Ωραίος ο έρωτας , η αγάπη , οι σχέσεις και οι πεταλούδες στο στομάχι αλλά ας πάμε και λίγο σε κάτι που παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο για να προκύψουν όλα τα προηγούμενα: η μυρωδιά  του συντρόφου μας. Λες να επηρεάζει μια σχέση το άρωμα του σώματος του ανθρώπου που έχουμε διπλά μας;

Παλιά λέγανε πως για να είναι κάποιος άντρας πρέπει να μυρίζει αντρίλλα αλλιώς να μυρίζει ιδρωτίλλα όπως λέμε και στα κοινώς κυπριακά.  Και από την άλλη για μια γυναίκα ισχύει το ακριβώς αντίθετο και αυτονόητο.. ότι η γυναίκα πρέπει να μοσχομυρίζει. Να μυρίζει φρεσκάδα, αρώματα και μέσα από αυτά να γίνεται ακόμα πιο ποθητή και σαγηνευτική.  

Πέραν της πλάκας όμως ..

Έρευνες λένε πως η οσμή παίζει σημαντικό ρόλο σε μια σχέση και πως αυτή δεν σε ξεγελάει ποτέ.

Γνωρίζοντας κάποιο άτομο τα μάτια μας είναι αυτά που επιλέγουν και έχουν καθοριστικό ρόλο για να γνωριστούν και να έρθουν κοντά δύο άνθρωποι.  Με τα μάτια επικοινωνούμε, εκφραζόμαστε, ερωτευόμαστε , αγαπάμε.  Εκφράζουμε το πώς νιώθουμε. Από αυτά αρχίζει η οποιαδήποτε σχέση αλλά δεν είναι αυτά που την καθορίζουν  και θα την κάνουν να αντέξει στο χρόνο.

Όταν η απόσταση ξεκινάει να γίνεται αμεσότητα τότε στο παιχνίδι εισέρχεται η χημεία του σώματος με βασικό πρωταγωνιστή…. τη μύτη μας.

Ναι καλά διαβάσετε την μύτη μας! Η οσμή είναι αυτή που ξεκινάει το δικό της παιχνίδι για να αποφασίσει τελικά αν αυτός ο άνθρωπος είναι της αρεσκείας μας ή όχι .

Η μυρωδιά που αποπνέει το σώμα του άλλου είναι το μυστικό και ταυτόχρονα η παγίδα που θα σε κάνει είτε να τον ποθείς πιο πολύ είτε να σε ξενερώσει.  Μερικές μυρωδιές δεν είναι μονάχα ευχάριστες, άλλα μπορεί να σου αυξήσουν και την λίμπιντο σου, άλλες πάλι είναι τόσο απωθητικές που θα σε κάνουν να αποφύγεις τον άλλο, όπως ο διάβολος το λιβάνι…

Το μυστικό βρίσκεται στο πως εσύ ο ίδιος επιθυμείς να σε βλέπουν , κατακρίβεια… να σε μυρίζονται οι γύρω σου! Αν προτιμάς να λένε με το που σε βλέπουν «καλώς τον μοσχομυρισμένο» ή αν προτιμάς να εύχονται να μην καθίσεις δίπλα τους γιατί δεν αντέχουν την μυρωδιά σου. Βέβαια εδώ ας κρατήσουμε και λιγάκι τα προσχήματα! Δεν είναι καθόλου ωραίο η γυναικά να «συναγωνίζεται» με τον σύντροφο της ποιος από τους δυο θα βάλει τις πιο ακριβές κρέμες και με πόσο δίκτυ προστασίας , και θα είναι με κολλαγόνο ή όχι. Ναι να φροντίζεις τον εαυτό σου αλλά παν μέτρο άριστο που λέγανε και οι παλιοί. Η γυναίκα οφείλει να είναι θηλυπρεπής και ο άντρας ναι, να μυρίζει, χωρίς όμως υπερβολές!

Και φυσικά μην ξεχάσεις το πιο σημαντικό. Να μην επαναπαυθείς.

Και τι εννοώ; Όταν η γυναίκα αλλά και ο άντρας παύουν να είναι σύντροφοι κα γίνονται σύζυγοι θεωρώντας πως έχουν δέσει το γαϊδουράκι τους και ξεκινούν να αφήνονται και να μην τους νοιάζει η εμφάνιση τους, η κακή μυρωδιά που θα τους προκαλέσει κακό! Με άλλα λόγια αν βρωμάνε, χάνουν το παιχνίδι και σταματάνε να είναι ελκυστικοί για τον δίπλα τους.  Ναι η ρουτίνα, τα άγχη και υποχρεώσεις της καθημερινότητας σε πιέζουν αλλά πρέπει πάντα να βρίσκεις χρόνο να περιποιείσαι εσένα, όχι μόνο για το άτομο που έχεις δίπλα σου αλλά και ως δική σου ανάγκη!

Προσπάθησε να κρατάς σε εγρήγορση τις αισθήσεις, και ειδικά της όσφρησης γιατί έχει να σου προσφέρει πολλά και μαγικά που ίσως το μυαλούδακι σου να μην τα φαντάζεται..

Καλή μυρωδιά ισούται με άπειρα θετικά, ενώ μια κακή μυρωδιά εκτός από δυσωδία, μπορεί να σου προκαλέσει πολύ μεγαλύτερα προβλήματα απ’ ότι φαντάζεσαι.

Αποσμητικό πήραμε;

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
0
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
2
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
5
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!