Σε μια γωνίτσα του μυαλού μου, σχεδόν μόνιμα αχρησιμοποίητη, υπάρχει ένα κουτί… Το κουτί με τις αναμνήσεις! Μερικές φορές μου θυμίζει το κουτί της Πανδώρας, αφού κάθε φορά που ανοίγει, αυτά που περιέχει είναι ικανά να προσφέρουν μια «γλυκιά» αναστάτωση σε όλα τα κύτταρα του εγκεφάλου μου και να με ρίξουν σε καταστροφικό λήθαργο. Εξού και οι υπεράνθρωπες προσπάθειές μου, αυτό το κομμάτι να ανακαλείται  όσο το δυνατόν … λιγότερο!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Σ’ αυτό το κουτί έχουν καταχωρηθεί μερικές από τις πιο όμορφες αλλά και άσχημες στιγμές μου, τις οποίες αδυνατεί να πετάξει το μυαλό μου έξω από αυτό. Κάποιες φορές δεν είναι στο χέρι μας να διαλέξουμε, αν θα κρατήσουμε μόνο τις καλές ή μόνο τις κακές αναμνήσεις, μα όλες έχουν κάτι να μας διδάξουν. Συνήθως προσπαθούμε ασυναίσθητα να θάψουμε κάθε ανάμνηση που μας πληγώνει, κρατώντας μόνο τις ευχάριστες, αυτές που μας προσφέρουν νοσταλγία στη θύμησή τους! Αυτό που κάνει αυτές τις αναμνήσεις τόσο πολύτιμες είναι τα συναισθήματα που παραμένουν άθικτα κάθε φορά που έρχονται στο προσκήνιο.

psychologynow.gr

Αυτή την ικανότητα έχουν και τα ενθύμια!!! Αντικείμενα κάπου ξεχασμένα σε ένα κουτί στην ντουλάπα. Ευγνώμων να είσαι που έζησες τη στιγμή και πικρία που αποτελεί πλέον μια ανάμνηση. Κάθε φορά που έρχομαι αντιμέτωπη με αυτές ξεφεύγω σε μια άλλη διάσταση! Συνειδητοποιώ  πως όλα βρίσκονται σε μια αταξία και η υποταγή των συναισθημάτων μου μοιάζει με μαθηματικό γρίφο!

«Θα ξεχάσω» είπα και γέλασαν μέχρι και τα ενθύμια που έχω αμπαρωμένα!

Θυμώνω… Δεν μου αρέσει να χάνω τον έλεγχο! Η ακαταστασία των σκέψεων μου με έχει εξουθενώσει περισσότερο από τα ίδια μου τα συναισθήματα. Στην προσπάθεια να ξετυλίξω το κουβάρι επιλέγω λοιπόν την επιλεκτική μνήμη, αφότου έχω καταγράψει το μάθημα που πήρα στην λίστα «Μαθήματα ζωής»!

Επιλέγω να αποσυμφορήσω το κουτί με τις αναμνήσεις  και να γίνω πιο επιλεκτική με τις επόμενες που θα καταχωρήσω!

Επιλέγω λοιπόν το παρόν, γιατί μόνο έτσι θα δημιουργήσω το μέλλον που ονειρεύομαι!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: cms-assets.tutsplus.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
5
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!