Μεγάλο προσόν να μπορείς να κρίνεις. Να μπορείς να κρίνεις σωστά. Συνήθως, κρίνουμε με τόση ευκολία τους άλλους γύρω μας και ξεχνάμε να δώσουμε την προσοχή που χρειάζεται στον εαυτό μας. Πόσοι από εμάς έχουμε την νοημοσύνη να καταλάβουμε ότι είναι πολύ θετικό να κρίνουμε και τον ίδιο μας τον εαυτό, χωρίς όμως να αυτομαστιγωνόμαστε απλά να βλέπουμε τα λάθη, αν μπορούμε να τα διορθώσουμε καλώς, αν όχι κάτι θα μάθουμε από αυτά. Είναι τόσο δύσκολο να αποδώσουμε ευθύνες στον εαυτό μας;

Beez_alpha
Beez_fcg
Beez_fk
Beez_karis
Beez_kokkinis
Beez_Larcou
Beez_mavros
Beez_photo
Beez_printingpros
previous arrow
next arrow

eatingdisorderhope.com

Το στοίχημα είναι να μπορείς να κρίνεις και να εξελίσσεις τον εαυτό σου με την κάθε ευκαιρία που βρίσκεις. Μόνο μέσα από την αυτοκριτική βελτιωνόμαστε και φτάνουμε σε ένα σημείο όπου δεν μπορεί να σε αγγίξει κανενός άλλου η κριτική, διότι είσαι ένα βήμα μπροστά. Το έκανες εσύ ήδη στον εαυτό σου. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος κριτής για εσένα από εσένα. Δεν μπορούν οι υπολοιποι να δουν τις αληθινές σκέψεις σου, τα κίνητρα σου, την πραγματική προσπάθεια που μπορεί να κατέβαλες. Δεν γνωρίζει κανείς τα όρια και την δύναμη σου.

encrypted-tbn0.gstatic.com

Είναι τόσο εύκολο απλά να ανοίγει κάποιος το μεγάλο του στοματάκι και να κρίνει και τόσο δύσκολο να ανοίξει το μικρό του μυαλουδάκι και να σκεφτεί.

Θα ήταν ιδανικό να μπορούσαμε να βάζαμε φίλτρα στις λέξεις μας πριν να τις ξεστομίσουμε. Αυτό θα μας γλίτωνε από πολλή δυστυχία.

Ολοκληρωμένος άνθρωπος θα είσαι όταν καταφέρεις με την ίδια ευκολία που κρίνεις κάποιον άλλον, να μπορείς να κρίνεις και τον εαυτό σου. Να δίνεις τα εύσημα εκεί που πρέπει αλλά και να διορθώνεις τα κακώς έχοντα πάντα. Αν καταφέρεις να το κάνεις αυτό τότε θα φτάσεις σε ένα επικίνδυνο επίπεδο επιτυχίας, όπου κανείς και τίποτα δεν θα μπορεί να σε αγγίξει.

Και όπως λέει και ένας φίλος : ‘Γιατί κρίνεις? Είσαι τίποτε κρίνος ??!!’

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

***Πηγή φωτογραφίας εξωφύλλου: meetmindful.com

Beez_fcg
Beez_Larcou
previous arrow
next arrow

Like it? Share with your friends!

​Πες μας τη γνωμη σου...

ΑΓΑΠΩ! ΑΓΑΠΩ!
7
ΑΓΑΠΩ!
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ! ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
0
ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ!
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ! ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
0
ΠΙΟ ΒΑΡΕΤΟ ΠΕΘΑΙΝΕΙΣ!
ΔΑΚΡΥΣΑ... ΔΑΚΡΥΣΑ...
0
ΔΑΚΡΥΣΑ...
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ! ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
1
ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΤΗΚΑ!
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ! ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!
0
ΓΕΛΩ ΜΟΝΟΣ/Η ΜΟΥ!