Πονάει να είσαι μονός σε αυτή τη ζωή.

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

Πονάει γιατί μαθαίνεις μόνος.

Πονάει γιατί πεθαίνεις μόνος.

Σου θυμίζει την ίδια σου την θνησιμότητα. Ότι δεν είσαι εδώ για πάντα και ότι κάποτε δεν θα είσαι κάτι, πάρα ένα όνομα. Αλλά πονάει και γιατί δεν  έχεις κάποιο να πέσεις στην αγκαλιά του μετά από μια κουραστική μέρα. Πονάει να κτυπάς το στήθος σου στο άδειο στρώμα του κρεβατιού. Είναι μαλακό αλλά νιώθεις να πέφτεις πάνω σε πέτρα. Οι νύκτες μοιάζουν τρομακτικές τρομακτικό, ενώ δεν πρέπει να είναι.

Οι νύκτες και το σκοτάδι κάνουν καλό στον άνθρωπο. Στο σκοτάδι όλοι είναι πιο αληθινοί. Δεν φορά κανείς μάσκα. Δεν μπορείς να κρύψεις τα λόγια σου ή την αναπνοή σου στο σκοτάδι. Αλλά μέσα σε όλη αυτή την αλήθεια, πονάς. Γιατί είσαι μόνος, και το να ζεις μόνος είναι μια κατάρα. Να μην έχεις χείλη να χαμογελούν όταν σε βλέπουν. Χέρια να σχηματίζουν μια αγκαλιά μόνο για σένα. Να μην έχεις κάποιο να σε περιμένει στο σπίτι. Και όταν ξαπλώνεις το βράδυ, να νιώθεις ένα κρύο, να σου διαπερνά την ύπαρξη. Κάθε μέρα για σένα, να είναι συννεφιά. Αυτό πονάει…

Υπάρχουν πολλές μοναχές ψυχές εκεί έξω. Πολλά κρύα σπίτια. Πολλές καρδιές που πάγωσαν, πολλά κόκκινα μάτια. Αλλά αν έχουν χάσει τη ζεστασιά και το χαμόγελό τους, δεν έχουν χάσει την ελπίδα, ότι κάποια μέρα θα νιώσουν τη ζεστασιά στη καρδιά, στα χείλη και στη ζωή. Βάλε φωτιά στην καρδιά σου και μοίρασε τη ζεστασιά στη ζωή κάποιου άλλου. Αν προσπαθήσουν να σου σβήσουν τη φωτιά, κάψε τους μαζί με την παλιά σου ζωή. Γιατί τίποτα δεν σε σταματά. Περπάτα με το στήθος ψηλά. Αν ξανανιώσεις ποτέ μόνος ,απλά κοίτα για το φως στο σκοτάδι. Το μόνο που σε σταματά είναι το να ψάξεις.

Κάνε κάθε μέρα μια αυγή και ένα ηλιοβασίλεμα. Γιατί για κάποιο θα είσαι ο ήλιος της ζωής. Σε αφήνω. Όσα είχα να πω στα είπα. Μακάρι να μην νιώσεις ποτέ τον αέρα της μοναξιάς, πάρα την ζέστη της αγάπης.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: content.artofmanliness.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
10
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
4
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!