«Αυτός είναι ντροπαλός, άραγε θα καταφέρει να κάνει ποτέ του σχέση»;

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Πολλές φορές έχω ακούσει να το λένε αυτό. Γι’ αυτά τα άτομα είναι όντως μερικές φορές πιο δύσκολο να κάνουν μια σχέση, αλλά όχι αδύνατο. Το γεγονός ότι είναι ντροπαλά έχει ως συνέπεια να διστάζουν να εκφραστούν. Ξέρετε, δεν μπορούν να πουν αυτά που νιώθουν και ούτε να κάνουν το πρώτο βήμα.

thembihama.files.wordpress.com

Αιτίες ντροπαλότητας.

Αυτά τα άτομα συνήθως το έχουν στο χαρακτήρα τους να είναι ντροπαλά. Ίσως μεγάλωσαν μόνοι, χωρίς αδέλφια. Ίσως βίωσαν συναισθηματικές καταστάσεις που τους έκαναν να κλειστούν στον εαυτό τους και να γίνουν λιγάκι αντικοινωνικοί. Ίσως απλώς δεν έχουν αποκτήσει κώδικες επικοινωνίας με άλλους και η οικογένεια δεν στάθηκε αρωγός σ’ αυτό. Ίσως νιώθουν διαφορετικοί, ίσως πιο ώριμοι απ’ τους άλλους με αποτέλεσμα να επιλέγουν να κλείνονται στον εαυτό τους ή να ντρέπονται παραπάνω απ’ το κανονικό για να μην εκδηλωθούν. Πάντως, ειδικά όταν έρχονται τα πράγματα στα ερωτικά, η ντροπαλότητά τους ακουμπάει λέβελ 1000.

Δύσκολη η πρώτη κίνηση!

Είναι δύσκολο γι’ αυτούς να κάνουν κινήσεις για να δείξουν στο άλλο άτομο ότι τους αρέσει. Εάν το άλλο άτομο καταλάβει κάτι, τότε πολύ πιθανό να πάνε όλα καλά ή κάποιες φορές να ντραπούν περισσότερο και να μην μπορούν να το ελέγχουν επιλέγοντας τελικά τη φυγή.

s3-ap-southeast-1.amazonaws.com

Σε τι διαφέρουν οι σχέσεις ντροπαλών ατόμων;

Το θετικό της υπόθεσης είναι το μετά. Οι περισσότερες σχέσεις των ντροπαλών ανθρώπων, είναι ίσως πιο ώριμες και υπάρχει μια παραπάνω σταθερότητα από τις άλλες σχέσεις. Πολύ απλά το άλλο άτομο που θα το και θα τους ερωτευτεί, θα πρέπει να καταφέρει να ανακαλύψει με όμορφο τρόπο το συναισθηματικό τους κόσμο. Να καταφέρει να τους κάνει να ανοιχτούν, να εκφραστούν. Να εξερευνήσει το εσωτερικό τους κόσμο και να καταλάβει την αξία τους -όπως άλλωστε πρέπει να γίνεται σε κάθε σχέση-. 

Το ωραίο σ’ αυτές τις σχέσεις επομένως είναι ότι υπάρχει ένα μυστήριο ν’ ανακαλύψεις, ένα αίνιγμα να λύσεις που φυσικά θα σε κρατάει σε εγρήγορση διαρκώς, παρά να τ’ έχεις όλα στο πιάτο ή να έχεις σχέση με ένα έξω-καρδιά άτομο.

Τι πρέπει να κάνουν οι ντροπαλοί για να έχουν ελπίδες;

Υπάρχει λοιπόν ελπίδα αν βρείτε ανθρώπους που δεν θα σας κάνουν να ντρέπεστε που ντρέπεστε! Εάν δεν θεωρήσουν την ντροπαλότητά σας αιτία για να φύγουν. Φυσικά, για να μην τα ρίχνουμε μόνο στους άλλους, κάτι πρέπει να κάνετε κι εσείς. Για παράδειγμα, προσπαθήστε να συναντιέστε με άτομα που σας ενθαρρύνουν να είστε ο εαυτός σας και απομακρυνθείτε από τοξικούς. Επίσης, καλό θα είναι να τολμάτε να εκφράζετε απόψεις ή να δοκιμάζετε να συνομιλείτε με πολύ δικά σας άτομα για να βελτιώσετε έτσι και την επικοινωνία σας στο ερωτικό κομμάτι. Δεν είναι κακό να πείτε εν τέλει ότι ντρέπεστε! Ίσως ο άλλος το εκτιμήσει και παραπάνω!

drhurd.com

Το μόνο που ξέρω και  μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι όλοι είμαστε άνθρωποι, έχοντας όλοι μας συναισθήματα -ντροπαλοί ή μη-. Όλοι έχουμε δικαίωμα στον έρωτα και στην αγάπη. Όσα ελαττώματα και να έχει ο χαρακτήρας του καθενός, κάποια στιγμή αργά ή γρήγορα θα βρείτε το άλλο σας μισό. 

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: infjblog.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
13
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!