Loading

#μένουμεσπίτι: Τι να κάνουμε όμως για να περάσει ο χρόνος μας ευχάριστα και δημιουργικά;

svg14 Μαρτίου, 2020Bee freeΕΛΕΝΑ ΣΠΑΝΑΧΗ

Αυτές τις μέρες, μένουμε σπίτι!!!

Μετά και από τα νέα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση τα παιδιά θα περνούν αρκετές ώρες στο σπίτι καθώς τα σχολεία θα είναι κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου. Όμως και οι υπόλοιποι πρέπει να  περιορίσουμε τις άσκοπες μετακινήσεις και να απομονωθούμε στα σπίτια μας ώστε να μειωθούν οι πιθανότητες περεταίρω εξάπλωσης του ιού.  

Πώς μπορούν να περάσουν ευχάριστα οι ώρες μέσα στο σπίτι στην πρωτόγνωρη, για όλους μας, εποχή του κορωνοϊού;  Ακολουθούν κάποιες προτάσεις για να αξιοποιήσουμε δημιουργικά τον άπλετο ελεύθερο χρόνο που ξαφνικά έχουμε στη διάθεσή μας.

Δέκα πρωτότυπες και διασκεδαστικές δραστηριότητες για τα παιδιά:

1. Οn line  δραστηριότητες για παιδιά και εικονική περιήγηση σε μουσεία. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Nasa ‘s Kids Club, o ιστότοπος της NASA για παιδιά, του Βρετανικού Μουσείου, οι ειδικές ενότητες «Through Children’s Eyes»  της ιστοσελίδας του Μουσείου του Λούβρου και «Games and Colouring» του Μουσείου Βαν Γκονγκ.

2. Σκαρώστε μία αθώα φάρσα σε ένα μέλος της οικογένειας.

3. Κάντε τη δική σας ραδιοφωνική εκπομπή και ηχογραφήστε την για να τη στείλετε στους παππούδες, στους νονούς, στους φίλους.  

4. Φτιάξτε φρούριο με μαξιλάρια και σεντόνια.

5. Φτιάξτε μια χρονοκάψουλα: Γεμίστε τη με ζωγραφιές, ιστορίες, φωτογραφίες και ανοίξετε τη σε ένα χρόνο από σήμερα.

6. Βάλτε δυνατά μουσική, χορέψτε, γελάστε και τραγουδήστε παρέα.

7. Δείτε μαζί φωτογραφίες των προηγούμενων ετών και συζητήστε για αυτές τις στιγμές με τα παιδιά σας.

8. Βγάλτε αστείες φωτογραφίες ή σέλφι.

9. Παίξτε κυνήγι θησαυρού μέσα στο σπίτι.

10. Και για τα πιο μεγάλα παιδιά και συγκεκριμένα για τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ!!! Όχι για να μην ξεχνιόμαστε….

Δέκα δραστηριότητες για «μεγάλα παιδιά»:

1. Netflix. Ναι ήρθε η στιγμή να ενεργοποιήσετε το λογαριασμό σας, να βουλιάξετε στο καναπέ σας και να δείτε ολόκληρο το κύκλο της αγαπημένης σας σειράς.

2. Διαβάστε ένα βιβλίο. Σας προτείνω τον  «Παραμυθά» του Γιάννη Παπουλή, από τα καλύτερα αστυνομικά μυθιστορήματα που έχω διαβάσει!!!

3. Ευκαιρία να φτιάξετε αυτή την περίπλοκη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη που δεν είχατε την ευκαιρία να κάνετε μέχρι τώρα λόγω έλλειψης χρόνου.

4. Βάλτε χαλαρωτική μουσική και κάντε μάσκα ομορφιάς.

5. Οργανώστε τις ντουλάπες σας, ξεκαθαρίστε τα ρούχα σας και χαρίστε όσα δεν φοράτε και δεν σας κάνουν.

6. Παίξτε το παιχνίδι των χωρών. Για παράδειγμα η Δευτέρα μπορεί να είναι η μέρα της Ισπανίας: Φτιάξτε ισπανικό φαγητό, δείτε ισπανική ταινία, ακούστε ισπανική μουσική.

7. Κάντε μια on line βόλτα στα μεγαλύτερα μουσεία του κόσμου. Πληκτρολογώντας την διεύθυνση www.googleart project.com θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε σε δεκάδες διάσημα μουσεία του κόσμου.

8. Οργανώστε όσα αφήσατε στην άκρη τόσο καιρό, τις φωτογραφίες, τις επαφές σας, τον υπολογιστή σας….τη ζωή σας γενικότερα!!!

9. Κοιμηθείτε!

10. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ!!!

Οι προτάσεις είναι πολλές. Εσείς δεν έχετε παρά να επιλέξετε αυτή που σάς ταιριάζει!!!  

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    #μένουμεσπίτι: Τι να κάνουμε όμως για να περάσει ο χρόνος μας ευχάριστα και δημιουργικά;