Loading

Μαμά και γιος: έφτασε η ώρα!

Αφού λοιπόν είχα γράψει σε ένα άρθρο για τη σχέση μεταξύ μπαμπά και κόρης, άρχισαν να  έρχονται ένα ένα τα μηνύματα όπως «πες και για μας τις αγορομάνες – περιμένουμε και εμείς την σειρά μας»!  Η επιθυμία σας διαταγή λοιπόν κορίτσια μου.

Αχχχχχ τι να πω !! Αυτή η σχέση είναι ιστορία –  μπορεί εμένα  η εμπειρία μου τώρα να ξεκινά, γιατί μόλις έγινε μητέρα ενός αγοριού- καταλαβαίνω και αισθάνομαι πως είναι μια σχέση μοναδική και ξεχωριστή. Μου  έλεγαν πως ο γιος είναι έρωτας και εγώ σήκωνα φρύδι και γελούσα αλλά πια, έρχομαι στα λόγια  τους (εδώ  εξυπακούεται  πως να έχουν τα παιδάκια μας την υγεία τους και δεν έχει σημασία το φύλο).

images.unsplash.com

Το αγόρι μπορεί να σου κάνει την οποιαδήποτε ζημιά στο σπίτι και όσο και να θυμώσεις, αυτό θα κρατήσει μόνο μερικά δευτερόλεπτα, γιατί όταν σε κοιτάξει με αυτό το βλέμμα, αυτά τα ματάκια… θα λιώσεις και θα ξεχάσεις και το αγαπημένο σου στολίδι που κοσμούσε το τραπεζάκι του σαλονιού (να μην ξεχάσεις να ΜΗΝ ξαναβάλεις κάτι εκεί πάνω, μπαι δε γουει) .

Σε μικρότερη ηλικία, όπως η δική του γιου μου τώρα, θα τρέξει κοντά σου να σε αγκαλιάσει να σε φιλήσει να σου κάνει τα ναζάκια του –  φυσικά γνωρίζω πως μεγαλώνοντας αυτά θα τα αραιώσει αν και εύχομαι να μην είναι όντως έτσι.

Τώρα εγώ μπορώ να τρέξω μαζί του, να λερωθώ, να του κάνω ήχους από δεινόσαυρους, τακτέρ, να οδηγώ μια φεράρι, να καίω θερμίδες με τη σέσουλα, γιατί το παιχνίδι  στην αυλή είναι το καλύτερο του.  Και έτσι, μαζί με ένα γιο, γίνεσαι πιο εύκολα παιδί γιατί οι κόρες δεν τσαλακώνονται και τόσα στην αυλή.

Μπορεί ο ίδιος να αψηφάει τους κινδύνους, κάνοντας κάτι πραγματικά επικίνδυνο, δοκιμάζοντας τις αντοχές σου και τα όρια σου. Σε κάτι τέτοια εσύ τρέμεις από τον φόβο σου και αυτός γελάει, γιατί ξέρει πως για ακόμα μια φορά κατάφερε να σε τρομάξει βγάζοντας την ψυχή από το στόμα . Και εσύ μετά να προσπαθείς να ανακτήσεις τη ψυχραιμία  σου.

cdn.psychologytoday.com

Η σχέση λοιπόν αυτή δημιουργείται και αναπτύσσεται βάζοντας σαν μαμμά  και εσύ το λιθαράκι σου.  Ίσως να αντιγράφει τον μπαμπά και τις πράξεις του γιατί τον έχει πρότυπο, όμως παρατηρεί και την συμπεριφορά της μητέρας του. Εμείς θα του μάθουμε να είναι ευγενικός, να εκτιμά και να σέβεται  ειδικότερα αντίθετο φύλο.

Να σταματήσουμε να λέμε οι άντρες δεν κλαίνε – κλασική ατάκα που  λένε στα  μικρά αγόρια. Κι αν δεν σας κάλυψα αρκετά με την λίγη γνώση μου, ξέρω πως ταυτίζεσαι απόλυτα αν έχεις γιο και με καταλαβαίνεις!!!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: images.unsplash.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μαμά και γιος: έφτασε η ώρα!