ και τώρα.

Το σεξ δεν είναι το παν, ναι παίζει σημαντικό ρόλο, αλλά όχι τον πρωταρχικό. Το έκανες με αρκετά άτομα, πολλές φορές αλλά αλήθεια αυτό σε γεμίζει; Κανείς δεν θα σε κρίνει για την πράξη αλλά για τις συνέπειες που έχει αυτή στη ψυχή σου. Και αυτός που θα έπρεπε να σε κρίνει πρώτα πρώτα είναι ο ίδιος σου ο εαυτός. Είναι ωραίο να έχεις όρια αλλά κυρίως να μην σκορπίζεσαι δεξιά και αριστερά. Το σεξ θρέφει το σώμα περιστασιακά, την ψυχή σου πώς θα την θρέψεις; Καταπιανόμαστε από τα ανούσια και ξεχνάμε τα σημαντικά.

Το θέμα δεν θα έπρεπε να είναι η ποσότητα του σεξ αλλά τι κρύβει πίσω του. Θα έπρεπε να είναι μια ιεροτελεστία μεταξύ δύο σωμάτων, δύο εγκεφάλων, δύο ψυχών. Αλλά έχει καταλήξει κάτι εντελώς διαφορετικό και ναι εν τέλει υπερεκτιτημένο. Η επιλογή είναι δική σας!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μήπως το sex είναι λίγο υπερεκτιμημένο;