Loading

Μάχη ή Φυγή.

svg12 Φεβρουαρίου, 2021LovebeezΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΟΥΡΟΥΝΙΑ

Δίλημα διαχρονικό! Να προσπαθήσω κι ας ηττηθώ ή να οπισθοχωρήσω και να πορευθώ με το αναπάντητο ερώτημα που θα χαραχθεί στο μυαλό μου και οι πιθανές απαντήσεις του θα κατακλύζουν το μυαλό μου ώρες ατελείωτες με το «Εάν συνέχιζα τι θα γινόταν;». Το δίλημμα αυτό γνωστό και ως «Fight or Flight», εμφανίζεται σε περιπτώσεις φόβου. Εκεί όπου διστάζουμε να αντικρύσουμε το πρόβλημα κατάματα, εκεί όπου δυσπιστούμε μπροστά στις δυνατότητες και ικανότητες που διαθέτουμε για να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε. Τι κι αν ξέρεις την απάντηση; Τι κι αν γνωρίζεις τον επίλογο; Καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες παρά για κάτι που δεν έκανες! Πράττουμε ανάλογα με τα συναισθήματα μας, τα  θέλω μας και όχι με τα πρέπει, τα μη ή τα σίγουρα.

media.swncdn.com

Πάλεψε κι ας «πέσεις» στο πεδίο των μαχών σου, θα είσαι περισσότερο σεβαστός από το να μετατραπείς σε «άνανδρο» λιποτάκτη που δε θα λάβει την παραμικρή εκτίμηση από κανένα αφού πολύ απλά δεν προσπάθησε ποτέ. Να θυμάσαι φίλε μου πως καλύτερα μια ήττα σε μάχη παρά υπαναχώρηση χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια. Για μάχες μιλούν όσοι αντέχουν, θέλουν και μπορούν. Επομένως εσύ τώρα πρέπει να σωπάσεις! Ανέκαθεν ως «καλύτερος φίλος» της φυγής, πρέπει τώρα να πάψεις και να μ΄ αφήσεις εμένα να πολεμήσω. Αυτό που ζεις δεν είναι μια παρτίδα σκάκι όπου πρέπει να κερδίσεις με προμελετημένες στρατηγικές και ασφαλείς κινήσεις, αλλά με μια μόνο κίνηση: Ρουά Ματ.

upload.wikimedia.org

Τα σωστά παιχνίδια παίζονται με πονταρίσματα και όχι με  «πάσα». Κι ένα πιόνι να σου απομείνει στο παιχνίδι δεν απελπίζεσαι, δε φοβάσαι, δε σηκώνεσαι από το τραπέζι πριν τη λήξη του παιχνιδιού. Παραμένεις, επιμένεις, υπομένεις, προσπαθείς να κερδίσεις με κάθε τρόπο. Και στην τελική, ξέρεις  τι; Οι δειλοί δεν συμμετέχουν καν σε παιχνίδια. Και εσύ απ΄ ότι αποδεικνύεται, είσαι ο μεγαλύτερος. Διερωτήθηκες ποτέ εάν αντέχεις να μείνεις; Εάν αντέχεις να «παίξεις»; Προσπέρασε τους φόβους, τα «μη», τη λογική και αφέσου.

miro.medium.com

Η τύχη είναι πάντα με τους  τολμηρούς και τους ριψοκίνδυνους. Δηλαδή είναι με το μέρος μας. Να θυμάσαι πάντα πως η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Είναι καιρός λοιπόν να επιτεθείς και να κερδίσεις. Εξάλλου δεν χάσαμε τον πόλεμο, αλλά μια μόνο μάχη. Ας κερδίσουμε έδαφος λοιπόν, ας αναπληρώσουμε όλα αυτά που αφήσαμε πίσω μας και ξεχάσαμε για λίγο πως είναι να τα ζούμε μαζί.  Άλλωστε, σε μια μάχη δεν έχασε ποτέ κανείς. Ή θα κερδίσεις ή θα μάθεις, και το αποτέλεσμα είναι στο χέρι σου. Θέλει μαγκιά, θέλει ψυχή, θέλει ρίσκο και τόλμη.

Τίποτα δεν χαρίζεται, παρά μόνο κερδίζεται! Ή όλα ή τίποτα. Εγώ λοιπόν διαλέγω τη μάχη, εσύ αντέχεις να διαλέξεις τη φυγή;


**Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: yourtango.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Μάχη ή Φυγή.