Ο Δημήτρης προκλήθηκε να μεταφερθεί από την #sportybeez στην #lovebeez και να γράψει το θέμα «Τελικά τι αξίζει παραπάνω; Ένα χαρτί πανεπιστήμιο ή ο έρωτας;». Το θέμα του δόθηκε από έναν άλλο αρθρογράφο. Το ποιος τον προκάλεσε, θα το μάθεις στο τέλος αυτού του άρθρου! Τι λες, να του αλλάξουμε κατηγορία; Δείξε μας πατώντας ένα μελισσο-reaction μετά το άρθρο!

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Στην ζωή μας υπάρχουν δύο κύριες οπτικές γωνιές που μας οδηγούν στην λήψη αποφάσεων. Είτε θα ακολουθήσουμε το συναίσθημα είτε την λογική. Και στην προκειμένη περίπτωσή το δίπλωμα από την τριτοβάθμια εκπαίδευση τείνει στην σκοπιά της λογικής ενώ του έρωτα στην μεριά του συναισθήματος. Πάμε όμως να τα δούμε αναλυτικά για να δούμε ποιο θα επικρατήσει…

Ο έρωτας:

Αποτελεί το ομορφότερο συναίσθημα του κόσμου. Ερωτεύεσαι και ζεις σε άλλη διάσταση, απολαμβάνεις το καθετί, σε πιάνει αυτό το όμορφο γαργαλητό στην κοιλιά, τα βλέπεις όλα όμορφα. Είναι υπέροχο να έχεις ένα άνθρωπο στο πλάι σου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής να σε στηρίζει και να τον στηρίζεις, να πονάς και να πονά, να γελάς και να γελά. Κάνεις όνειρα μαζί του, να περάσετε όλη την ζωή σας μαζί να φτιάξετε οικογένεια. Γιατί αυτή άλλωστε είναι (μάλλον) η φυσιολογική εξέλιξη της ζωής. Τι γίνεται όμως αν δεν βρεις ποτέ τον άνθρωπο σου; Αποτελεί καταδικαστική εξέλιξη για ένα άτομο; Όχι βέβαια! Η ευτυχία της ζωής δεν βρίσκεται συγκεντρωμένη σε ένα πρόσωπο, αλλά είναι διάχυτη σε μικρές χαρές της ζωής. Ναι, όταν είσαι σε μια σχέση ίσως δημιουργείται αυτή η αίσθηση εξάρτησης σε ένα άτομο για εξασφάλιση της ευτυχίας, αλλά δεν αποτελεί την αποκλειστική πηγή του όμορφου αυτού συναισθήματος.

pexels.com

Το πτυχίο:

Πριν λίγες δεκαετίες η εξασφάλιση ενός πτυχίου από ένα ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα αποτελούσε μεγάλο πλεονέκτημα για επαγγελματική αποκατάσταση. Πλέον η συντριπτική πλειοψηφία των μαθητών επιλέγει να σπουδάσει με σκοπό μια καλή θέση εργασίας. Στις μέρες μας όμως, πολλοί πτυχιούχοι δεν βρίσκουν επάγγελμα συναφές με το πεδίο σπουδών τους. Αναγκάζονται να δουλέψουν σε άλλους κλάδους δουλειών συνήθως με χαμηλότερο μισθό και κατά κανόνα με λιγότερη ευχαρίστηση σε αυτό που κάνουν. Τα άτομα που επιλέγουν να αρχίσουν δουλειά μόνο με το απολυτήριο λυκείου είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης; Σε καμία περίπτωση. Μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να ακολουθήσουν το επάγγελμα που συνάδει με την κλίση τους, να συνεχίσουν την οικογενειακή επιχείρηση τους (αν έχουν) και πολλά άλλα.

cnn.com

Τελικά τι αξίζει;

Και αφού παραθέσαμε τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των δύο επιλογών ήρθε η ώρα να… ξεκαθαρίσουμε την θέση μας. Προσωπικά στην ζωή μου ακολουθώ πάντα μια πιο ρομαντική και συναισθηματική στάση. Έτσι, αν είχα ευκαιρία να επιλέξω είτε το πτυχίο είτε τον έρωτα, θα επέλεγα τον έρωτα.

Είναι το απόλυτο συναίσθημα που μπορεί να βιώσει κάποιος. Εξάλλου η πνευματική ευχαρίστηση που προσφέρει μια υγιής σχέση είναι πιο “γλυκιά” από την υλική ικανοποίηση που θα έχεις με μια καλή δουλεία. Και πάντα στην ζωή σας να κάνετε ό,τι λέει η καρδιά σας, και ας είναι λάθος. Γιατί αν πετύχει αυτό που αποφάσισες είσαι ο πιο ευτυχισμένος άνθρωπος καθώς ακολούθησες αυτό που σε κάνει χαρούμενο. Δεν σκεφτήκατε ποτέ πόσα προβλήματα ταλανίζουν τους πλούσιους ανθρώπους στην προσπάθεια τους να γίνουν πλουσιότεροι; Πόσοι διέγραψαν τον φαύλο κύκλο της κατάθλιψης, και ας τους θεωρούμε εμείς πετυχημένους, με ένα κάρο πτυχία; Γιατί η ουσία της ζωής βρίσκεται στις ηθικές και όχι στις υλικές απολαύσεις.

demilked.com

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: medicaldaily.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
31
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
2
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
8
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!