Loading

Μην παραμυθιάζεσαι…!

svg1 Οκτωβρίου, 2019Bee freeΕΥΑΝΘΙΑ ΕΥΓΕΝΙΟΥ

Φτάνει, μη παραμυθιάζεσαι άλλο.

Να ονειρεύεσαι, αλλά να μην παραμυθιάζεσαι!

 Κανείς δεν είναι δεδομένος σε αυτή τη ζωή. Τα πάντα ρει και τα πάντα, χάνονται. Κι είναι που όταν συναντήσεις τον άνθρωπό σου, νιώθεις πως είναι το άλλο σου μισό, η αδελφή ψυχή σου! Κάνετε τα πάντα μαζί και το μόνο που σας νοιάζει είναι ο ερχομός της επόμενης μέρας! Δε προγραμματίζετε ποτέ τίποτα. Ήταν δεδομένο πως το ξημέρωμα θα σας έβρισκε μαζί… Κι ήταν τόσο όμορφο αυτό το δεδομένο. Τόσο ξεχωριστά δεδομένο, που δεν φάνταζε καθόλου εγωιστικό. ΉΤΑΝ μοναδικό.

Έτσι μια μέρα, εκείνο το σαχλό αστείο που έπαιζε επανάληψη κάθε τρεις και λίγο στο μυαλό σου, έγινε μια μέρα πραγματικότητα. Και τελείωσε. Από τη μια μέρα στην άλλη έφυγε, σα να μην υπήρξε ποτέ! Κι είναι που γελούσες, που θεωρούσες πως όλα αυτά ήταν τόσο μακριά από σένα, μα έλα που σε έξυναν σιγά σιγά, ώσπου έγιναν μέρος της ζωής σου. Η απάθεια από άτομα που τα είχες πιο πάνω από όλους κι από όλα!

ΦΤΑΝΕΙ! ΜΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΣΑΙ ΑΛΛΟ!  

Όσοι είναι γραφτό να μείνουν θα μείνουν ! Χωρίς να εννοώ πως δε θα κουνήσεις κι εσύ το δαχτυλάκι σου ! Μα αν τα έδωσες όλα και για αντάλλαγμα βρήκες αδιαφορία και ψευτιά, τότε φεύγεις και προχωράς. Δεν έχεις επιλογή. Τι; Να κάτσεις να παρακαλέσεις; Παρακαλάνε όσοι καταβάθος φταίνε, όσοι δεν έχουν ψηλή αυτοεκτίμηση κι όσοι θεωρούν πως δε θα καταφέρουν να βρουν ποτέ αυτό που πραγματικά αξίζουν !

Αν ξέρετε τι αξίζετε λοιπόν, πηγαίνετε να το βρείτε. Μη πέσετε ποτέ χαμηλά κατηγορώντας κανέναν! Μην σηκώσετε ποτέ το δάχτυλο δείχνοντας ΚΑΝΕΝΑΝ ! Γιατί ο πιο όμορφος άνθρωπος, είναι αυτός που μυρίζει αξιοπρέπεια! Κάποιες φορές δυστυχώς, θεωρούμε πως ο άλλος νιώθει για εμάς όσα νιώθουμε κι εμείς για εκείνον. Έτσι τα δίνουμε όλα ! Μα δε μας είπε κανείς να τα δώσουμε!

Θα συνεχίσουμε όμως να τα δίνουμε! Για τους επόμενους που θα έρθουν. Γιατί ναι, θα’ ρθουν επόμενοι, πολλοί θα περάσουν από τη ζωή μας και θα αφήσουν το στίγμα τους, πολλοί που θα μας διδάξουν πολλά!

Δώστα όλα λοιπόν. Όχι γι’ αυτούς που στο τέλος της ημέρας μπορεί να μην άξιζαν όλα αυτά που τους έδωσες.

Για ΣΕΝΑ θα τα δώσεις. Μόνο για ΣΕΝΑ! Έτσι, για να βγαίνεις πάντα κερδισμένος, πάντα ο ζωντανός της υπόθεσης.

Αυτή η ζωντάνια είναι τα αισθήματα που νιώθεις και η πληγή που θα μένει ζωντανή μέχρι αυτά να ξεθωριάσουν σιγά σιγά! Τετριμμένο, μα ότι δε σε σκοτώνει δε σε κάνει απλά πιο δυνατό. Σε ανασταίνει, θεριό ολόκληρο σε μετατρέπει, κάνοντας την αυτοπεποίθησή σου να σφύζει από ζωντάνια!  Όμως πρόσεξε.. Πρέπει κι εσύ να βλέπεις πάντα την άλλη μεριά του νομίσματος! Γιατί το ποιος είσαι, το καθορίζει η συμπεριφορά σου όταν δεν έχεις τίποτα και η ακεραιότητά σου όταν έχεις τα πάντα!

Άστο να κυλήσει λοιπόν! Μη ντραπείς! Είναι το βάλσαμο για όλα όσα πέρασες. Που σε έκαναν να καταλάβεις την αξία σου, τη σημαντικότητά σου! Εσύ να σαι καλά, γιατί στο τέλος αυτό που μένει είσαι εσύ κι αυτός. Ο εαυτός σου! Αρκετά τον παραμέλησες, δε νομίζεις;

Ό,τι κι αν σου συμβαίνει.. Ντύσου, στολίσου, βγες. Νιώσε χαρά με τη χαρά του άλλου, πες καλημέρα έστω κι αν δεν πάρεις ποτέ απάντηση, δε θα το κάνεις για αυτό! Μη πιστέψεις ποτέ στη τύχη. Εσύ τη φτιάχνεις. Ζήσε. Κι όταν γελάς, γέλα δυνατά, κι όταν κλαις θέλω να πονάς!! ή ΟΛΑ ή ΤΙΠΟΤΑ! Δε ταιριάζει η μετριότητα με την ταραχή. Και τη χρειάζεσαι εκείνη την ταραχή, για να συνεχίσεις να ζεις και να προχωράς πάντοτε με σπίθα. Περισσότερο από επτά δισεκατομμύρια άνθρωποι, μη μείνεις σε αυτόν τον ένα που καιροφυλακτούσε για να σε κάνει να νιώσεις περιττός. Μη του δίνεις απλόχερα την ικανοποίηση. Βλέπεις, μερικές φορές τείνουμε να πιστεύουμε ευκολότερα τα άσχημα που μας συμβαίνουν, κρύβοντας έτσι τα όνειρα, τα ταλέντα και την ισχύ του λόγου μας! Παρόλο που μέσα μας ξέρουμε περισσότερο από τον καθένα, την αξία μας!

Να είσαι εσύ για σένα κι όποιος θέλει ακολουθεί!  Να είσαι περήφανος που τα δίνεις όλα και τα νιώθεις! Μην αναλώνεσαι! Να ντρέπονται μόνο, όσοι δεν έχουν ΤΙΠΟΤΑ να νιώσουν! Μόνο έτσι βγαίνει μάτια μου!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μην παραμυθιάζεσαι…!