Loading

MARVEL Madness!

Μια από τις πιο σημαντικές εταιρείες του 21ου αιώνα και της κουλτούρας του, ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη του σινεμά. Από τον Stan Lee και τα κόμικς στους Russo brothers και την υλική υπόσταση των σούπερ ηρώων στην μεγάλη οθόνη.

Γιατί τόση επιτυχία; Γιατί η Marvel δεν έχει ανταγωνιστή; Ποια η συνταγή της;

Η Marvel έχει ρίζες από τον προηγούμενο αιώνα, από τα δειλά βήματα και σκίτσα του Stan Lee εκεί σε ένα γραφείο, όπου έδωσε ζωή σε κάτι γραμμές, εκεί που γεννήθηκε ο Captain America,οι X-Men, οι Fantastic 4 και αμέτρητοι ακόμα ήρωες. Που να ήξερε ότι μόνο το Avengers/Infinity saga θα προσφερε 19 ταινίες μετά 15 δισ. στα ταμεία της εταιρείας.Τι μπορεί να κάνει ένα μολύβι και λίγη φαντασία ε?

Αυτό που ξεχωρίζει πλέον την MARVEL από κάθε άλλη εταιρεία κινηματογράφου είναι το Cinematic Universe που δημιουργήθηκε από το 2008 με την πρώτη ταινία Iron Man και την πρώτη ταινία Hulk μέχρι τον Απρίλιο του 2019 με το Avengers:Endgame όπου θα τελειώσει η γενιά των Εκδικητών που μεγάλωσε όπως εμένα πολλούς ακόμα.

Όλες αυτές οι ταινίες-μπλόκμπαστερς η μία μετά την άλλην έδωσαν την ευκαιρία στο κοινό του σινεμά να δει καλογραμμένους χαρακτήρες, ώριμες πλοκές με υπομονή και καλό σχεδιασμό, χρώματα πρωτόγνωρα σε οθόνη σινεμά, σου έδωσαν την εντύπωση ότι όλα αυτά ήταν πραγματικά χρησιμοποιώντας ρεαλιστική απεικόνιση της δημιουργίας τους και ότι αν ήσουν άξιος θα σήκωνες το σφυρί του Θόρ και θα βασίλευες στο μακρινό Άσγκαρντ ή αν ήσουν αρκετά έξυπνος θα έφτιαχνες κι εσύ την πανοπλία του Iron Man !!!!

Από τα πιο τρανταχτά παραδείγματα των παραπάνω αξιώσεων στις ταινίες της Marvel πιστεύω πως είναι το Black Panther, και τα τρία Avengers που κατά την γνώμη μου πιστεύω πως είναι και οι καλύτερες του Marvel Cinematic Universe.

Οι ταινίες που με έκαναν να αγαπήσω και να βάλω στη ζωή μου την “θρησκεία” που λέγεται MARVEL είναι οι εξής: 

Black Panther

Ο T’challa μετά τα γεγονότα του Captain America:Civil war κληρονομεί τον θρόνο του πατέρα ως βασιλιάς της Γουακάντα και τον τίτλο του Μαύρου Πάνθηρα ενώ ταυτόχρονα εμφανίζεται ένας κληρονόμος του θρόνου από τα παλιά παίρνοντας τον θρόνο και βάζοντας τον T’challa σε σκέψεις στις οποίες δεν είχε προβεί στο παρελθόν!!

Iron Man

Δεν είναι τόσο καλή όσο άλλες, αλλά ήταν η πρώτη μου επαφή με τον κόσμο των σούπερ ηρώων άρα έχει συναισθηματική αξία για εμένα. Η πρώτη φορά που μπήκα σινεμά για να δω τον ήρωα από που ξεκίνησαν ολα. O Tony Stark αποφασίζει να τερματίσει την δημιουργία όπλων της εταιρείας του μετά απο κάποια γεγονότα στα οποία βλέπει ότι τα όπλα του δεν πηγαίνουν στα χέρια τα οποία προορίζονταν, έτσι αποφασίζει να αφοσιωθεί στο να διορθώσει τα λάθη του με τον τίτλο του Iron Man και να προσπαθήσει να κάνει καλύτερο τον κόσμο αλλά ταυτόχρονα και τον εαυτό του!!!

Avengers Infinity War

Μια δεκαετία γεγονότων που οδηγεί σε αυτή την ταινία στην υπέρτατη μάχη όλων των χαρακτήρων εναντίον του εχθρού τους Θάνος,ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια περίμενε στα παρασκήνια την κατάλληλη στιγμή για να εφαρμόσει το σχέδιο του, δηλαδή τον αφανισμό του μισού πληθυσμού του σύμπαντος ώστε να σταματήσει τον υπερπλυθησμό και να σώσει κατά την δική του άποψη το σύμπαν ….. Αν τα κατάφερε SPOIL!!!

Ένα έχω να πω… MARVEL συνέχισε να μας δίνεις τόσο όμορφες στιγμές, κι εμείς πάντα θα σε προσκυνάμε!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    MARVEL Madness!