Συνήθως μετά από μια ερωτική απογοήτευση οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως οι έρωτες δεν είναι για μας και πως πολύ αξία δώσαμε σε όλη εκείνη την φάση.  Άραγε αληθεύει πως ο έρωτας είναι ένα υπερεκτιμημένο συναίσθημα;

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Φυσικά και όχι, κανένα συναίσθημα δεν είναι! Ο έρωτας, το πάθος και η αγάπη είναι από τα συναισθήματα που μέσα από αυτά δημιουργείς μοναδικές στιγμές, ανακαλύπτοντας διαφορετικές πτυχές του εαυτού σου.  Αυτό που ίσως να εκτιμήθηκε λάθος ήταν η ισχύς της αλληλεπίδρασης που είχες με το άλλο άτομο.  Βέβαια η αλήθεια είναι πως ο έρωτας κτυπάει την πόρτα απρόσμενα, οπότε όντας ερωτευμένος, δύσκολα μπορείς να κρίνεις αντικειμενικά αυτό που σου συμβαίνει.  Άλλωστε είναι γνωστό πως ο έρωτας υπερτερεί της λογικής. 

Έτσι πολλές είναι οι στιγμές που επιλέγεις να εθελοτυφλείς και να δικαιολογείς καταστάσεις διότι δεν θέλεις να ξυπνήσεις από το όνειρο που εσύ δημιούργησες. Ωστόσο όταν αυτό το μαγευτικό όνειρο τελειώσει έχουμε την τάση να το γυρνάμε σε εφιάλτη σκεπτόμενοι την μοναχική ζωή που μας περιμένει, ψάχνοντας ποιο από τα ράφια έχει περισσότερο χώρο.  Εφόσον λοιπόν ζήσουμε το δράμα αυτό το οποίο το πρώτο διάστημα είναι δύσκολο να αποφευχθεί, πρέπει να επαναπροσδιοριστεί ισορροπία μεταξύ της λογικής και του συναισθήματος. Καμιά ερωτική απογοήτευση δεν σηματοδοτεί πως δεν είσαι υλικό για σχέση, πάρα μόνο ότι το υλικό που διαθέτεις με αυτό του αλλού ανθρώπου δεν ταίριαξε τόσο έτσι ώστε να δομηθεί μια υγιής σχέση. 

psychologynow.gr

Δεν υπάρχει λόγος να επιρρίπτεις ευθύνες στον εαυτό σου που ερωτεύτηκε το «λάθος» άτομο, αλλά ούτε και στον άλλον που δεν ένιωσε αυτό που προσδοκούσες.  Άλλωστε, αν μπορούσες να ελέγξεις το ποιον και πότε θα ερωτευθείς, θα χανόταν ο αυθορμητισμός και ίσως να μην υπήρχε και τόσο ενδιαφέρον να το ζήσεις.

Δεν χρειάζεται να απογοητεύεσαι και να πιέζεις καταστάσεις, θα συμβεί εκεί που δεν το περιμένεις.  Αν και πολλοί πιστεύουν πως εκεί έξω υπάρχει για όλους το άλλο τους μισό εγώ πιστεύω πως δεν χρειάζεσαι κάποιον άλλο για να ολοκληρωθείς σαν άτομο, άλλα εφόσον να κτίσεις μια ολοκληρωμένη προσωπικότητα, μπορείς να δεθείς με ένα άτομο της ίδιας κατάστασης.  Άλλωστε, το άθροισμα δυο ολοκλήρων είναι μεγαλύτερο από δύο μισών.  Όλοι αξίζουν τόσο να νιώσουν όσο και να εισπράξουν το συναίσθημα αυτό. 


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευεση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: psychologynow.gr

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!