Δεν θα σε ρωτήσω αν σου συμβαίνει, γιατί είμαι σίγουρη πως ναι, αλλά πόσο συχνά σου λένε ότι έχεις λάθος, σου δίνουν συμβουλές για το πως πρέπει να διαχειριστείς τη σχέση σου ή τους φίλους σου. Πόσες φορές σε έκαναν να αισθανθείς λίγος ή και επέτρεψες να σου υποδείξει ο άλλος τι να κάνεις, πώς να ζήσεις;

Οι άνθρωποι το έχουμε στο αίμα μας να κρίνουμε και να υποδεικνύουμε στον άλλον πώς να ζήσει την ζωή του.

Στην προσπάθεια μας να καλύψουμε τα δικά μας κενά έχουμε μάθει να παρεμβαίνουμε στις ζωές των άλλων και να τους βρίσκουμε λάθη σε ό,τι κάνουν.  Σε αυτή την παρεμβολή όμως, έχεις και εσύ μερίδιο ευθύνης και μη σου πω το πιο μεγάλο.

Και ξέρεις γιατί; Γιατί τα όρια παραβιάζονται, είτε γιατί δεν έχουν τεθεί ξεκάθαρα, είτε γιατί δεν τέθηκαν καθόλου. Έκφρασε αυτό που σε ενοχλεί και ότι δεν θέλεις την άποψη ή το σχόλιο του τρίτου. Χρησιμοποίησε το χαμόγελο σου, την ηρεμία και φυσικά την ανωτερότητα σου και πες αυτό που σε ενοχλεί. Με ευγένεια αλλά και με μια αυστηρότητα στο βλέμμα σου κάνε σαφές στον άλλο ότι δεν ανέχεσαι κανείς και για τίποτα να παραβιάσει τα όρια σου και να σου μιλάει όπως δεν σου αξίζει.

Εσύ θα μιλούσες ποτέ άσχημα και ντροπιαστικά στον εαυτό σου; Όχι!

Άρα κανείς δεν έχει αυτό το δικαίωμα να το πράξει και εσύ έχεις την αμέριστη υποχρέωση προς τον εαυτό σου να μην αφήσεις κανένα να το πράξει.

Ακόμα και αν μιλήσεις ξεκάθαρα και συνεχίζει να μην αλλάζει η συμπεριφορά του άλλου για σένα, τότε σημαίνει πως έφτασε η στιγμή να πάρεις τα μπογαλάκια σου και να τραβήξεις σε άλλη παραλία. Είναι η στιγμή που θα πρέπει να αξιολογήσεις τη σχέση και το πόσο σημαντική αποτελεί για σένα να υπάρχει στην ζωή σου.  Άραγε να είναι ουσιαστική και θετική ή τοξική; Είναι μια σχέση που υποδεικνύοντας σου τα λάθη σου σε κάνει καλύτερο άνθρωπο ή με το να σε κριτικάρει σε κάνει να νιώθεις σαν μυρμηγκάκι;

Μην αφήσεις την ρουτίνα και την έλλειψη χρόνου να σε κατακεραυνώσουν  προσπερνώντας πράξεις και λόγια που σε πληγώνουν λέγοντας «ας το να το πάρει το ποτάμι» . Γιατί μαζί με αυτό το «άστο το ποτάμι» παίρνει και σένα μαζί. Σε αλλάζει, σε κάνει ευάλωτο και νευρικό κάποιες φορές γιατί νιώθεις την αδικία να πνίγει τα σωθικά σου.  Είναι πολλές εκείνες οι φορές που τα συμφέροντα μας, μας κάνουν να λειτουργούμε σαν τυφλοπόντικες άλλα πρέπει να καταλάβεις πως όσο και αν εσύ προσπαθείς να το παίζεις άνετος και να μην λαμβάνεις υπόψη συμπεριφορές που σε πληγώνουν καταλήγεις να δημιουργάς ένα παθητικό επιθετικό τυφλοπόντικα με πληγωμένη καρδιά και αυτοεκτίμηση που αναπόφευκτα θα εκραγεί κάποια στιγμή και θα χάσει κάθε δίκαιο που μέχρι χθες είχε.

 Μην αφήσεις κανένα να σε κάνει να νιώθεις λίγος και αδύναμος. Κτίσε τοίχους προστασίας και δυνατή ταυτότητα και προστάτεψε τον εαυτό σου από τους κομπλεξικούς και μίζερους ανθρώπους που σε περιβάλλουν.  Είσαι αυτός που είσαι και δεν χρειάζεσαι επιβεβαίωση από κανένα. Έχεις ευθύνη προς τον εαυτό σου να τον προστατέψεις, να τον υπερασπιστείς , να τον έχεις ως προτεραιότητα σου! Έχεις ευθύνη εσένα.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
2
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!