Κάποιοι λένε ότι η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο και συμπληρώνουν με την φράση «οφθαλμού αντί οφθαλμού». Άραγε να έχουν δίκαιο;  

Άραγε όταν σε αδικούν, όταν σε πληγώνουν θα πρέπει να καταφεύγεις στην εκδίκηση;

Όλοι μας , έστω και για μια φορά νιώσαμε εκείνο το αποπνικτικό συναίσθημα της αδικίας. Νιώσαμε να μας πληγώνουν, να μας απορρίπτουν. Να μας τσαλαπατούν άνθρωποι που επενδύσαμε σε αυτούς. Συνεργάτες, φίλοι , σύντροφοι, ακόμα και συγγενείς κάποιες φορές.  Είναι εκείνη η στιγμή που η προδοσία ξεκινά να παίζει ύπουλα και δαιμόνια με το μυαλό και την ψυχή.

Είναι εκείνη η στιγμή που ο θυμός σε τυφλώνει,  βρίσκεσαι σε απόγνωση και  μοναδικό σου μέλημα είναι να πάρεις το αίμα σου πίσω. Να πληγώσεις όπως σε πλήγωσαν και ακόμη περισσότερο.  Ξεκινάς να καταστρώνεις σχέδια «εξόντωσης» και προσπαθείς με κάθε τρόπο να τα υλοποιήσεις πιστεύοντας πως έτσι θα νιώσεις καλύτερα.

Άντε και εκδικήθηκες. Τι θα αλλάξει;

Νομίζεις πως με αυτό τον τρόπο θα διαγράψεις το παρελθόν ή πως θα τιμωρήσεις αυτόν που σε αδίκησε;   Τίποτα απ’ τα δυο δεν πρόκειται να συμβεί. Το παρελθόν ανήκει στο παρελθόν και εσύ έχεις ένα ολόκληρο μέλλον να ζήσεις και το αναλώνεις σε πράξεις και σε ανθρώπους που δεν αξίζουν την προσοχή σου.

Η εκδίκηση είναι για τους αδύναμους και τους ευάλωτους.  Για αυτούς που δεν έχουν συμφιλιωθεί με τον εαυτό τους. Γι’ αυτούς που θέλουν να εκδικηθούν, για να αποδείξουν στους άλλους πως έχουν λάθος. Εσύ σίγουρα δεν ανήκεις σε αυτούς!

Όταν ξεκινήσεις να πιστεύεις σε σένα, στον εαυτό σου κι αγαπήσεις τα προτερήματα και τις αδυναμίες σου, τότε δεν θα έχεις ανάγκη να εκδικηθείς κάποιον που σε αδίκησε, που σε πλήγωσε. Θα ξέρεις ότι αυτός έχει το πρόβλημα και όχι  εσύ. Να νιώθεις ευλογημένη πρέπει, γιατί η ζωή στα φερε με τέτοιο τρόπο για να σου αποδείξει ποιοι αξίζουν να είναι στην ζωή σου και να τυγχάνουν της αγάπη σου.  

Θα αποδείξεις το δυναμισμό σου, γιατί δεν έπεσες στην παγίδα της εκδίκησης, αντίθετα σήκωσες ανάστημα και προχώρησες παραπέρα. Απέδειξες την ανωτερότητα σου και τη μικροψυχία τους. Γιατί μέσα σου η ψυχή σου ηρέμησε από κάθε λογής αρνητικό συναίσθημα.

Σήκω, μην αργείς! Η ζωή είναι εκεί έξω και σε περιμένει να την αρπάξεις και να την ζήσεις.

Οι ευκαιρίες πολλές για να τις κυνηγήσεις και να σε κάνουν ευτυχισμένο. Μη μένεις κολλημένος στο παρελθόν και στους ανθρώπους, γιατί έτσι χάνεις τη μαγεία που έχει το αύριο για σένα. Φόρεσε το χαμόγελο σου, τη θετικότητα που σε χαρακτηρίζει και ζήσε! Ονειρέψου, πέταξε όσο πιο ψηλά για να κατακτήσεις τους στόχους και τα όνειρα σου και να ξέρεις πως αυτή θα είναι η καλύτερη εκδίκηση για όποιο σε αδίκησε: η απόδειξη ότι εσύ αξίζεις για μεγάλα πράγματα και όχι για μικροπρέπειες και μικράνθρωπους!

Σταμάτα λοιπόν να εκδικείσαι, τον εαυτό σου τιμωρείς.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
8
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
1
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
1
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!