«Δεν είναι τίποτα άλλο, από το βαθύτερο καημό μας να κρατηθούμε μέσα στη φυγή»

Γιώργος Σεφέρης

1.Andama
2.Boutique
3.Mouseio
4.Pearls
5.Unismart
6.Avocado
7.Politia
8.Almyra
previous arrow
next arrow

hartis-ad7b.kxcdn.com

Είμαστε όλοι σε μια φυγή. Κάποτε όλοι μας θα φύγουμε, θα τεθούμε σε φυγή από την ίδια μας την εφήμερη ύπαρξη.

Θα φύγουμε από αυτό το σπίτι, από αυτή τη ζωή.

Και κρατιόμαστε σε αυτή τη ζωή με νυχιά και με δόντια, αλλά δυστυχώς όλοι κάποτε θα φύγουμε από αυτή τη Γη. Είμαστε εφήμερα πλάσματα. Δεν ζούμε για πάντα. Το σώμα μας θα χαθεί στη γη. Εκεί ανήκει εξάλλου. Και το όνομα σου, θα χαθεί από το κόσμο. Γιατί πεθαίνεις δύο φόρες. Μία όταν χαθεί το σώμα σου και μετά όταν χαθείς από το μυαλό τον ανθρώπων.

travelpoetry.com

Ήσουνα κάποιος που έφυγε. Αγάπα όμως και θα κρατηθείς σε αυτό το κόσμο. Αγάπα τους ανθρώπους και τη ζωή και θα ανταμειφθείς με αιωνιότητα. Αγάπα εκείνο που θα είναι δίπλα σου και το όνομα σου ποτέ δεν θα σβηστεί. Σπείρε το σπόρο της αγάπης σου και κάνε αυτό που δεν μπορεί κάνεις μόνος του. Χάρισε σε μια ψυχή το δώρο της ζωής και θα σε θυμάται. Είναι εξάλλου το πιο πολύτιμο δώρο που μπορείς να δώσεις. Κι εσύ θα φύγεις. Αλλά ποτέ πραγματικά. Είσαι ο άνθρωπός που θυσίασε χρόνο και ενέργεια από τη δική του ζωή για να μεγαλώσεις μια νέα. Αγάπα κάποιον αληθινά τόσο αληθινά που να βγει μια οικογένεια απ’ αυτή τη ξέχειλη δεξαμενή αγάπης.

forwoman.gr

Και θα μάθει από σένα αυτή η οικογένεια να αγαπά με το δικό της τρόπο. Και όταν εσύ θα έχεις φύγει θα έχει παραμείνει όλη η αγάπη που έδωσες στη ζωή. Θα μείνει ένα όνομα, το δικό σου όνομα. Αγαπά και ποτέ δεν θα πεθάνεις ποτέ πραγματικά. Και θα κρατηθείς σε αυτή τη γη. Αφού έχεις νικήσει το θάνατο. Και όταν θα είσαι στο άγνωστο σκοτάδι του θανάτου, θα έχεις το άλλο σου μισό, να είναι η γνώριμη φωτεινή παρουσία που σε καθοδήγει. Μην υποτιμάς τη δύναμη της αγάπης. Είναι αυτό που θα σου δώσει μια αγκαλιά όταν δεν έχεις σώμα, όνομα όταν δεν έχεις μορφή, και σκοπό όταν για να ζεις.

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bademciflik.files.wordpress.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
6
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!