Loading

Merilyn Monroe: Η διαχρονικότητα ενός συμβόλου του σεξ!

Merilyn Monroe. Η ηθοποιός δε χρειάζεται περισσότερες συστάσεις. Σίγουρα όμως, δύο είναι οι λέξεις που συχνά συνοδεύουν το όνομά της: Sex symbol. Η Μερλιν του 20ου αιώνα θεωρείται μέχρι και σήμερα, μία από τις ομορφότερες γυναίκες που πέρασαν από το χώρο του θεάματος, με μεγάλη επιρροή μέχρι και σήμερα στις αντιλήψεις, στην μόδα και στον κινηματογράφο.

pinterest.com

Η Merilyn ήταν αναμφισβήτητα μια επαναστάτρια για την εποχή της, αφού υπήρξε η αιτία στη δεκαετία του 50’-60’ για να ακουστεί η ανάγκη για τη γυναικεία χειραφέτηση. Η Μέριλυν, υπήρξε η ενσάρκωση του αισθησιασμού και της σεξουαλικότητας και εκπροσωπούσε όλες τις καταπιεσμένες γυναίκες της εποχής της, αλλά και σήμερα, που ντρέπονταν να εκφράσουν αυτά τα στοιχεία της φύσης τους. Από την ανάσα της φωνής της μέχρι τα «αποκαλυπτικά» -για την εποχή- ρούχα, η Μέριλυν αποτελεί το σύμβολο των γυναικών, ένα σύμβολο του σεξ. Γι’ αυτό από πολλούς χαρακτηρίστηκε αποκρουστική και προκλητική, αφού η τολμηρή προβολή της σεξουαλικότητάς της ενοχλούσε. Ωστόσο η έξυπνη Merilyn χρησιμοποίησε αυτή την προβολή προς όφελος της, ξεκινώντας μια νέα αρχή για την μόδα, τις αντιλήψεις και τον αμερικανικό πολιτισμό.

pinterest.com

Η Merilyn ή αλλιώς η Νόρμα Τζιν Μόρτενσον (τo πραγματικό της όνομα), πέρασε αρκετά δύσκολα παιδικά χρονιά, αφού η μητέρα της έπασχε από ψυχιατρικά νοσήματα και κατέληξε τελικά σε άσυλο. Έτσι η Μέριλυν πέρασε πολλά χρονιά σε ανάδοχες οικογένειες και ορφανοτροφεία μέχρι το 1942, όπου και παντρεύτηκε σε ηλικία 16 ετών για να ξεφύγει από το μαρτύριο των παιδικών της χρόνων και τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που είχε βιώσει σε μικρή ηλικία. Ποτέ όμως δεν γνώρισε το πατερά της.

Το καλλιτεχνικό της όνομα, της το έδωσε ο Ben Lyon, όταν της προσέφερε τότε ένα εξάμηνο συμβόλαιο, με το οποίο θα ξεκινούσε την λαμπρή καριέρα της ως ηθοποιός. Η φλογερή Μονρόε παρόλο που το ταλέντο της δεν εκδηλώθηκε μόλις ανέβηκε στο σανίδι, κατάφερε να το απογειώσει και να χαρίσει απίστευτες ερμηνείες στις ταινίες  «All about Eve», «The Asphalt Jungle», «Gentlemen Prefer Blondes», «How to Marry a Millionaire»,  «Seven Year Itch» , «Bus Stop», «the Showgirl»  και να γίνει μια εμβληματική ηθοποιός, μιας ολόκληρης γενιάς. Με τον καιρό το όνομα της μπαίνει δίπλα σε μεγάλα ονόματα αλλά και σκάνδαλα της εποχής, όπως έγινε και μετά την τολμηρή για τα δεδομένα της εποχής, γυμνή φωτογράφισή της για το Playboy το 1953.

redd.it

Η ζωή της Μέριλυν  όπως και των περισσοτέρων είχε πολλά σκαμπανεβάσματα τόσο στην καριέρα της, όσο και στην αισθηματική της ζωή. Μια γυναίκα είδωλο όπως ήταν η Μέριλυν, είχε κάψει πολλές καρδιές, ωστόσο δεν κατάφερε να έχει καμία υγιή και μακροχρόνια σχέση. Έτσι η αργοπορημένη στα ραντεβού και ασυνεπής Merily, έχασε πολλές ευκαιρίες για δουλειά και έμεινε ηττημένη από την ανελέητη μοναξιά της…

Όσον αφορά την μόδα, η Merilyn κατάφερε να χρησιμοποιήσει το χυμώδες σώμα της, ως εργαλείο και ανέδειξε την ομορφιά στις καμπύλες και στα πιασίματα του ωραίου φύλου, συνδυάζοντας παράλληλα το σέξι με την υψηλή τέχνη. Συνεργάστηκε λόγω της δουλείας της με σπουδαίους σχεδιαστές της εποχής από μεγάλους οίκους όπως Ferragamo, Gucci, και Oleg Cassini, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί από πολλούς ως οραματίστρια μόδας. -Ας μην ξεχνάμε ότι πριν την επανάσταση της Merilyn, το πρότυπο γυναίκας ήταν εντελώς διαφορετικό.

pinterest.com

Μυστήριο κρύβεται πίσω από το θάνατο της ,αφού η επίσημη αιτία θανάτου της είναι αυτοκτονία από μεγάλη δόση ναρκωτικών. Ωστόσο πολλοί θέλουν να εμπλέκονται στον θάνατο της, τα αδέλφια Κένεντι εξαιτίας της κρυφής σχέσης της με τον πρόεδρο.

*Ακολουθεί μια υπέροχη στιγμή της, με την ίδια να τραγουδάει στον πρόεδρο της Αμερικής, το γνωστό σε όλους μας “Happy Birthday Mr. President”:

https://www.youtube.com/watch?v=OaP5MN9DthM

Πηγές:
http://cinephilia.gr/, https://el.wikipedia.org/, https://www.lifo.gr/


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: fineartamerica.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Merilyn Monroe: Η διαχρονικότητα ενός συμβόλου του σεξ!