Μια πιθανότητα είναι και η ζωή μας.  Πολλά τα αν και ακόμα λιγότερα τα θα.  Αν οι πράξεις των άλλων θα φέρουν τις επιβεβαιώσεις της δικής μας αγκαρίας.  Αν ο κόσμος κάποτε θα πάψει να ζει με τα αν και αφοσιωθεί στα θα, αν κάποτε αρχίζουμε να βάζουμε σε προτεραιότητα το εμείς και όχι το εγώ.  Τότε, ναι εκεί θα μπορέσουμε να δώσουμε και να πάρουμε πίσω χωρίς ανταλλάγματα και δισταγμούς.

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

Ένας φιλόσοφος κάποτε είπε: “Σκέφτηκες ποτέ πως όσα περιμένεις να ‘ρθουν, ίσως περιμένουν εσένα να πας”; Πόσο δίκαιο είχε τελικά.  Δεν μπορείς μια ζωή να απαιτείς αν δεν δώσεις έστω και εσύ λιγάκι.

prth.gr

Ας επιστρέψουμε στο βασικό μας ερώτημα.. “Αν εσύ δεν, εγώ γιατί να..”; Οι περισσότεροι θα σκεφτούν ότι πρόκειται για ένα άτομο με αρκετό εγωισμό μέσα του.  Είναι όντως έτσι; Κάποια στιγμή κουράζει αυτό το δώσε σε σημείο να σκεφτόμαστε “Εγώ γιατί να μην πάρω”;  Λένε πως όταν ο άνθρωπος δίνει, γεμίζει και η ψυχή του.  Δεν λέω ωραίο είναι να δίνεις αλλά πως θα έρθει η επιβεβαίωση ότι άξιζε τον κόπο αν δεν πάρεις πίσω;  Αν δεν κατακτήσεις αυτό που λέγεται αμοιβαίο, που παραδίνεσαι χωρίς συμβιβασμούς και χωρίς ψευδαισθήσεις ότι αυτό που ζείτε μπορεί να μην είναι τέλειο αλλά είναι παν απ’όλα αληθινό, που χαρίζεις πράγματα του εαυτού στον άλλο και γνωρίζεις ήδη ότι ναι αξίζει!

Αξίζει να παλεύουμε για αγάπη, για πάθος, για εκείνο που μας ενώνει με τον άλλο και ας υπάρχουν δεκάδες πράγματα που μας χωρίζουν! Γι’ αυτό το συναίσθημα που διψάς και δεν ζητάς τίποτα άλλο πέρα από αυτό! Αυτό είναι ο έρωτας!

Ο έρωτας είναι σαν μια ζυγαριά, για να υπάρξει μια τέλεια ισορροπία θα πρέπει και οι δύο πλευρές να προσφέρουν ισότιμα, ούτε λιγότερα αλλά και ούτε περισσότερα.  Στην περίπτωση που ο ένας από τους δύο αποφασίσει κάποια στιγμή να αποδεσμεύσει αυτά που έδωσε τότε η ζυγαριά θα καταρρεύσει.  Έτσι είναι και οι ανθρώπινες σχέσεις, πρέπει και οι δύο πλευρές να δώσουν.  Εξάλλου ποιό το νόημα να δίνει μόνο ο ένας;

dreamstime.com

Πόσο θράσος κρύβει το γεγονός να διεκδικείς κάποιον πριν καν του προσφέρεις, και πόση άγνοια κινδύνου νιώθει ο άνθρωπος που υπομένει την ανταπόκριση; Πόσο κουράγιο πρέπει να κάνει κάποιος, μέχρι να εξαντλήσει και το τελευταίο περιθώριο; Από μια κλωστή κρέμονται όλα, αν πεις τέλος, είναι ΤΕΛΟΣ!

Αν μια ζωή μετράς αυτά που θα δώσεις, κάποια στιγμή θα χάσεις το μέτρημα.  Άπλωσε το χέρι σου μέχρι εκεί που φτάνει, κοίταξε όμως αυτό το χέρι να προσφέρει αληθινά συναισθήματα και που ξέρεις όταν θα έρθει η στιγμή που το χέρι σου θα πάρει την κλίση του παίρνω κάτι, ίσως αυτό το κάτι να αξίζει περισσότερα από αυτά που έδωσες!


***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: bonobology.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
6
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
0
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!