Loading

Μια μονοήμερη εκδρομή στον κόσμο των παραμυθιών…στα Κάστρα του Λίγηρα

Αγαπημένοι μου travelbeez,

Μαζί θα ταξιδέψουμε σε μέρη που δεν είναι τόσο γνωστά και τα οποία θεωρώ πως είναι αξιοσημείωτα. Ένα από αυτά τα μέρη είναι και τα Κάστρα του Λίγηρα. Δεν ξέρω πόσοι από εσάς έχετε ακούσει για τα εν λόγω κάστρα της Κοιλάδας του Λίγηρα (Loire Valley), τα οποία βρίσκονται σχετικά κοντά (για ευρωπαϊκές αποστάσεις) στο Παρίσι. Στην περιοχή αυτή υπάρχουν περισσότερα από 300 κάστρα (εντυπωσιακό νομίζω!).

 Εγώ ήμουν αρκετά τυχερή να τα γνωρίσω όταν είχα επισκεφτεί μια φίλη μου που μένει στο Παρίσι. Η μονοήμερη μας εκδρομή περιλάμβανε ξενάγηση σε 2 μόνο κάστρα, τα οποία εξερευνήσαμε ενδελεχώς, αφού χρειάστηκε 2-3 ώρες με το αυτοκίνητο για να φτάσουμε στο πρώτο κάστρο.

 1. Κάστρο Chambord

Από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα που έχω δει ποτέ! Το κάστρο πραγματικά σε αφήνει άναυδο λόγω του εκτοπίσματός του (είναι το μεγαλύτερο της περιοχής) και λόγω της εντυπωσιακής του αρχιτεκτονικής. Προσωπικά ένοιωσα ότι το κάστρο ήταν βγαλμένο μέσα από παραμύθι.

Στο κάστρο θα δείτε δωμάτια των βασιλιάδων, δωμάτια με κυνηγετικά έπαθλα στους τοίχους (π.χ. κέρατα από ελάφια), δωμάτια με μπιλιάρδα (είναι πολλών χρόνων τελικά αυτό το σπορ), την πολύ εντυπωσιακή σκάλα που είναι εμπνευσμένη από τον Leonardo Da Vinci και πολλά άλλα στα περίπου 60 δωμάτια που είναι ανοικτά στο κοινό για ξενάγηση. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η οροφή του κάστρου, λόγω του ότι βρίσκεται μεταξύ πάρα πολλών πανέμορφων μικρών πύργων και καμινάδων. Επίσης η θέα που προσφέρεται στην οροφή προς στο δάσος και στον ποταμό είναι  πραγματικά μοναδική!

Tip 1: Εισηγούμαι να πάτε προετοιμασμένοι για ένα πικ νικ δίπλα από τον ποταμό αφού το σκηνικό είναι πραγματικά μαγευτικό.

Tip 2: Στην περιοχή του κάστρου προσφέρονται διάφορες δραστηριότητες όπως πεζοπορία στο δάσος, ποδηλασία και βαρκάδα στον ποταμό.

Tip 3: Απ΄ ότι διάβασα από τις 28 Απριλίου μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου καθημερινά (εκτός Δευτέρας) διοργανώνεται η επίδειξη “horse and birds of prey” η οποία, απ’ ότι κατάλαβα, περιλαμβάνει και κονταρομαχίες όπως εκείνες που βλέπαμε στα έργα με ιππότες. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: https://www.chambord.org/en/discovering/activitiesandleisure/

2. Κάστρο Cheverny (Tintin Castle)

Ο λόγος που διαλέξαμε αυτό το κάστρο είναι επειδή ο δημιουργός του Τεν Τεν (αγαπημένη παιδική σειρά) εμπνεύστηκε από το Cheverny και δημιούργησε το δικό του κάστρο στα εν λόγω κινούμενα σχέδια.

To κάστρο ανήκει σε ιδιώτες οι οποίοι έχουν επιτρέψει την είσοδο σε ορισμένα δωμάτια. Εκεί θα δείτε, μεταξύ άλλων, υπέροχα διακοσμημένα δωμάτια, πανοπλίες, σπαθιά καθώς και το εντυπωσιακό γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Hurault.

Ο κήπος του κάστρου είναι επίσης αρκετά εντυπωσιακός αφού υπάρχουν πανέμορφα δέντρα εκατοντάδων χρόνων και λίμνες με κύκνους.

Tip 1: Εάν το επισκεφτείτε την άνοιξη θα δείτε ένα πανέμορφο κήπο με τουλίπες. 

Tip 2: Απ’ ότι διάβασα στο Marlinspike Hall υπάρχει και αλληλεπιδραστική έκθεση για τον Τεν Τεν. Για περισσότερες πληροφορείες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα: http://www.chateau-cheverny.fr/en/the-secrets-of-marlinspike-hall/permanent-exhibition.html

Ελπίζω να σας «κέντρισα» για τα υπέροχα αυτά κάστρα και να τα επισκεφτείτε στο μέλλον. Θα βρείτε τη λίστα με τα κάστρα που είναι ανοιχτά για επίσκεψη στην ιστοσελίδα: http://www.chateaux-de-la-loire.fr/list_of_castles.htm

See you soon travelbeez!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μια μονοήμερη εκδρομή στον κόσμο των παραμυθιών…στα Κάστρα του Λίγηρα