Loading

Λουξεμβούργο: Ταξίδι σε μια απ’ τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου!

Το Λουξεμβούργο έχω να πω ότι είναι μια από τις αγαπημένες μου χώρες απ’ όσες έχω επισκεφτεί τον τελευταίο χρόνο. Μπορώ όμως να καταλάβω το γιατί και να σε πείσω και σένα. Αρκεί μόνο να δεις τις φωτογραφίες μου πιο κάτω και σίγουρα θα συλλάβεις την μαγεία της χώρας!

Στο Λουξεμβούργο έκανα μια μονοήμερη εκδρομή από το Ντίσελντορφ. 4 ώρες να πας και 4 ώρες να επιστρέψεις, ήταν αρκετή κούραση, αλλά την άξιζε!! Για να μην στα πολυλογώ να μπούμε στο κυρίως θέμα….

What to do in Luxembourg City:

Corniche luxembourg:

  • Φεύγοντας από το κύριο σταθμό προς το δρόμο για το κέντρο θα συναντήσεις αυτή την μοναδική θέα. Το Corniche είναι χτισμένο τον 17ο αιώνα και συχνά αποκαλείται ‘Μπαλκόνι του Λουξεμβούργου’. Breathtaking view και η φωτογραφική σου θα πάρει φωτιά!

Καθεδρικός Ναός:

 Ένας όμορφος ναός όπου βρίσκεται κοντά στο κέντρο με εύκολη πρόσβαση με τα Μ.Μ ή και με τα πόδια.

Τhe Grund:

Είναι το πιο χαμηλό σημείο του Λουξεμβούργου. Είναι μια μικρή περιοχή όπου μπορείς να την περπατήσεις για να την ανακαλύψεις χωρίς να χρειάζεται Μ.Μ. Το ότι είναι μικρή βέβαια δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει τίποτα να κάνεις εκεί. Αντίθετα από ότι μας είπαν ντόπιοι, στην περιοχή βρήκαμε πολύ καλό nightlife.

Το Μεγάλο Παλάτι του Δούκα:

Βρίσκεται στην Παλιά Πόλη και στο παλάτι κατοικεί μόνιμα ο Δούκας του Λουξεμβούργου.

Παλιά Πόλη:

Να χαθείς στα δρομάκια της παλιάς Πόλης και σίγουρα θα σε μαγέψουν. Να περπατήσεις και να περιηγηθείς με τα πόδια στην πόλη και η διαδικασία θα είναι σύντομη, εφόσον η πόλη δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη!  

Παραδοσιακό Λουξεμβουργιανό φαγητό;

Υπάρχει; Πραγματικά δεν έχω καταλάβει αν η κουζίνα του Λουξεμβούργου έχει κάτι το ιδιαίτερο. Μάλλον πολυπολιτισμική θα την χαρακτήριζα, με πολλές επιρροές από άλλες κουζίνες. Πάντως από φαγητά μην ψάχνεις και πολλά.

Για τους shopaholic:

Το Λουξεμβούργο είναι μια μοντέρνα Πόλη που διαθέτει πολλά μαγαζιά για ψώνισμα. Είναι εύκολα να τα βρεις αφού βρίσκονται στην Παλιά Πόλη. Φυσικά δεν σου τα συστήνω ιδιαίτερα εφόσον οι τιμές τους είναι ιδιαίτερα αυξημένες λόγω του καλού βιοτικού επιπέδου ζωής.

Facts about Luxembourg:

-Δεν ξέρω αν το ήξερες, αλλά το Λουξεμβούργο αποτελεί τη χώρα με το πιο ψηλό εισόδημα στην Ευρώπη. Πιο συγκεκριμένα το Λουξεμβούργο κατακτά τη δεύτερη θέση στις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου!

-το Λουξεμβουργο συνορεύει με τρεις χώρες, Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο και είναι μια από τις πιο μικρές χώρες στην Ευρώπη.

-Η πρωτεύουσα του Λουξεμβούργου είναι η πόλη Λουξεμβούργου (τρελό;), μάλλον δεν είχαν καμία άλλη ιδέα για όνομα.

-Το πολίτευμα στο Λουξεμβούργου είναι Δουκάτο, δηλαδή έχουν Δούκα.

– Οι επίσημες γλώσσες στο Λουξεμβούργο είναι τρεις: Λουξεμβουργιανά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Τέλος μια ακόμη συμβουλή, για να ανακαλύψετε το Λουξεμβούργο πιο εύκολα, μπορείτε να πάρετε το Petrusse Express, που είναι όπως το hop on Hop off σε μια άλλη μορφή πιο διασκεδαστική. Θα σας πάει βόλτα της πόλης, μαθαίνοντας και την ιστορία εφόσον έχει ακουστικά για να ακούς παράλληλα με την ξενάγηση. Η τιμή του εισιτηρίου είναι στα 13 ευρώ το άτομο.

Το Λουξεμβούργο είναι μια χώρα που στην αρχή δεν την είχα μέσα στις χώρες όπου θέλω άμεσα να επισκεφτώ. Μετά από την επίσκεψη μου συνειδητοποίησα πόσο λάθος ήμουν, εφόσον αντιλήφθηκα γρήγορα πως πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες χώρες της Ευρώπης, μικρή, εύκολα προσβάσιμη και με υψηλή ποιότητα ζωής! Αξίζει να την επισκεφτείς όπως και δήποτε!

***Απαγορεύεται η μερική ή ολόκληρη αναδημοσίευση του άρθρου σε άλλα sites χωρίς τη συγκατάθεση του beezdom.com

svg

What do you think?

Show comments / Leave a comment

Leave a reply

svg
Quick Navigation
  • 01

    Λουξεμβούργο: Ταξίδι σε μια απ’ τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου!