Απ’ την αρχή της ζωής μας, όταν ήμασταν ακόμη στην κοιλιά της μητέρας μας, δεν υπήρξαμε ποτέ μόνοι. Μεγαλώνοντας αναζητούσαμε και προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε σχέσεις. Είτε φιλικές είτε συντροφικές.

Αυτό που δεν μάθαμε όμως είναι αν η μοναξιά είναι καλύτερη από το να βρίσκεσαι σε μια σχέση, η οποία σε κάνει να νιώθεις μόνη.  Που αντί να σου δημιουργεί το αίσθημα της πληρότητας και της ολοκλήρωσης, σου γιγαντώνει το δαίμονα της ανασφάλειας .

Θεωρείς πως η μοναξιά και η σχέση δεν συμπορεύονται μαζί; Κι όμως συμπορεύονται και είναι τόσος ύπουλες όταν συνυπάρχουν …

Κάθισες να σκεφτείς πόσες φορές βρέθηκες σε μια σχέση η οποία δεν σε γεμίζει, δεν σε κάνει να αισθάνεσαι πλήρης; Και πόσες φορές έμενες εκεί γιατί ήλπιζες πως οι καταστάσεις μπορούν να αλλάξουν αλλά ίσως και γιατί φοβόσουν να μείνεις μόνη; Δεν σε αδικώ, δεν είναι εύκολο, πόσο μάλλον όταν μέσα σου δημιούργησες την εικόνα πως αυτός είναι ο άνθρωπος σου και επένδυσες στη σχέση σας. Αλλά μια «σχεδόν σχέση» δεν είναι σχέση και δεν αρμόζει σε κανένα άνθρωπο.

Η σχέση είναι ολοκλήρωση. Να μοιράζεσαι στιγμές. Να μπορείς να εξωτερικεύεις τη χαρά σου και αυτός να στην διπλασιάζει. Να μπορείς να μοιράζεσαι την στεναχώρια σου, τον πόνο σου και αυτός να τον απαλύνει, να τα γιατρεύει.

Εσύ τα έζησες αυτά; Έζησες την ευτυχία και αν ναι για πόσο κράτησε; Γι’ αυτές τις λίγες στιγμές που σε ξεγελάνε και λες «θα έρθουν και καλύτερες μέρες»… και τελικά δεν έρχονται ποτέ. Και δεν έρχονται γιατί εσύ δημιούργησες τη δική σου ψευδαίσθηση, το δικό σου παραμύθι ότι αυτός είναι ο άνθρωπος σου, ότι μαζί του θα είσαι ευτυχισμένη.

Προτίμησες αυτή την ψευδαίσθηση γιατί φοβήθηκες να αντιμετωπίσεις το να είσαι μόνη, φοβήθηκες να αντιμετωπίσεις τη μοναξιά σου. Φοβήθηκες να είσαι η μόνη σε μια παρέα με ζευγάρια. Όμως ξεγελάστηκες. Δεν υπολόγισες πως η μοναξιά που κρύβεται πίσω από μια σχέση είναι πολύ πιο επίπονη απ’ αυτή που επιλέγεις εσύ να ζήσεις.

Τι να κάνεις μια σχέση στην οποία ο άνθρωπός σου δεν έχει ποτέ χρόνο για σένα και έρχεσαι πάντα δεύτερη και τρίτη.

Τι να κάνεις ένα άνθρωπο όταν εσύ του μιλάς για τους δαίμονες σου, για τις φοβίες και τις ανασφάλειες σου και αυτός είναι ψυχικά απών; Όταν αγαπάς τον άνθρωπο σου τον θέλεις ολοκληρωτικά και απόλυτα. Θέλεις την παρουσία του, δίνεις το χρόνο σου, το μυαλό σου, τα πάντα σου. Θέλεις να μοιράζεσαι στιγμές , μικρές ή μεγάλες , σημαντικές ή ασήμαντες που θα σας φέρνουν ένα βήμα πιο κοντά κάθε φορά. Που θα μετατρέπουν την σχέση σας σε πιο ουσιαστική και πιο ώριμη.

Η προτεραιότητα του άλλου πρέπει να είσαι και όχι η επιλογή και το βόλεμα του.  

Γι’ αυτό σήκω, βρες τη δύναμη που έχεις κρυμμένη μέσα σου και δώσε τέλος σε ό,τι σε κάνει να νιώθεις μόνη και αδειάζει την ψυχή σου.  Αγάπησε τον εαυτό σου και μην τον αναλώνεις σε σχέσεις και σε ανθρώπους που δεν σε πάνε μπροστά, που δε γεμίζουν τα κενά σου.  Τόλμησε να ζήσεις την μοναξιά, αυτή που θα επιλέξεις εσύ και όχι κάποιος άλλος για σένα. Και τότε, θα είσαι έτοιμη γεμάτη αυτοπεποίθηση και πίστη για σένα για να μπορέσεις να επιλέξεις αυτό τον ένα που θα σε θέλει και θα είναι εκεί για σένα. Που δεν θα είσαι απλά ένα διακοσμητικό στοιχεία στη ζωή του, αλλά θα είσαι η ίδια η του η ζωή.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
4
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!