Loading

Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις έναν ηλίθιο.

svg26 Απριλίου, 2021Bee freeΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Ο Μαρκ Τουαίν (ψευδώνυμο για τον συγγραφέα Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς) κάποτε είπε: «Ποτέ μην τα βάζεις μ’ έναν ηλίθιο. Είναι βέβαιο ότι θα σε ρίξει στο επίπεδο του και θα σε νικήσει εκ πείρας». Κάθε μέρα που περνά, νιώθω ότι το ρητό αυτό επιβεβαιώνεται σε μέγιστο βαθμό. Θα αναρωτιέσαι ποια είμαι εγώ να μοιράζω τίτλους στον κοσμάκη, πόσο μάλλον αυτόν του ηλιθίου. Η απάντηση μου είναι μία. Φυσικά και δεν τους έδωσα εγώ αυτό τον τίτλο. Είναι κατόρθωμα που με τα λεγόμενα τους και τις πράξεις τους αυτοί οι άνθρωποι έχουν διεκδικήσει και κατακτήσει!

ellinikahoaxes.gr

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΗΛΙΘΙΩΝ

Από πού να αρχίσω και πού να τελειώσω. Από αυτούς που σταθμεύουν στις θέσεις αναπήρων, αυτούς που αγνοούν επιστημονικά τεκμηριωμένα στοιχεία (βλ. Η Γη εΙνΑι εΠιπΕδη, δΕν ΥπΑρΧεΙ ο κορΩνοΙος κτλ κτλ) ή αυτούς που πάντα θα κάνουν κάτι για να μην είναι οι άλλοι πιο χαρούμενοι από αυτούς. Άδικα κατηγοριοποιώ τα ακατηγοριοποίητα (λεξούλλα μου) αφού, αντιλαμβάνεσαι πάρα πολύ καλά σε ποιους ανθρώπους αναφέρομαι. Μεταξύ μας τώρα, όταν είδες τον τίτλο και ξεκίνησες να διαβάζεις το άρθρο αυτό, δεν σου ήρθαν στο μυαλό το λιγότερο δύο άτομα που αξίζουν τον τίτλο αυτό;

ΠΡΟΦΙΛ ΗΛΙΘΙΩΝ

Πρόκειται για ανθρώπους που είναι πέρα για πέρα δυσαρεστημένοι με τη ζωή τους, έχουν πρόβλημα με αυτή και το ξέρουν. Μέχρι εδώ καλά. Γιατί κανένας μας δεν είναι ποτέ τελείως καλά.  Το θέμα των ανθρώπων αυτών είναι το εξής. Αντί να ψάξουν να βρουν την άκρη τους μέσα από το να δουν τι κάνουν λάθος, προτιμούν να αγνοούν τη ζωή τους και να ασχολούνται με άλλα πράγματα που στα κυπριακά «ΔΕΝΝΕΝ ΠΟΥ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ» (δε θα έπρεπε να τους απασχολούν, none of them business, που λένε και στα χωριά). Αυτό μπορεί να είναι είτε η ζωή των άλλων, είτε η ανάγκη να εκφέρουν άποψη σε θέμα που δεν έχουν ιδέα. Μερικές φορές, πάλι, δεν είναι καν τα λεγόμενά τους, αλλά οι πράξεις του που είναι τόσο εγωιστικές που σε κάνει να διερωτάσαι αν στα αλήθεια νιώθουν τον κόσμο δικό τους.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΕΝΑΝ ΗΛΙΘΙΟ

Είναι οι συζητήσεις που δεν βγάζουν νόημα και όχι με την καλή έννοια της τρίωρης κουβέντας για τα πάντα με κάποιον που σε καταλαβαίνει. Είναι αυτές οι ανούσιες κουβέντες που δεν έχουν ούτε αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Που πας να πεις κάτι κι όταν το λες, μετανιώνεις την ώρα και τη στιγμή. Γιατί ο άνθρωπος αυτός έχει καταχωρήσει αυτό που πιστεύει τόσο βαθιά μέσα του που δεν μπορεί να σε ακούσει καθόλου. Απαντά σε ότι ήθελε να του πεις κι όχι σε ότι ρωτάς. Κι όταν προσπαθήσεις να τον μεταπείσεις ή να του εξηγήσεις την αντικειμενική άποψη για ένα θέμα, είναι πραγματικά μάταιο, γιατί όχι μόνο δε μπορεί να το αποδεχτεί, αλλά θα σου κάψει όλα τα εγκεφαλικά σου κύτταρα προσπαθώντας να σε πείσει για τη δική του εκδοχή.

pakwired.com

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΗΛΙΘΙΩΝ

Τα βήματα είναι καθαρά αυτά που εφαρμόζω εγώ με όση πείρα έχω στο πεδίο μέχρι τώρα.

  1. Μην του δίνεις τόση πολλή σημασία, μην σπαταλάς φαιά ουσία και χρόνο είναι μάταιο.
  2. Αν θέλεις τόσο πολύ να του εξηγήσεις την οπτική σου και το κάνεις, αλλά αυτός συνεχίζει, απλά πάρ’ το στην πλάκα, μη χαλάμε και τις καρδιές μας για έναν ηλίθιο.
  3. Αν σου λέει μπούρδες, πες κι εσύ. ΑΜAN ΠΙΑ! (PERSONAL FAVOURITE).

Το νόημα ωστόσο, είναι ένα. ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕΙΣ. ΕΙΝΑΙ ΜΑΤΑΙΟ.

pinimg.com


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: wixmp.com

ΣΤΑΛΩ ΛΙΛΗ

Περίεργη, Ελεύθερη, Ρομαντική, Γλωσσού, έτοιμη να -διανύσει αν χρειαστεί- όλο τον κόσμο για να δει, να νιώσει, να πάθει, να μάθει.

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μην προσπαθήσεις να αλλάξεις έναν ηλίθιο.