Χώρισες.. Και τώρα τι γίνεται? Παίζεις στο μυαλό σου τις ίδιες σκηνές ξανά και ξανά και προσπαθείς να βρεις που πήγε λάθος? Ψάχνεις, ξανά ψάχνεις όλα σου φαίνονται τόσο παράλογα και το μυαλουδάκι σου αδυνατεί να κατανοήσει πως βρέθηκες εδώ που είσαι τώρα, χωρίς εκείνον που μέχρι χθες κάνατε σχέδια για το κοινό μέλλον σας. Δίνεις στον εαυτό σου χρόνο να επεξεργαστεί τα καινούρια δεδομένα, να κλείσει τις ανοιχτές πληγές που υπάρχουν και εν τέλει να προχωρήσει παρακάτω..

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Πόσος χρόνος όμως είναι αρκετός για να διαγράψεις έναν άνθρωπο από τις σκέψεις σου?

Και αν περάσει αυτός ο χρόνος , ο κοινωνικά αποδεκτός, και εσύ είσαι ακόμα κολλημένος στα παλιά τότε τι κάνεις?

Το δύσκολο κομμάτι σε ένα χωρισμό, εκτός του ότι χάνεις κάποιον που μοιράστηκες στιγμές και σκέψεις σου μαζί του, είναι το γεγονός ότι τώρα πρέπει να μάθεις στον εαυτό σου να ζει ξανά μόνος από την αρχή. Πρέπει εκεί που σκεφτόσουν ‘εμείς’ τώρα να επανέλθεις στο ‘εγώ’.  Θα σου πάρει αρκετό χρόνο να ξεθωριάσουν οι συνήθειες που είχες αποκτήσει μαζί του. Να μιλάς μαζί του καθημερινά για τις πιο μικρές λεπτομέρειες, να βγαίνετε , να τσακώνεστε , να τα βρίσκετε. Όλα συνήθειες ήταν, γλυκές συνήθειες που τώρα καλείσαι να τις θάψεις μέσα σου βαθιά.

Πιάνεις τον εαυτό σου μετά από μήνες να σκέφτεται ξανά τον άλλο και εκνευρίζεσαι τόσο πολύ γιατί  εκεί που πίστευες ότι έχεις προχωρήσει αρκετά βήματα μπροστά συνειδητοποιείς ότι ακόμα βρίσκεσαι στην μεταβατική περίοδο του χωρισμού. Βρίζεις θεούς και δαίμονες και σκέφτεσαι τι άλλο πρέπει να κάνεις διαφορετικό? Ίσως να υπάρχει κάποια καινούρια μέθοδος απαλλαγής σκέψεων από το συνειδητό κομμάτι του μυαλού (ίσως και από το ασυνείδητο). Σκέφτεσαι ότι θα πλήρωνες όσο όσο κάποιον για να σε απαλλάξει από αυτό το μαρτύριο. Αυτό σε κάνει να θυμώνεις ακόμα πιο πολύ με τον εαυτό σου που έφτασες στο σημείο να θεωρείς έστω και την σκέψη αυτού που κάποτε αγαπούσες , μαρτύριο.

Αναθεωρείς. Αναθεωρείς όλες τις αποφάσεις και τις επιλογές που έχεις κάνει ως τώρα λες και αυτό θα σε βοηθήσει, αν ξεκινήσεις από το μηδέν. Ίσως αρχικά να νομίζεις ότι σε βοηθά κάπως αλλά στην πορεία θα ανακαλύψεις ότι ουσιαστικά δεν έχει κανένα νόημα να αλλάξεις εντελώς τον εαυτό σου (οι επιλογές μας είμαστε εμείς) για να καταφέρεις να ξεπεράσεις κάποιον. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να δώσεις χρόνο. Ο χρόνος ο καλύτερος σου σύμμαχος.

 Μαζί με τον χρόνο μεγαλώνεις και εσύ. Γυρνάς πίσω και βλέπεις ότι έχεις δώσει χρόνια στον εαυτό σου χωρίς αποτέλεσμα.

Ίσως τώρα να μην τον σκέφτεσαι τόσο πολύ ή τόσο συχνά, αλλά ακόμη τον σκέφτεσαι. Δεν έχει ξεφύγει από την σκέψη σου στιγμή. Δεν κατάφερες να απεγκλωβιστείς, είσαι ακόμη δέσμιος. Θα περάσει αρκετός καιρός ακόμα μέχρι να καταλάβεις τι έγινε. Ίσως να περάσουν και άνθρωποι που άξιζαν από εσένα λίγη προσοχή αλλά εσύ ήσουν τόσο απασχολημένος στο παρελθόν σου που δεν έδειξες κανένα ενδιαφέρον. Ίσως και να έδειξες αλλά όχι τόσο όσο έπρεπε. Και δεν έμεινε κανείς.

Όταν επιτέλους βγεις από τον λαβύρινθο για μία στιγμή, θα καταλάβεις ότι χαράμισες την ζωή σου όλη βυθισμένος στις σκέψεις για κάποιον που πλέον δεν βρίσκεται κοντά σου. Θα αναρωτηθείς ποιος είσαι, που βρίσκεσαι , που πήγαν όλοι… Και μετά θα επιστρέψεις πίσω στις σκέψεις σου γιατί ξέρεις ότι χρειάζεσαι ακόμη χρόνο..Και ίσως αν είχες και όλο τον χρόνο του κόσμου να μην σου είναι ποτέ αρκετός…

Υστερόγραφο: Μην χαθείς ποτέ για κανέναν!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
3
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!