Loading

Μήνυμα καλωσορίσματος

Βρισκόταν πάντοτε εγκατεστημένη στο πίσω μέρος του μυαλού μου η ιδέα. Το να δώσουμε δηλαδή φωνή στους νέους -μαζί σ’ αυτούς κι εμείς- για να γράψουν και να εκφραστούν.

Μέσα απ’ την λίγη εμπειρία μου ως εκπαιδευτικός (;) έχω συνειδητοποιήσει ότι οι νέοι δεν διαβάζουν. Εκτός κι αν αυτό είναι καταναγκαστικό! Ή εκτός και αν αυτό που θα διαβάσουν είναι αληθινό, κοντά στα γούστα τους, τους ενδιαφέρει. Και ότι οι νέοι έχουν το δικό τους σκεπτικό, τη δική τους ιδεολογία… Αν μπορούσαμε εμείς οι πιο μεγάλοι να “μπούμε” σ’ αυτή θα μειωνόταν και το χάσμα και ο κόσμος θα γινόταν καλύτερος! Αν μπορούσαμε να μάθουμε απ’ εκείνους… να γνωρίσουμε τον κόσμο τους… να ενθαρρύνουμε τα ταλέντα τους -που είναι και πολλά-…

Και κάπως έτσι, με τη βοήθεια ενός καλού φίλου, του Κωνσταντίνου, με τον οποίο μοιραζόμαστε την ίδια τρέλα, γεννήθηκε το Beezdom…. Η μελισσοκοινωνία!

Όχι, δε θα πουλάμε μέλι, ούτε είμαστε εταιρεία μελισσοκόμων. Πρόκειται για ένα νέο, καινοτόμο, διαδραστικό blog νέων, ένα κοινωνικό πείραμα θα’ λεγα, που επιχειρεί να δημιουργήσει μια κοινωνία νέων, που θα συνεργάζονται, θα είναι ομαδικοί, θα διαβάζουν, θα γράφουν, θα ταξιδεύουν, θα «συνομιλούν» για τα ΠΑΝΤΑ.

Νέων, γιατί μπροστά και πίσω από «τις κάμερες» υπάρχουν μόνο νέοι. Απ’ την κατασκευή του site, τα γραφικά, μέχρι και την επιμέλεια κειμένων, το συντονισμό, την αρθρογράφηση κειμένων. Πάνω από 45 νέοι αρθρογράφοι, καταθέτουν απόψεις, σκέψεις, προβληματισμούς, φωτογραφίες, εικόνες για διάφορα θέματα όπως ταξίδια, μόδα, υγεία, showbiz, παιχνίδια, έρωτας και γενικά ό,τι τους ενδιαφέρει.

Εξού και η ονομασία beezdom. Ένα λογοπαίγνιο του bees (μέλισσες) και wisdom/kingdom. Γιατί αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός. Να δημιουργήσουμε μια online κοινωνία νέων, που θα τους προτρέψει να δουλέψουν ομαδικά, συνεργατικά, έξυπνα, όπως ακριβώς και οι μέλισσες! Αλλά και αν χρειαστεί να «κεντρίσουν», να κατακρίνουν, να πουν αλήθειες, φυσικά με την πένα τους!

Θα μου πείτε σε τι διαφέρει αυτό το blog απ’ τα άλλα;

Θα σας απαντήσω τότε πως δεν είναι ειδησεογραφικό, ούτε θα γίνεται ανακύκλωση ειδήσεων. Τουλάχιστον αυτά δεν αποτελούν αυτοσκοπό. Πρόκειται για ένα «εμπειρικό» θα έλεγα site στο οποίο μπορείτε να δείτε πρωτογενές υλικό των ατόμων που γράφουν. Υπάρχουν άτομα που είναι ειδικοί στον τομέα τους, εργάζονται επαγγελματικά -πάντα όμως νεαροί- αλλά και άτομα που δεν έχουν καμία σχέση επαγγελματική με το θέμα που γράφουν! Αυτός ακριβώς είναι και ο σκοπός, απλοί καθημερινοί άνθρωποι να μιλήσουν! Να αποκτήσουν φωνή!

Δε θα σε ενδιέφερε για παράδειγμα να δεις πως μαγειρεύει μια απλή καθημερινή μάνα στο σπίτι της;

Δε θα σε ενδιέφερε να παρακολουθήσεις τις πρόσφατες εμπειρίες ενός συνομηλίκου σου απ’ το πρόσφατο ταξίδι του στη Χιλή;

Ή να πάρεις συμβουλές για μόδα από άτομα σαν κι εσένα;

Ή να ακούσεις για τον έρωτα, όπως μόνο ένας νέος θα μπορούσε να μιλήσει γι’ αυτόν;

Υπάρχουν μεγάλα σχέδια, τα οποία θα δείτε στην πορεία, τα οποία θα πραγματοποιήσουμε μόνο με την υποστήριξή σας. Ετοιμάζουμε πολλές εκπλήξεις για τις προσεχείς εβδομάδες. Να τονίσω πως τα άρθρα δεν θα περιλαμβάνουν μόνο κείμενο, αλλά οπτικό υλικό, φωτογραφίες, συνεντεύξεις, βιντεάκια κτλ.

Σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσω θερμά όλα τα άτομα που μας εμπιστεύτηκαν, χωρίς καμία υποχρέωση, χωρίς καμία εγγύηση επιτυχίας και θα αφιερώνουν από τον ελεύθερό τους χρόνο για να υλοποιηθεί αυτή η ιδέα. Ελπίζω να τους αγαπήσετε και να τους «βάλετε στο σπίτι σας».

Επίσης ενθαρρύνουμε όποιον θέλει να ενταχθεί στην ομάδα μας να επικοινωνήσει μαζί μας! (Δείτε περισσότερα στο How to be a bee)

Σας ευχαριστώ πολύ έναν έναν, γιατί χωρίς εσάς οι ιδέες παραμένουν ιδέες, ενώ με εσάς οι ιδέες έγιναν πράξη!

Όμως άλλο να σας τα λέω με λόγια και άλλο να τα βλέπετε -τα καλύτερα τα κρατήσαμε για το μέλλον-. Οπόταν, ας μιλήσουν από μόνα τους τα πράγματα…

Μείνετε συντονισμένοι.

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ. Καλή ΜΑΣ αρχή.

Γιατί οι ομάδες, μπορούν καλύτερα απ’ τις μονάδες και αυτό θα τ’ αποδείξουμε!

WELCOME TO OUR BEEZDOM!

(περισσότερα για την ταυτότητα και την ιδεολογία του beezdom πατήστε στο «BEE-IDENTITY»)

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΟΥΛΗΣ

Πριν 5 χρόνια, δήλωνα επαναστάτης. Σήμερα δηλώνω απλά «θέλω την ησυχία μου» και μερικά... σούσι. Θυμώνω ακόμη με την αδικία, επιμένω ακόμη στην αλήθεια και ακόμη δεν έχω κοιλιακούς. Κάτσε λοιπόν καλά, και πού ξέρεις, ίσως το σύμπαν συνωμότησε για να βρεθείς σήμερα εδώ...

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μήνυμα καλωσορίσματος