«Σχέση». Εύκολη λέξη να την πεις δύσκολη όμως στην πράξη…

Όλοι μας ονειρευόμαστε να βρισκόμαστε σε μια επιτυχημένη σχέση.  Σε μια σχέση η οποία θα μας κάνει να νιώθουμε πλήρεις και ευτυχισμένους. Τι γίνεται όμως όταν με την πάροδο του χρόνου, αυτή η σχέση που μέχρι χθες μας έκανε να ονειρευόμαστε και να είμαστε ευτυχισμένοι, ξεκινά να μετατρέπεται σε χάσιμο χρόνου; Άραγε μένεις ή γυρίζεις εύκολα σελίδα;

Αρχικά όλα μοιάζουν όμορφα. Πιστεύεις πως βρήκες το κατάλληλο άτομο για να περάσεις το υπόλοιπο της ζωής σου και πως τώρα έχεις κλειδώσει για τα καλά την ευτυχία σου. Λίγο η ρουτίνα, λίγο το βόλεμα και η ευτυχία ξεκινάει να εξατμίζεται και ο ενθουσιασμός πλέον να μετονομάζεται σε συνήθεια και καμία φορά και δειλία. Δειλία γιατί ενώ μέσα σου ξέρεις πολύ καλά ότι πλέον δεν ανήκεις σε αυτή την σχέση φοβάσαι να φύγεις, φοβάσαι να ψάξεις και να ζήσεις το κάτι καινούργιο .

Σίγουρα δεν είναι εύκολο να αλλάξεις δεδομένα και συνήθειες απ’ τη μια μέρα στην άλλη άλλα δεν είναι ακατόρθωτο. Οι άνθρωποι μάθαμε ότι όλα πρέπει να γίνονται βάση «σχεδίου».

Και όταν τελικά τα γεγονότα αλλάζουν τις ίδιες τις επιθυμίες μας, βρισκόμαστε σε αδιέξοδο. Είτε γιατί φοβόμαστε να ξεβολευτούμε, ίσως γιατί φοβόμαστε την αλλαγή. 

Νιώθουμε το τέλμα. Νιώθουμε ότι βαλτώσαμε και δεν ξέρουμε (αν και καταβάθος ξέρουμε) πως πρέπει να προχωρήσουμε. Η λογική μας λέει τι πρέπει να κάνουμε και εμείς εξακολουθούμε να επαναλαμβάνουμε τα ίδια και τα ίδια.

Παραμένεις σε μια σχέση η οποία έχει ουσιαστικά τελειώσει, γιατί φοβάσαι το άγνωστο και έτσι προτιμάς να το αποφύγεις και να παραμένεις στην συνήθεια. Στην συνήθεια που πλέον δεν σε γεμίζει, που το κορμί σου μπορεί να βρίσκεται εκεί αλλά το μυαλό και η καρδιά αλλού.

Δεν σου λέω με τις πρώτες μπόρες να τα διαλύσεις όλα, άλλα όταν οι μπόρες γίνονται καταιγίδες και η μονή ελπίδα για να βρεις το ουράνιο τόξο είναι να πετάξεις για αλλού τότε πρέπει να το κάνεις. Όχι μόνο για σένα, άλλα και για τον άνθρωπο που έχεις δίπλα σου.

Όσο μένεις σε κάτι που για σένα έχει τελειώσει όλα μοιάζουν βαρετά και ίδια.  Η επιθυμία για να περάσεις χρόνο με τον σύντροφο σου γίνεται αγγαρεία και οι δικαιολογίες διαδέχονται η μια την άλλη. Γι’ αυτό σου λέω, πέταξε από πάνω σου ότι σε φοβίζει και ό,τι σε κάνει να δειλιάζεις.  Κυνήγησε αυτό που θα σε κάνει να νιώσεις πλήρη και κράτα ότι έζησες σαν εμπειρίες και μαθήματα που θα σε βοηθήσουν να αποφύγεις λάθη του μέλλοντος. Μην μένεις κάπου γιατί λυπάσαι τον άλλο, γιατί έτσι αυτοκαταστρέφεις τόσο εσένα όσο και εκείνον .

Η αγάπη, ο έρωτας δεν ταιριάζουν με το χάσιμο χρόνου. Ο ποιοτικός χρόνος είναι αυτός που κάνει μια σχέση να μετρά.

Δώσε επομένως χρόνο στον έρωτα, κι αν ο χρόνος που αφιέρωσες είναι άχρηστος, τότε κλείσε την πόρτα και άρχισε να μετράς κάθε δευτερόλεπτο, για να αναπληρώσεις ό,τι χαμένο δευτερόλεπτο άφησες πίσω σου τόσα χρόνια.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
10
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!