Το κίνημα Me too, είναι ένα κίνημα που πρωτοεμφανίστηκε στη χώρα μας τον Οκτώβριο του 2017. Ωστόσο , το κίνημα αυτό δημιουργήθηκε από την Αμερικανίδα ακτιβίστρια Tarana Burke το 2006. Αρχικά ο σκοπός του κινήματος ήταν να βοηθήσει και να ενδυναμώσει τις μαύρες γυναίκες, οι οποίες είχαν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση και κακοποίηση.
Η σεξουαλική παρενόχληση των γυναικών αποτελεί ένα πολύ λεπτό ζήτημα, το οποίο απασχολεί σε μεγάλο βαθμό την σύγχρονη κοινωνία. Η ανοχή προς τους ανθρώπους αυτούς (βιαστές) δεν πρέπει να έχει όρια. Δεν υπάρχει κανένα όριο που ξεπερνούν. Οι πράξεις τους είναι εγκληματικές και θα πρέπει να τιμωρούνται με τον κατάλληλο τρόπο.
Τώρα το θυμήθηκαν ;
Θα ήθελα να απαντήσω σε όλους όσους υποστηρίζουν την παραπάνω ερώτηση με απλό τρόπο.
Τι σημασία έχει το πότε καταγγέλλει κάποιος μια ενέργεια η οποία είναι απολύτως ανήθικη και δεν δείχνει κανένα σεβασμό προς το γυναικείο φύλο;
Γιατί να πάρει τη γνώμη σας για το πότε θα μιλήσει; Το ζήσατε εσείς οι ίδιοι και ξέρετε τη διαδικασία; Ξέρετε πόσο εύκολο είναι να το ξεπεράσει; Προφανώς και δεν τα ξέρετε.
Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθούμε τη σημαντικότητα της κατάστασης και ο κόσμος να ενεργοποιηθεί. Με άλλα λόγια να σταθεί δίπλα σε κάθε γυναίκα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή. Δίπλα στα άτομα που βρίσκουν το θάρρος να μιλήσουν.
Στην ελληνική κοινωνία τα νερά τάραξε πολύ πρόσφατα η Σοφία Μπεκατώρου, που άνοιξε τη συζήτηση με τη δική της καταγγελία για όσα έζησε ως αθλήτρια. Τη σκυτάλη πήρε η Ζέτα Δούκα, μιλώντας για λεκτική κακοποίηση που έζησε στο θέατρο και ακολούθησαν δεκάδες συναδέλφισσες αλλά και συνάδελφοι της που μίλησαν για πολλά είδη κακοποίησης, λεκτικής, σωματικής, σεξουαλικής, την οποία έζησαν στη δουλειά τους.

iefimerida.gr
Ίσως τίποτα να μην είναι τυχαίο στη ζωή μας. Η Μπεκατώρου ήταν η σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες της Βραζιλίας. Ήταν αυτή που μπήκε μπροστά και ακολούθησαν οι άλλοι. Ο συμβολισμός είναι απίστευτα σπουδαίος.
Η Μπεκατώρου μπήκε μπροστά και στον αγώνα εξάλειψης κάθε μορφής βίας στον εργασιακό χώρο. Πλέον, η κάθε Μπεκατώρου θα πρέπει να έχει τη στήριξη και την βοήθεια μας.
Να βοηθήσουμε να βρουν το θάρρος όλοι και όλες… Μέχρι να μην υπάρχουν πλέον τέτοια φαινόμενα.
Πηγή:
https://kiouria.com/metoo-otan-siopi-spaei/
**Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com
***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cdn.vox-cdn.com
What do you think?
Show comments / Leave a comment