Οι ανθρώπινες σχέσεις και συμπεριφορές ειλικρινά με συναρπάζουν, άσχετα εάν συμφωνώ ή διαφωνώ πολλές φορές. Είναι στιγμές όμως που δεν μπορώ ειλικρινά να καταλάβω τον τρόπο σκέψης τους. Δεν αντιλαμβάνομαι την οπτική τους. Μια επιλογή λοιπόν που δεν μπορεί να χωρέσει, το μικρό ίσως μυαλουδάκι μου, είναι το πώς οι άνθρωποι ανέχονται να είναι η δεύτερη επιλογή. Να σας το αναλύσω.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Παρατηρώντας καθημερινά τους ανθρώπους, μετά λύπης μου ανακαλύπτω πως γύρω μας υπάρχουν όλο και περισσότερα ερωτικά τρίγωνα. Δεν θα σας αναλύσω το πώς, τι και γιατί, από που πηγάζει όλη αυτή η συμπεριφορά, γιατί είναι από μονό του ένα ολόκληρο κεφάλαιο. Θα παραθέσω την απορία μου για το τρίτο πρόσωπο. Τον άνθρωπο όπου είναι προσθήκη σε μια σχέση. Φυσικά και δε θα κάνουμε λαϊκό δικαστήριο, ο κάθε ένας από εμάς είναι ελεύθερος να πράττει ανάλογα με τα πιστεύω και την ηθική του.

Εκείνο που δεν μπορώ να αντιληφθώ είναι η ψυχοσύνθεσή τους. Πώς μπορούν να μοιράζονται έναν άνθρωπο;  Πώς μπορούν να είναι καλά και ήρεμοι όταν γνωρίζουν πως είναι η δεύτερη επιλογή; Πώς γίνεται να κοιμούνται ήσυχοι τα βράδια ξέροντας πως ο άνθρωπος  τους –ο θεός να τον κάνει- κοιμάται δίπλα σε έναν άλλο  άνθρωπο; Και ξέρω πολύ καλά πως πολλοί θα πουν πως είναι πέρα από τις δυνάμεις τους, πως είναι τρελά ερωτευμένοι και άλλα τέτοια κοινά και γλυκανάλατα που ειλικρινά σιχαίνομαι. Μα καλά, πάνω από τι δυνάμεις τους να βάλουν πάνω από όλα την αξιοπρέπεια τους; Αλήθεια;

Μπορεί να ακούγομαι σκληρή και απόλυτη, μα έτσι ακριβώς είμαι. Όπως θα μιλούσα σε μια φίλη μου, έτσι ακριβώς τα λέω και σε εσάς. Ωμά και τετράγωνα. Με συγχωρείτε αλλά από εμένα είναι όχι. Το να υποβιβάζω το «είναι» μου και την αξιοπρέπεια μου ως άνθρωπο, δε με κάνει ερωτευμένη, με κάνει έναν άνθρωπο με έλλειψη αυτοεκτίμησης. Με κάνει έναν άνθρωπο που θα πρέπει να βρω πρώτα από όλα ποια είμαι και από πού πηγάζει η συμπεριφορά μου. Γιατί βάζω αυτοβούλως τον εαυτό μου στο νούμερο δύο.

Να μην είστε η δεύτερη επιλογή για κανέναν και για τίποτα. Να είστε πάντοτε η πρώτη, μονάχα η πρώτη. Να βρείτε τον άνθρωπο που θα σας βάζει πάνω από όλους και από όλα. Τον άνθρωπο που θα κάνει την υπέρβαση για εσάς, τώρα, σήμερα και δεν θα βρίσκει δικαιολογίες για να κερδίσει χρόνο. Να θυμάστε, αυτός που μας θέλει και μας αγαπάει μας, βάζει ως προτεραιότητα του. Όλα τα υπόλοιπα τα ακούω ως φθηνές δικαιολογίες και σαν θόρυβο στα αυτιά μου.


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευεση του άρθρου χωρίς την συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: newsitamea.gr

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
1
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!