Loading

Μαλβίνα Κάραλη: Η γυναίκα πρότυπο!

svg8 Φεβρουαρίου, 2021ShowbeezΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΟΥ

Πολεμόχαρη φυλή μου -όπως θα ‘λέγε και η ίδια- το σημερινό άρθρο είναι αφιερωμένο σε μια γυναίκα που άφησε το στίγμα της όσο καμιά άλλη στην ελληνική δημοσιογραφία. Στη μοναδική Μαλβίνα Κάραλη!

Χαρισματική πένα με χειμαρρώδη λόγο και αυστηρά κριτική διάθεση η Μαλβίνα εργάστηκε σε πολλά περιοδικά και εφημερίδες ενώ παρουσίασε εκπομπές σε όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Πολυσχιδής προσωπικότητα, πνευματώδης, ταλαντούχα δημοσιογράφος. Με λόγο και κείμενα αιχμηρά, με προσωπικό ύφος που δημιουργούσε φανατικούς φίλους και εχθρούς η Μαλβίνα Κάραλη άφησε τη σφραγίδα της στη δημοσιογραφία.

Ξεκίνησε τη καριέρα της το 1976 ως αρθρογράφος στις εφημερίδες Απογευματινή και Βραδινή, εργάστηκε σε πολλά περιοδικά και στο ραδιόφωνο, κατόπιν ως παραγωγός και παρουσιάστρια σε εκπομπές του Αντ1 και άλλων τηλεοπτικών σταθμών. Με το σαρκαστικό της ύφος και το καυστικό χιούμορ της εισέπραξε επί σειρά ετών την αγάπη του κόσμου αλλά προκάλεσε και αντιδράσεις από τους κύκλους στους οποίους ασκούσε κριτική. Γιατί η αλήθεια όπως και να το κάνουμε είναι πάντα πικρή, ακόμα πιο πικρή όταν είσαι βολεμένος στο σύστημα..

https://www.thessalonikiartsandculture.gr/images/2016/02/64d771afb3df6bb18a9110fbfae0527f.jpg

thessalonikiartsandculture.gr

Ήταν ένας άνθρωπος σπάνιος με ιδιαίτερη μόρφωση και ευφυΐα. Μορφωμένη όσο λίγοι, πάντα επιχειρηματολογούσε και υποστήριζε με σθένος τις πρωτοποριακές της απόψεις. Η ανατρεπτική και ταλαντούχα Μαλβίνα Κάραλη ήταν της Μποτλερικής σχολής! «Ποιος ξιπάζεται αν κοιμάμαι κάτω απ’ το κρεβάτι μου;» συνήθιζε να λέει, αδιαφορώντας για τους ξιπασμένους και τους δήθεν του lifestyle. Πέτυχε σ’ ότι κι αν έκανε για έναν απλούστατο λόγο. Έμεινε πιστή στον εαυτό της και στα πιστεύω της.  «Το στυλ το δικό μου είναι αυτό.  Σ’ όποιον αρέσουμε για τους άλλους δε θα μπορέσουμε».

Η τηλεόραση μπορεί να της προέκυψε όπως έλεγε, παραδόθηκε όμως σ’ αυτή για όσο καιρό πίστευε πως η πραγματικότητα υπερέβαινε τη σάτιρα. Κατάφερε να δημιουργήσει σχολή με τις εκπομπές της και να αποκτήσει φανατικούς φίλους και εχθρούς. «Βρέθηκα μες τον κόσμο απροετοίμαστη». Με αυτή τη φράση περιέγραψε τον εαυτό της ένα χρόνο πριν το θάνατο της. Αν και απροετοίμαστη κατάφερε αυτό που δεν κατάφερε κανένας δημοσιογράφος.

Με το ίδιο πάντα πάθος και τσαμπουκά του ανθρώπου που επιλέγει τη ζωή του, αφοσιώθηκε και στη συγγραφή. Τέσσερα βιβλία, άλλα πέντε για τη μαγειρική και 2 βραβευμένα σενάρια για τις ταινίες «Ξένια» και «Κρυστάλλινες Νύχτες».

Η γυναίκα Μαλβίνα ήταν εξίσου ανατρεπτική. Ήταν ήδη μητέρα 3 παιδιών όταν ερωτεύτηκε και παντρεύτηκε τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο. Ξάφνιασε πολλούς τότε όταν δήλωσε ότι θα απαρνηθεί το επώνυμο της και θα αρκεστεί στον ρόλο της συζύγου. Δυστυχώς τον Ιούνιο του 2002 έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, σκορπώντας μεγάλη θλίψη στο Πανελλήνιο.

Ήταν η γυναίκα πρότυπο.. Η γυναίκα έμπνευση…

Θα μπορούσα να σας πω το γνωστό, «Σ’ ένα κόσμο γεμάτο Καρντάσιανς γίνε μια Μαλβίνα», αλλά δυστυχώς τέτοιες προσωπικότητες δεν ξαναγεννιούνται όσα χρόνια κι αν περάσουν…ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΕΝΟ!

https://meallamatia.gr/wp-content/uploads/2020/06/malvina-karalh-arthro-konstantara.png

meallamatia.gr


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: jenny.gr

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μαλβίνα Κάραλη: Η γυναίκα πρότυπο!