Προσποίηση ή ειλικρίνεια ? Λέω όλη την αλήθεια ή ψέματα?

Σε μια κοινωνία σαν αυτή που μεγαλώνουμε, οι άνθρωποι έχουν μάθει για τα καλά να κρύβουν τα πραγματικά τους συναισθήματα και να γίνονται ειδικοί στην μεταμφίεση. Να καταπνίγουν το πραγματικό εγώ και τα θέλω του φορώντας εξαίρετα την μάσκα που αρέσει στο κοινωνικό περιβάλλον και τους κάνει να είναι αποδεκτοί. Και αυτό γιατί ίσως τους φοβίζει η απόρριψη και η αποδοκιμασία που θα τύχουν από τους γύρω τους, ίσως γιατί προτιμούν να πνίξουν τα πιστεύω τους παρά να έρθουν σε αντιπαράθεση με τον απέναντι τους και πολλές φορές με τον ίδιο τους τον εαυτό.

Φοβούνται να διακινδυνεύσουν τη ρήξη της σχέσης τους, είτε είναι συντροφική, φιλική, επαγγελματική, γιατί πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο δεν θα χάσουν, γιατί πιστεύουν πως έτσι τα συμφέροντα τους θα καρποφορήσουν.

Πόσο λάθος κάνουν όμως…

Πόσες φορές σου έτυχε να χαμογελάς ενώ μέσα σου να είσαι συντρίμμια; Να λες δεν πειράζει ενώ στην πραγματικότητα σε ενοχλεί και σε πληγώνει;  Άνοιξε το γλυκό σου στοματάκι και εκφράσου! Πες τις αλήθειες σου και διεκδίκησε τα θέλω σου.  Μην κλείνεσαι στο καβούκι σου όταν κάτι σε ενοχλεί και δεν σου αρέσει. Μάθε να συζητάς.  Η συζήτηση πάντα γεννάει λύσεις, και όταν μάλιστα υπάρχει και καλή θέληση τότε το αποτέλεσμα είναι πιο μαγικό. Όλα αυτά που μέχρι χθες σε ενοχλούσαν και σε έκαναν να απομακρύνεσαι από το άτομο που στα «προκαλεί» τώρα αναθεωρούνται, διαφοροποιούνται και μαζί με αυτά και η σχέση σου.

Κάποιες φορές ο άλλος δεν αντιλαμβάνεται αν η πράξη του σε ενοχλεί, γιατί πολύ απλά όταν την επαναλαμβάνει και εσύ δεν αντιδράς τότε στην δική του κοσμοθεωρία, δεν  υπάρχει πρόβλημα.

Και τότε βρίσκεστε σε δυο αντίθετα σύμπαντα. Ο ένας στην άγνοια του και ο άλλος στο θύμο και στα παράπονα. Δύο σύμπαντα που ποτέ δε συναντιούνται!

Ο άλλος δεν μπορεί να μαντέψει ούτε πως σκέφτεσαι , ούτε αν κάτι σε ενοχλεί αν δεν του το εκφράσεις. Θα μου πεις «τόσο καιρό είμαστε μαζί και δεν με ξέρει»?

Πώς όμως να σε ξέρει όταν εσύ δεν εκφράζεσαι.  

Αν δεν συζητήσεις με τον άλλον τι πραγματικά σε ενοχλεί , τότε αυτόματα δεν του δίνεις την επιλογή να σε μάθει και να σε καταλάβει ολοκληρωτικά.  Όταν μαζεύεσαι στο καβούκι σου και κλείνεις τα χαρτιά σου, κόβεις κάθε γέφυρα επικοινωνίας.  Με αυτό τον τρόπο κόβεις κάθε ελπίδα να προχωρήσει η σχέση σου παραπέρα και ξεκινά να φθείρεται. Και αν όχι, απλώς θα μείνει στάσιμη και ανούσια και εσύ δυστυχισμένος στο φόβο σου να εκφραστείς.

Συζητώντας αποκαλύπτεις πράγματα για σένα και για τον άλλον που μέχρι χθες να μην γνώριζες και αφήνεις να φανερωθούν και άλλες πλευρές των εαυτών σας.  Να φανερωθούν οι ιδιαιτερότητες σας και τα πιστεύω σας και έτσι να αποδεχθείτε ο ένας τον άλλον με ευκολία.  Δεν προσπαθείς να αλλάξεις τον άλλο, άλλα να βρεις τη χρυσή τομή που θα σας κάνει και τους δυο να είστε καλά. Πραγματικά καλά!  Δίνεις την ώθηση να σε υπολογίζει και να σε σκέφτεται περισσότερο. Να υποχωρεί και να συμβιβάζεται, όχι για να μην μουτρώσεις, αλλά γιατί θέλει να είστε και οι δυο καλά και γιατί αυτό που μέχρι χθες νόμιζε ασήμαντο για σένα τώρα έχει πάρει αξία. 

Γι’ αυτό , την επόμενη φορά που είσαι έτοιμος να πεις «δεν πειράζει» σε κάτι που σε ενοχλεί ή «δεν έχω τίποτα», σκέψου πως με αυτό τον τρόπο θάβεις μια επιθυμία σου και καταδικάζεις την σχέση σου σε βέβαιη αποτυχία. Μην αφήσεις την ανασφάλεια σου να θέσει σε δεύτερη μοίρα τα θέλω σου και μην κάνει το λάθος να πιστέψεις πως με αυτό τον τρόπο θα γίνεις πιο μυστήριος και ελκυστικός.  Βοήθησε να αναπτύξετε μια σχέση υιγή και ουσιώδη χωρίς να αφήνεις τον άλλον να ζει στην άγνοια του.

Και μην ξεχνάς πως δεν απογοητεύεις κανένα αν εκφράσεις την γνώμη σου και την δυσαρέσκεια σου, γιατί με αυτό τον τρόπο δείχνεις πως νοιάζεσαι και για εσένα , και για εκείνον και για τους δυο σας.

Αυτό το μήνυμα να θυμάσαι ότι πρέπει να περνάς!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com


Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
4
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!