Loading

Μη μεγαλώσεις. Είναι παγίδα.

Βιαζόμασταν να μεγαλώσουμε. Γιατί; Γιατί πιστεύαμε ότι η ζωή είναι σαν τις ταινίες που βλέπαμε. Γιατί κανένας δεν μας έδειξε ποτέ την άσχημη πλευρά της ζωής. Είμασταν μικρά και μας έκρυβαν την πραγματικότητα γιατί δεν ήταν ωραία για τα αθώα μάτια ενός παιδιού.

Γιατί βιαζόμουν να μεγαλώσω; Τότε ήταν πολύ καλύτερα τα πράγματα. Τότε, που το μόνο μου άγχος ήταν να κάνω τις ασκήσεις μου για το σχολείο και μετά θα πήγαινα με του φίλους μου να παίξω. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για παιχνίδια. Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα πέρα από δουλειά και καταθλιπτικές υποχρεώσεις.

pinimg.com

Με είχαν προειδοποιήσει αλλά δεν άκουγα. Ήθελα να μεγαλώσω για να νιώσω την ελευθερία που έβλεπα στις ταινίες. Ήθελα να μεγαλώσω για να κάνω τα όνειρα μου πραγματικότητα. Αλλά με τα χρόνια το όνειρα που είχε αυτό το παιδί χάθηκαν. Ξεχάστηκαν γιατί τη θέση των ονείρων που είχε το παιδί την πήραν τα άγχη και οι φόβοι του ενήλικα. Όσο για την ελευθερία… δεν την γνώρισα ποτέ ή τουλάχιστον δεν την γνώρισα ακόμα. Μεγάλωσα με την προσοχή μου στραμμένη στην ουτοπία των ταινιών και αγνόησα την πραγματικότητα.

Αλλάξαν πολλά από τότε. Το εφτάωρο στο σχολείο έγινε το οχτάωρο την δουλειά. Η ανέμελη βόλτα στο πάρκο με τα ποδήλατα έγινε η σπαστική αναμονή στο φανάρι και ο επακόλουθος «αγώνας» για να βρω πάρκινγκ. Οι χυμοί και τα αναψυκτικά έγιναν μπύρες και σφηνάκια. Το μεσημεριανό με την οικογένεια έγινε ένα γρήγορο σνακ στην κουζίνα της δουλειάς. Τέρμα οι γρατζουνιές στα γόνατα, τώρα έχει γρατζουνιές στην ψυχή.                   

twimg.com

Γιατί βιάστηκα να μεγαλώσω; Όταν ήμουν μικρή ο μόνος λόγος που έκλαιγα ήταν γιατί είχα πέσει ή γιατί με μάλωσαν οι γονείς μου επειδή δεν έγραψα καλά στην γλώσσα. Τώρα εύχομαι να ήταν αυτοί οι λόγοι που κλαίω. Τελικά όταν ο Πίτερ Πάν είπε μην μεγαλώσεις είναι παγίδα ήξερε τι έλεγε. Δεν τον είχα καταλάβει τότε και αναρωτιόμουν γιατί να μην θέλει να μεγαλώσει κανείς; Τώρα πήρα την απάντηση στο ερώτημά μου.

Τώρα καταλαβαίνω γιατί υπάρχουν τόσοι ενήλικες με θλιβερά πρόσωπα. Τώρα καταλαβαίνω γιατί όλοι δείχνουν τόσο ταλαιπωρημένοι. Όσο μεγαλώνεις η ανηφόρα γίνεται όλο και πιο δύσκολη. Τέτοια ταλαιπωρία δεν μπορεί να κρυφτεί. Αλλά όσο απότομη κι αν είναι η ανηφόρα πρέπει να την ανέβεις. Μπορεί να είναι δύσκολο και κάποιες φορές να φαίνεται ακατόρθωτο αλλά λένε ότι η θέα από την κορυφή αξίζει το κλάμα και τον ιδρώτα που θα ρίξεις.

pinimg.com

Μη βιαστείς να μεγαλώσεις γιατί χάνεται η μαγεία. Όλα γίνονται πιο σοβαρά και σιγά σιγά το παιδί αρχίζει να εξαφανίζεται. Μην το χάσεις αυτό το παιδί, είναι το φως μέσα στο σκοτάδι τη ενηλικίωσης. Είναι αυτό που κρατάει τα όνειρα του ενήλικα ζωντανά.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: thriveglobal.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μη μεγαλώσεις. Είναι παγίδα.