Σε αυτό το άρθρο ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα για τις σχέσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις γενικότερα, δημιουργούνται μεταξύ ανθρώπων, κυρίως λόγω της ανάγκης μας για αλληλεπίδραση και δημιουργίας δεσμών. Ωστόσο, υπάρχουν και άλλοι διάφοροι λόγοι, φανεροί και μη. Γι’ αυτό και η εξέλιξη αυτών των σχέσεων είναι διαφορετική κάθε φορά. 

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Όλες οι σχέσεις, είτε φιλικές είτε ερωτικές αρχίζουν με την γνωριμία δύο ανθρώπων και την προσπάθεια τους να επικοινωνήσουν. Τις πλείστες φορές, δύο άτομα επιλέγουν να συνάψουν σχέση όταν νιώσουν ότι «ταιριάζουν» και «επικοινωνούν» με το άλλο άτομο για την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. (Μην ξεχνάμε οι ανάγκες και οι απόψεις μας αλλάζουν συνεχώς). Τι εννοώ λέγοντας ότι «Επικοινωνούν»; Εννοώ ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι θέλουν παρόμοια πράγματα, έχουν παρόμοιες ανάγκες και συμμερίζονται τις ίδιες απόψεις. Έτσι, αρχίζουν κάτι όμορφο και πορεύονται αναλόγως. Φυσικά μην ξεχνάμε, ότι χρειάζεται αρκετή προσπάθεια και «δουλειά» μεταξύ των ατόμων για να διατηρηθεί αυτή η σχέση. (Σας έδωσα αρκετές ιδέες για την διατήρηση των σχέσεων σε προηγούμενα άρθρα )

Όμως, όπως ανάφερα στην αρχή υπάρχουν και άλλοι λόγοι δημιουργίας σχέσεων. Λόγοι διαφορετικοί, λόγοι κρυφοί, οι οποίοι δεν είναι τόσο αγνοί. Συνήθως, το ένα εκ των δύο ατόμων, επιδιώκει μια σχέση για να καλύψει δικές του ανασφάλειες. Για να επωφεληθεί και να χρησιμοποιήσει το άλλο άτομο ώστε να ανελιχθεί είτε επαγγελματικά είτε προσωπικά. Κάποιες φορές ακόμα και το ίδιο το άτομο δεν μπορεί να διαχωρίσει και να αντιληφθεί ότι χρησιμοποιεί τον σύντροφο ή το φίλο του.

Αυτές οι σχέσεις είναι τοξικές και αποδιοργανώνουν τους ανθρώπους. Τους καταστρέφουν αργά και βασανιστικά χωρίς οι ίδιοι να το αντιλαμβάνονται. Συνήθως, σε αυτές τις σχέσεις ο «θύτης» χρησιμοποιεί το άλλο άτομο, το μειώνει και το στρεσάρει. Του ζητά συνεχώς πράγματα, πράξεις και συναισθήματα χωρίς να του τα ανταποδίδει. Κάποιες φορές δεν του δίνει σημασία ή του κάνει σκηνές ζήλειας ώστε να το χειραγώγηση.  Αν δεν τα καταφέρει με αυτόν τον τρόπο, περνά σε άλλες πρακτικές όπως να υποτιμά και να μειώνει το άτομο. Το κάνει να νιώθει ανίκανο και δεν το αφήνει να πάρει αποφάσεις.

medium.com, marriage.com

Εσύ που τα διαβάζεις όλα αυτά πως νιώθεις; ΆΣΧΗΜΑ, έτσι δεν είναι;

Τότε, σταμάτα να είσαι σε αυτή τη σχέση, ΣΤΑΜΑΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ ΣΕ ΜΕΙΩΝΕΙ!  Έχεις τον δικό σου χαρακτήρα, τα δικά σου όνειρα και κανείς δεν μπορεί να σου τα στερήσει!  Οι σχέσεις δεν είναι πάντα ωραίες, δεν είναι εύκολες και πάνω απ’ όλα δεν είναι όλες φτιαγμένες από αγάπη. Να το θυμάσαι!. Δεν σε αγαπά αυτός που σε μειώνει και σε υποτιμά. Είσαι δυνατός άνθρωπος και μπορεί να ζήσεις και χωρίς αυτόν. Δεν χρειάζεσαι κανέναν για να νιώθεις ολοκληρωμένος. Είσαι ελεύθερο ον και μπορείς να επιλέξεις την ευτυχία σου. Επιβάλλεται να τα βρεις με τον εαυτό σου και να μην αφήνεις κανέναν να σε μειώνει.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: istockphoto.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
6
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!