Αλήθεια εσείς τι πιστεύετε, κρατάνε;

Εντάξει, όλοι ξέρουμε την περίπτωση που είχαν σχέση από το Λύκειο… μη σου πω και απ’ το Γυμνάσιο. Κι όταν τους κοίταζες έλεγες πω, πω αυτοί σίγουρα θα μείνουν για πάντα μαζί. Όταν όμως αρχίζει ένα μεγαλύτερο κεφάλαιο στην ζωή τους, τι γίνεται; Αυτές οι μαθητικές ιστορίες, έχουν ημερομηνία λήξης;

Όταν λοιπόν μπει με το καλό πια το καλοκαίρι, μετά από μια περίοδο πολλών ωρών διαβάσματος και άλυτων ολοκληρωμάτων, βρίσκεσαι πλέον στην θέση να χαλαρώσεις, να ασχοληθείς επιτέλους με τον εαυτό σου και το ταίρι σου.

Τότε αρχίζεις πλέον να συνειδητοποιείς ότι θα γίνει μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή σου: αν είσαι αγόρι θα πας φαντάρος κι αν είσαι κορίτσι πιθανότατα για σπουδές.

Σ’ αυτό το βήμα ένα είναι το κοινό.

Ότι φεύγεις μόνος. Ούτε  οικογένεια, ούτε οι φίλοι, ούτε αμόρε. Ξέρεις λοιπόν όταν φτάσει αυτή η στιγμή, πως απλά δε θα κρατήσει και ότι η σχέση σου δεν θα αντέξει αυτή τη δοκιμασία, οπόταν το μόνο που μένει είναι μια μεγάλη κουβέντα χωρίς εντάσεις. Να το τελειώσεις όσο όμορφα είχε αρχίσει.

Υπάρχει και η περίπτωση να προσπαθείς και να παλεύεις αυτή την αλλαγή αλλά να μην πετυχαίνει. Σε αυτή την κατηγορία είσαι εσύ που το αφήνεις στο φλου για να δεις πως θα εξελιχθεί, επειδή πραγματικά πιστεύεις πως θα τα καταφέρεις στην απόσταση, αλλά …. «όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια ο Θεός γελάει». Σε αυτήν την περίπτωση, εν τέλει χωρίζεις και γίνεται ακόμη πιο άβολα όταν ξανασυναντηθείτε μαζί. Εκεί οι κλεφτές ματιές όλο υπονοούμενα δίνουν και παίρνουν!

Ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις των εξαιρέσεων. Μην τους ρωτήσεις πως τα καταφέρνουν, ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν.

Σ’ αυτή την κατηγορία ανήκεις εσύ που φτιάχτηκες για τον άλλο. Εσείς μάλλον που γεννηθήκατε για να είστε ένα, μαζί. Η τύχη σε ευνοεί γιατί έχεις βρει λαχείο, πολύ πιο νωρίς απ’ ότι οι υπόλοιποι. Σε σενα, ας ευχηθούμε λοιπόν:  Καλές παντρειές!!!

Το να προσπαθείς και να παλεύεις για μια σχέση εξ αποστάσεως δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι περισσότερες σχέσεις διαλύονται γιατί το ζευγάρι έχει ήδη μια βάση από πριν για το πως είναι η σχέση του, οπόταν αν φύγει ο ένας από τους δυο, αυτές οι βάσεις πρέπει να αναθεωρηθούν και να μπουν καινούργιες σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, πράγμα που πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται ή απλά δεν μπορούν να το κάνουν.

Το σίγουρο είναι πως «ό,τι γίνεται, γίνεται για καλό».

Δεν υπάρχει λοιπόν λόγος να αναρωτιέσαι αν κρατάνε οι μαθητικοί έρωτες. Πολύ απλά δεν είναι μια συνταγή επιτυχίας, την εφαρμόζουμε και τέλος! Είναι αγώνας, κι αν οι δύο πλευρές δώσουν τις μάχες, τότε παρακρατάνε.

Αν είσαι λοιπόν μαθητής, ζήσε απλά τον έρωτα και άσε αυτές τις σκέψεις γι’ αργότερα. Ίσως είναι κάτι που δεν πρόκειται να ζήσεις ποτέ ξανά και ίσως αξίζει τον κόπο να το απολαύσεις στο έπακρο του!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
36
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
2
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!